Woman in Red i Helsingborg

Vilket tryck det var en vanlig torsdagskväll på Dunkers Kulturhus när förväntansfulla damer köade på röda mattan för att lyssna till inspirerande föreläsningar och härlig underhållning!

En härlig mingeltallrik och ett glas cava inledde festkvällen och publiken trängdes runt våra spännande utställare och samarbetspartners.

Dörrarna till konsertsalen öppnade och programmet inleddes mäktigt med den numera världsberömda kören: Pearls of the Sound, klädda i kvällens färg; rött!

Johan Wester, känd från Intresseklubben i SVT- vår konferencier för kvällen, gick in för högt tempo redan från början med fyra forskare vid sin sida som föreläste om kvinnors hjärthälsa. Professor Karin Schenck Gustafsson presenterade en av våra nyutnämnda stipendiater, Agneta Månsson-Broberg, från Karolinska Universitetssjukhuset. Föreläste gjorde även Tord Juhlin och Kristina Sundquist, de två sistnämnda från Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper.

Trine Grönlund, övertygade publiken om Go Slow-konceptet och om behovet av att ta kontrollen över vår egen tid, utan att behöva släppa ambitionerna.

Nanne Grönwall stod för en fantastisk underhållning där hela publiken gungade i takt. Jublet visste inga gränser när vi avslutade med en dansshow med ungdomar från Ann Wilson Danscenter. Dessa kommer vi att få höra mer av i framtiden!

Glada gäster gick hem med en fin goodiebag med innehåll från goda samarbetspartners. Vi vill rikta ett stort tack till alla ungdomar från Service Management, som tillsammans med oss andra volontärer gjorde kvällen så lyckad.

Tack till alla medverkande för inspiration och genomförande!

Eva Möller
1,6 miljonerklubben i Skåne

 

Foto: Jenny Håkansson

 

Agneta Månsson-Broberg från Karolinska Universitetssjukhuset och en av årets stipendiater, föreläste om kvinnors hjärthälsa
 
 

Tord Juhlin, kardiolog, var en av kvällens hjärtföreläsare
 


 
Barbershopkören och Helsingborgs stolta VM-medaljörer Pearls of the Sound inledde kvällen


 
Nanne Grönwall visar sitt röda bidrag för kvällen – under sin lilla sko…för Johan Wester, kvällens konferencier.
 

Incheckning. För första gången i Helsingborg:  incheckning på Dunkers kulturhus med förväntansfulla gäster till Woman in Red!
 


 
Trine Grönlund vill att vi ska hitta Go Slow konceptet inom oss själva och försöka lägga om vår stressade tillvaro.
 
 
Lyxig mingeltallrik med tomat, mozzarellasallad, nobellax, fransk potatissallad med ett gott glas cava!
 
 
Martina, Joanna, Filippa, Felix, Rebecca och Martin– fantastiska ungdomar från Ann Wilsons Danscenter i kvällens final med Nanne Grönwall
 
 

T.v. Nanne Grönlund på scen
T.h.
Ingrid Bengtsson Rijavec, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, var en av gästerna som hade röd klänning dagen till ära.