Testa för minnesproblem hemifrån – få hjälp att hålla hjärnan frisk

Minnesmottagningen.se blir världens första digitala minnesmottagning. Genom appen med samma namn har du möjlighet att göra en digital bedömning av minne och andra kognitiva funktioner, men också få tips om hur du håller hjärnan frisk.

 

Bakom tjänsten står det svenska start-up bolaget Geras Solutions som har utvecklat tekniken baserat på de moment som ingår i en minnesutredning med intervjuer och papper-och-penna tester på sjukhus. Appen är kliniskt testad vid Karolinska Universitetssjukhuset och implementeras nu i vården som pilotprojekt i bla Västra Götalandsregionen och Region Värmland.   

”Vi vet att många har svårt att närma sig sjukvården för en ordentlig utredning när det finns oro för kognitiva sjukdomar och demens. Det kan vara skönt att få göra ett test av minne och andra kognitiva funktioner i en lugn och trygg hemmiljö istället.”, säger dr. Johan Sundelöf, Medicinskt ansvarig, Geras Solutions / Minnesmottagningen.se

Via appen är det möjligt för dig att på ett enkelt sätt, lära dig mer om din hjärnhälsa. Du börjar med att svara på ett antal frågor om din situation och hälsa, för att sedan göra det kognitiva test som används för att utvärdera olika specifika förmågor i hjärnan. Även anhöriga kan bidra med sina perspektiv för en bedömning. Resultaten analyseras av specialistläkare som ger ett skriftligt utlåtande och om nödvändigt, råd för hur du ska få hjälp till korrekt vård.

Om du själv upplever försämring av minnet eller är orolig för en närstående, kan det vara bra att undersöka hur hjärnan mår. Du kan förstås också göra testet av ren nyfikenhet eller för att lära dig mer om din allmänna status. 

Minnesmottagningen.se är partner till 1,6 & 2,6 miljonerklubben och för dig som medlem erbjuder vi 20% rabatt på ordinarie pris 389 kr. Använd koden: 16mk. När koden används skänker dessutom Minnesmottagningen.se 50 kr till stiftelsen Kvinnor & Hälsa. Ta del av erbjudandet här!      

 

 

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520