”Vägen till jämställdhet”

- en dokumentärfilm av Johan Holtzberg och Paula Ternström

Vi vill berätta om jämställdhet. Vad är det? Vad innebär det? Och hur var vägen dit? Kan världsdramatiken säga oss något om vägen till jämställdhet?

Filmen släpps 8 mars på YouTube-kanalen: Paula Ternström. Gratis för alla! 

Maktkampen mellan man och kvinna har funnits i alla tider. Vi strider mot varandra samtidigt som vi älskar varandra. De klassiska texterna är en del av vårt kulturarv. Det är vår historia och identitet. Och maktkampen mellan man och kvinna går som en röd tråd genom dramatiken. Fröken Julie, Ett Dockhem, Hustruskolan, den Poetiska eddan, Måsen, Hamlet.

Klicka på länken eller bilden nedan: https://www.youtube.com/watch?v=r0RbHlmR8Po

Innehåll:

Filmen vill berätta om de positiva effekterna jämställdhet kan ge och visa på de faror som kan hota jämställdheten idag. Vi vill påvisa en mångbottnad bild om hur det ser ut i Sverige idag.

Filmen skildrar parallellt en teatergrupp som arbetar med en dramatisk kanon med dramatiska texter ur världsdramatiken och mötet med deras publik; en skolklass i Sveg, ensamkommande i Enskede Gårds gymnasium och nya svenskar på Folkets Hus i Bjurholm.

Den innehåller även inslag från Fadimegalan samt intervjuer och klipp. Intervjuer med bl.a Paula Ternström (skådespelare och producent), Thomas Hedengran (skådespelare), Michael Riise (regissör), Sara Mohammad (GAPF), Omar Makram (GAPF), Elisabeth Svantesson (Moderat riksdagskvinna), Sara Sarvi (Vuxenskolan Bjurholm), Svensklärare i gymnasieskolan i Sveg. Sex gymnasieungdomar i Sveg (tre unga kvinnor och tre unga män), Gunnar Gillberg, internationell företagsledare, Yvonne Hirdman (professor i historia) och f.d.jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520