Fint som snus

Av Lina Forss den 2011-01-09 22:47

Hemma igen. Lycklig sol skiner över frusna isar men ledsen utebelysning vajar i vinden. Min mormor hade färgglada Kalle Ankalampor i sin utegran. Sedan dess har jag varit på jakt efter den mest maxade blink- och blänkkänslan som pengar kan köpa.

Jul igen

Jag har en överlägset orealistisk och totalromantisk syn på jul i södra Kalifornien, äntligen skulle jag få tindra som bara mormor kunde få mig att göra. Hennes pepparkakshus med färggranna non-stop på taket rasade inte förrän på annandagen när mostrarna demolerade det, och hon hade en bordkrans med karameller inslagna i blanka papper. Precis en sådan krans hittade jag i shoppingcentret The Grove. I parkeringshuset lös kristallkronor varmt och välkomnande medan man gick från bilen på röd matta till doften av vita liljor i jättelika vaser.

Parkering i The Grove

Och i området Candy Lane tävlade husen i utsmyckning. Men även om min mormor var en kitchdrottning och jag hennes osvurna arvtagare finns det inget så omodernt som julprydnader efter nyår. Nu vill jag ha tulpaner och små söta primula med löfte om vår.

Stilla solnedgång med siluetter

Jag har mått bra av att vara här med er. Tack alla fina rara läsare och god fortsättning på världens bästa 2011. Må bäst, ok?!

Kramar från LinaPinaBallerina

Kommentera

Lina Forss

Lina Forss
Namn: Lina Forss
Gör: Författare i jakt på det nya normala.
Intresse: Försöka se livet från den ljusa sidan.
Hjärtefråga: Vad, vem, var, när, varför - men framförallt: Hur gör vi istället?
Tänk om våren 2020 helt bakvänt givit oss chansen att göra om och göra rätt. Då är det nu det gäller!


Fotograf: Orlando G. Boström

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Låt dem få leva, de är ju så sköna: Max tio minuter tills jag drabbades av total sinnesrörelse. Doften av jasmin som letade sig genom hettan, färgdjupet i mättad grönska, ljudet av rofyllt fågelkvitter när den värsta... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com