Fint som snus

Av Lina Forss den 2011-01-09 22:47

Hemma igen. Lycklig sol skiner över frusna isar men ledsen utebelysning vajar i vinden. Min mormor hade färgglada Kalle Ankalampor i sin utegran. Sedan dess har jag varit på jakt efter den mest maxade blink- och blänkkänslan som pengar kan köpa.

Jul igen

Jag har en överlägset orealistisk och totalromantisk syn på jul i södra Kalifornien, äntligen skulle jag få tindra som bara mormor kunde få mig att göra. Hennes pepparkakshus med färggranna non-stop på taket rasade inte förrän på annandagen när mostrarna demolerade det, och hon hade en bordkrans med karameller inslagna i blanka papper. Precis en sådan krans hittade jag i shoppingcentret The Grove. I parkeringshuset lös kristallkronor varmt och välkomnande medan man gick från bilen på röd matta till doften av vita liljor i jättelika vaser.

Parkering i The Grove

Och i området Candy Lane tävlade husen i utsmyckning. Men även om min mormor var en kitchdrottning och jag hennes osvurna arvtagare finns det inget så omodernt som julprydnader efter nyår. Nu vill jag ha tulpaner och små söta primula med löfte om vår.

Stilla solnedgång med siluetter

Jag har mått bra av att vara här med er. Tack alla fina rara läsare och god fortsättning på världens bästa 2011. Må bäst, ok?!

Kramar från LinaPinaBallerina

Kommentera

Lina Forss

Lina Forss
Namn: Lina Forss
Gör: Författare och skribent
Intresse: Cyklar, skidar, simmar, läser
Hjärtefråga: Rättvisa åt alla barn
Kontakt: kontakt@linaforss.com

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com