Om Sorg – En gratis bok

– en bok om psykologiska, fysiska och sociala effekter av förluster.

Författarna Agneta Grimby, legitimerad psykolog, medicine doktor och äldreforskare och Åsa K Johansson, doktor i psykologi, är båda forskningsknutna till Geriatrik Sahlgrenska, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Deras forskning rör huvudsakligen reaktioner vid svåra livshändelser såsom ohälsa och förlust av livskamrat. De är verksamma i Änkeprojektet, som sedan 1995 är en fortlöpande undersökning av psykologiska, fysiska och sociala konsekvenser av sorg. Studierna i efterlevandeproblematik har genom dem dokumenterats i både vetenskapliga och populärvetenskapliga artiklar och böcker.

Att få sorg är en av livets största stresshändelser. Ibland kan det vara välgörande för den enskilda sorgedrabbade att lätt komma åt litteratur för att se att ens egna reaktioner är vanliga och normala. Du som fått sorg kan läsa boken OM SORG.

Författarnas sorgforskning har stötts av många fonder och stiftelser. Därför önskar de sprida resultaten utan eget vinstsyfte. Böckerna får därför kopieras helt eller delvis och användas i utbildning, undervisning och för egenläsning (men inte säljas). Du kan ladda ner boken här:

Om Sorg.PDF (ca 600 KB)

Boken finns även att köpa i tryckt upplaga genom Agneta Grimby för 80 kr
http://www.agnetagrimby.se/
ISBN 91-631-8201-7