Därför sover kvinnor sämre än män

Kvinnor klagar genomgående mer över sömnsvårigheter än män. Enligt en ny rapport är det dubbelt så många kvinnor som uppger sig ha sömnbesvär jämfört med männen. För kvinnor mellan 30-49 beror det ofta på att åldersspannet sammanfaller med familjebildningen, och småbarn i huset brukar inte betyda så mycket säker sömn. Sedan kommer klimakteriet som ger sömnbesvär på grund av den minskade mängden östrogen. Ofta blir det bättre, men väldigt många kvinnor får kvarstående problem när klimakteriesymptomen väl klingat av.

Tyvärr är kvinnor också ganska dåliga på att prioritera sig själva, att röra på sig lite mera och äta vettigare för att må bättre över huvudtaget. Vi har så stora krav på oss. Så var snäll mot dig själv så kanske du kan sova lite bättre. Ett gott råd är också att inte jaga upp sig för att man inte sover så bra en natt, det brukar bli bättre nästa. Ta också hänsyn till gener, miljöer och traditioner, vår uppväxt påverkar våra vanor.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520