Skriv, skriv, skriv…

IMG_0967

Sommaren är en bra tid för reflektion och vila, även om det inte alltid är vår lott att ha det så. Livets verklighet, ansvar och ekonomi kan ofta begränsa drömmen om att få tid att återhämta kraft och energi.

Men många får nu se fram emot härliga veckor av lediga dagar, tid för egentid och upplevelser. Äntligen är den här, den efterlängtade semestertiden och den känns alltid mycket längre innan den börjar och sedan tar den slut fortare än kvickt 😉 Det går fort när man har roligt!

Den stress som många bär med sig in i semestern kan orsaka obalans. Jag brukar se det som en flygplan som är på väg att landa mitt i en turbulens! Det är lite guppigt på vägen ner men sen känns det skönt när planet rullar in i gaten…

Om du befinner dig i en tid av inre stress, ovisshet inför framtiden, förändringar eller på annat sätt utmanas mentalt ska du få ett litet råd: köp en tom bok eller ladda upp ett tomt och hemligt dokument i din dator. Skriv, skriv, skriv… dina tankar, funderingar, förhoppningar, upplevelser… Skriv din egen sommarbok… Skrivandet är avslappnande och en form av meditation som ger avkoppling och uppkoppling mot dig själv. Du får en möjlighet att umgås med dig själv, bara vara…

Eller starta en blogg om du inte redan har det! Det är viktigt att skapa positiva förändringar och rutiner i tider av oro och stress. Fokusera och unna dig tid för dig själv. Det är ditt liv. Du förtjänar, som alltid, din egen uppmärksamhet och tanke!

Sommar, sommar, sommar…

Skriv, skriv, skriv…

Kommentarer