En kanonbra kväll i Karlstad

Den 10:e februari arrangerade vi ett efterlängtat seminarium i Karlstad på Clarion Plaza Hotel.

En av Kvinnor & Hälsas stipendiater för 2014, Birgitta Sigvant, överläkare, medicinsk doktor och kärlkirurg arbetar på kirurgkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad, och vi inledde programmet med att gratulera henne med diplom och blommor inför en applåderande publik.

Elisabeth Wahlin, författare, inspiratör och ambassadör för 1,6 miljonerklubben inledde sedan kvällen och presenterade föreläsarna. Först ut var Helena Cewers, sexolog som på ett lättsamt sätt talade om hur man kan hålla igång sexlivet när man blir äldre.  Helena gjorde stundtals publiken lätt generad men lockade framförallt till många igenkännande skratt.

Lennart Erikson, specialist inom psykiatri berättade sedan hur ADHD fungerar och hur vuxna med diagnosen kan bli bemötta, missförstådda och lära sig hantera och leva med det. Mycket intressant och det gav publiken en del aha upplevelser.

Susanne Rolfner Suvanto, författare, filosofie magister och sjuksköterska satte oss in i ”Själens ABC”- hur kan vi se på framförallt äldre människor att de mår psykiskt dåligt, hur kan vi hjälpa dem och vad ska vi tänka på. Lite djupare och mer alvarligt men så viktigt.

Elisabeth Walin avslutade sedan kvällen med inspiration, strategier och verktyg för hur vi kan peppa oss själva och andra inför vägval i livet och att aldrig ge upp våra drömmar.

En kväll fylld av glädje, värme och tänkvärda föreläsningar. Gästerna var glada och nöjda- frågor och mingel pågick både i pausen och efterprogrammets slut.

 


Lennart Eriksson föreläsare om ADHD

 

Fr. v Susanne Rolfner Suvanto och Elisabeth Wahlin minglar med medlemmar

 


Årets första stipendiat, Birgitta Sigvant



Våra kontaktkvinnor, Vivianne och Inger