En annorlunda syn på språkundervisning

Professional English Group - om en annorlunda syn på språkundervisning

De flesta av oss kan beställa från menyn när vi är på semester och vi kan oftast klara av en enklare konversation. Men när det gäller affärsengelska är det svårt att fuska. Du kanske inte tror att det spelar så stor roll eftersom människor oftast är hövliga eller helt enkelt inte reagerar men - vare sig du gillar det eller inte - om du på grund av bristande färdigheter i engelska inte kan göra ett bra intryck kan det ha negativa konsekvenser, inte bara för dig utan också för det företag du representerar.

När du inser att du behöver förbättra din engelska, är nästa steg är att hitta en skola eller ett företag som kan hjälpa dig att nå dina mål. Inte så lätt som du kanske tror, eftersom det finns så många att välja på. Medan du söker är det en röst i ditt huvud som säger ungefär så här: "Jag är för gammal att lära mig engelska nu" eller " Det är för sent ".

"Du är aldrig för gammal och det är aldrig för sent," säger Ken Neptune på Professional English Group. "Vi tror på positivt tänkande och positiva resultat. Om du säger till dig själv att du inte kan, så kan du inte. Det är din inställning som sätter gränserna för din förmåga."
Professionell English Group består av ett team med engelska språkkommunikatörer som är specialiserade inom olika områden.

Patricia Murray från Storbritannien arbetar främst med kunder inom bank- och finans, Roland Williams område är reklam- och media. Ken Neptune har koncentrerat sig på marknadsföring, reklam och media. Ken är också ansvarig för presentationsutbildningarna på PEG tillsammans med Cyndee Peters, som framförallt arbetar med tal- och röstcoachning.

Oavsett vad du arbetar med är PEG:s primära syfte att hjälpa kunderna att göra ett professionellt intryck utan att ändra någons personlighet. Målet är en effektiv kommunikation och nås genom att ta vara på och utveckla befintliga kunskaper och färdigheter.
Professionell English Groups motto är snabba och effektiva resultat. Nyckelpersoner inom näringslivet arbetar i en allt stressigare miljö där allt måste ske snabbt, och det är viktigt att välja ett utbildningsprogram som på kortast möjliga tid förbättrar de kommunikativa färdigheterna.

Ken Neptune och Patricia Murray är gamla vänner från gemensam yrkestid som lärare i engelska på Berlitz. För en period tappade kontakten med varandra men möttes igen genom en gemensam vän för ett par år sedan. Cyndee Peters som i hög grad är en people person befann sig också i kretsen och visade sig ha en naturlig fallenhet för undervisning. När så Roland Williams anslöt till gruppen föddes det nu så framgångsrika språkföretaget Professional English Group. Men PEG är inte bara "ännu ett språkföretag".

Tanken bakom PEG är enkel - språk- och kommunikationsprogram anpassat efter de hektiska scheman som företagsledare i toppositioner har. Från dag ett fokuseras på vad de behöver och deras praktiska färdigheter utvecklas. Behovet att tala och kommunicera tydligt och effektivt på engelska har aldrig varit större än i dag. Många inser att de behöver förbättra sin engelska men de tror sig inte ha tid. Målet med PEG:s program är att förbättra de kommunikativa färdigheterna, läsa, skriva, tala och lyssna på kortast möjliga tid.

Ett nytt och ambitiöst projekt för PEG är att erbjuda språkutbildning och coachning med fokus på kvinnliga företagsledare. Det finns fortfarande en tendens att kvinnliga chefer att ta en mindre aktiv del i möten och förhandlingar på grund av bristande språkfärdigheter och självförtroende. "Som icke-svensk som ständigt använder ett språk som inte är mitt eget, vet jag hur det känns. Jag vet också av egen erfarenhet att med lämplig utbildning och en vilja att lära, kan ens språkkunskaper bli mycket bättre snabbare än man tror. Detta från någon vars fransklärare påstod att hon var oförmögen att lära sig ett främmande språk, säger Cyndee.

Kontakta www.pegroup.se om du vill veta mer!

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520