HÄLSA FÖR ALLA KVINNOR OCH BARN

Tisdag 3 juli 2018

kl 16.00 – 18.00

Plats: Soberian, Kilgränd 1,

Kl 16.00-17.15 HÄLSA FÖR ALLA KVINNOR OCH BARN 

Ökad samverkan mellan civilsamhälle, akademi och vård måste ske. 1.6 & 2,6 miljonerklubben tar upp och diskuterar samverkan som ger resultat och gör skillnad. Deltagande kvinnor mår bättre och därmed också deras barn. Arbetet är en del av projektet hälsa och suicidprevention hos barn i migration.
Idag är det brist på innovativ samverkan i civilsamhälle, akademi och vård. En metodhandbok finns på plats. De deltagande kvinnorna blir "ambassadörer" och tar till sig kunskap som de för in i sina familjer. Vi påvisar vad en intervention har för effekt. Starten var ett EU-Projekt 2014 som nu vidareutvecklats till en studiecirkel med deltagande av experter, kontaktkvinnor i 1,6 & 2,6 miljonerklubben samt utrikesfödda kvinnor. Innovativ samverkan - suicidprevention hos barn i migration.

 

Medverkande:

Solvig Ekblad, PhD, leg psykolog, professor, KI.

Kerstin Bergström, cirkelledare

Alexandra Charles von Hofsten, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben

 

Kl 17.20-17.40.   ”SJUKT SYSTER!”

Sara Heyman, författare, medicinjournalist och leg sjuksköterska.  För den som följer vårddebatten är det tydligt att sjuksköterskeyrket ofta betraktas som ett kall. Med lika delar humor och jävlar anamma beskriver Sara Heyman hur stereotypa bilder av sjuksköterskan fortsätter att verka och stå i vägen för högre löner och bättre arbetsvillkor.

17.40-18.00 PANELDEBATT Arbetssituationen för sjuksköterskor:

Sara Heyman, författare, medicinjournalist, leg.sjuksköterska

Ami Hommel, Universitetslektor, Leg sjuksköterska 

Torie Palm Ernsäter, sakkunnig i kvalitets- och vårdutvecklingsfrågor

Debattledare: Alexandra Charles von Hofsten.

Anmälan här

 

      

 

 

När:Tisdag 3:e juli från kl.16:00- 18:00
Plats:Soberian, Kilgränd 1, Visby
Pris:Kostnadsfritt
Övrigt:Med reservation för programändringar

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika