smärtan att inte kunna hjälpa alla

Ett par veckors timeout blev det pga att tiden inte räckt till allt. så kan det vara emellanåt, men nu är jag här igen. Idag vill jag berätta om ett case, som gett mig en stark känsla av otillräcklighet. Känslan att inte kunna hjälpa alla som söker mig för att få reda i sitt liv. Min ambition ÄR ju att skapa insikt som leder till förbättring, men ibland träffar man människor som är så djupt intrasslade i sina negativa tankegångar att vilda hästar inte ens kan få dem att byta riktning. För ett tag sedan hade jag en klient som mådde väldigt dåligt. Som försökte använda sig av attraktionslagen för att skapa något bättre i sitt liv, men som bara hamnade ännu djupare i sin depression pga kunskapen om den. Den här klienten var så frustrerad, uppgiven, arg, förtvivlad och ursinnig på universum och attraktionslagen för att de hånade hen, för att de misshandlade hen, för att de bara skickade motstånd i hens liv. Klienten blev ännu mer frustrerad och arg på mig när jag sa om och om igen att det kan inte komma ngt bättre till hen när hen var fast i känslan att allt var emot hen. Förstår du vilket moment 22 det blir.

Det jag fick brottas med var hur jag skulle kunna hjälpa någon som var så ursinnig på livet att hen tyckte att allt hen var tvungen att göra var att prestera för att duga och vad än hen gjorde så dög det inte. Det är svårt att övertyga en människa som bestämt sig så till den milda grad att hela livet är emot denne, och att allt som händer i dennes liv är ett slags vendetta och illvilja från livet självt. Som inte ville ta antidepressiva för att komma från det svarta, som inte ville ta hjälp av en psykoterapheut och som inte längre ville se något positivt i något alls för att denne inte tyckte att det fanns något positivt i något alls. Detta var ett svårt case att hantera för någon som bara vill så inspiration och hjälpa. Hens smärta smittade mig för att inget jag erbjöd – togs emot och jag förstod att det inte fanns något mer jag kunde göra innan klienten själv ville göra det som krävs för att någon positiv förändring skulle kunna ske.

Ibland vill vi verkligen inte göra det som krävs för att förändra situationen som vi inte önskar oss, många vill att situationen ska ändra sig utan att vi behöver kicka in. Är man så trött och förtvivlad som min klient var, så orkar man inte göra en enda förbannad sak till för att förändra det som ÄR, man vill bara att ngn annan ska fixa till det medan man sover. Min klient ville att jag skulle ge hen en quickfix, ”gör dessa tre saker så förändras ditt liv i ett nafs”. Den här klienten behövde verkligen ngt positivt i livet som var det som klienten vill ha, för alla bra saker som inte har med just det hen ville ha, räknades inte, gilldes inte, var inte viktiga längre, utan bara denna enda sak var avgörande. Bara denna sak var i fokus. Bara denna sak räknades.

Och det är det som lyser starkast med sin frånvaro – som vi fokuserar på, och det är också det som starkast fortsätter att lysa med sin frånvaro. Och för att kunna bryta det skeendet – BEHÖVER klienten och alla som är i dennes situation alla de positiva känslor som kommer av att glädjas åt alla andra saker som inte har med detta hett åtråvärda att göra, men som ändå kan finnas i tilvaron, för att kunna ställa om känslomagneten så att till slut även det hett efterlängtade kan komma in. Men så länge som man är fast i tanke- och känslomönstret att det bara är det hett åtråvärda som betyder ngt när det gäller positiva manifestationer, då är man fast i ett moment 22. Och det ÄR ingen vendetta varken från universum eller livet själv. Det är energier som drar till sig det som liknar.

Det var tungt att inte kunna nå en person som var i så starkt behov av hjälp. Men det går dessvärre inte att hjälpa någon som tröttnat på att hjälpa sig själv. Som ser allt som en prestation som de inte orkar med och livet som ett kvitto på att man inte duger som människa. För allt börjar inifrån. Positiv såväl som negativ fokusering. Och jag kan inte vilja åt mina klienter, – jag kan bara göra mitt yttersta för att inspirera dem till insikt och att välja tankar som gagnar dem.

Oavsett vad som händer i livet, så är det vår känsla som ligger som grund till vad vi fortsättningsvis drar till oss, och vi får aldrig ge upp det dagliga arbetet att medvetet plantera vårt fokus på saker som gör att vi mår bra, – små som stora, för att inte hamna så avgrundsdjupt som man kan hamna om man inte passar sig. Alla kan hamna där, men alla mentalt friska personer kan också konsekvent jobba på sitt positiva fokus för att hålla sig flytande i en högre energi.

Jag önskar verkligen att ett under har hänt i min klients liv, som gett hen hoppet tillbaka och viljan och kraften att själv styra sitt liv åt ett positivt håll. Eftersom inte jag kunde hjälpa – så hoppas jag att universum kickade in!

Varför jag berättat om detta case idagen blogg, är för att min klient inte på något sätt är ensam om att känna sig i en återvändsgränd, förbannad på livet som är så orättvist. Föhoppningsvis kan dessa rader hjälpa någon annan som hamnat där min klient var, att se att det finns hopp men att arbetet behöver komma inifrån för att få fäste. Om detta inlägg hjälper en enda person att återfå hoppet – då har varken mitt försök att hjälpa eller min klients kris varit förgäves. Och den känslan ger en strimma av hopp och möjlighet. Och den väljer jag som alltid att landa i.

With Love/Lili

Kommentarer