Ät dig snygg och fräsch!

 

Ät dig snygg och fräsch!

 

Glöm mystiska kurer och undermedel. Allra bästa skönhetstipsen är att äta rätt. Här får du några tips på saker du ska äta för att bli snyggare, må bättre och dessutom, få en vackrare hy.

Färre rynkor: Lax, sill, linfröolja och rapsolja innehåller Omega-3 fettsyror som verkar uppmjukande på hyn.

Skyddar mot åldrande hy: Vitt och grönt te skyddar mot åldrandet av din hud. Också kött, fet fisk, bönor och groddar måste du äta för att inte snabba upp processen av din huds åldrande.
 

Frukt är alltid bra för hyn: Olivolja, sötmandel, frukt och bär har den mest skyddande   effekten på din hud i alla lägen.
 

Fungerar mot eksem:  Näringsjäst och öljäst lindrar vid hudbesvär och eksem.
 

Motverkar utslag: Yoghurt och surkål, mildrar vid acne och motverkar finnar.

Bada i olivolja  Oliv-olja och avokado ska du använda som inpackning i håret och olivolja ska du dessutom ha med i badvattnet.  Passar alla åldrar och hudtyper.

Dina värsta fiender. Rökning, alkohol och för gammalt smink är det sämsta för hud och kropp i alla lägen. Det sägs ju att varje cigarett minskar din livslängd med 15 minuter. Och hyn blir grå och sunkig, för att inte tala om hur illa det luktar om dina kläder.

 

Strunta i mystiska kurer.

 Bli smart, smal och frisk på mörk choklad, te och spenat!

Håll hjärnan ung: Ät zucchini, broccoli, kål eller spenat, tre gånger om dagen och minska hjärnans åldrande med upp till fem år för personer över 65 år. Även blåbär och jordgubbar gör att hjärnan håller sig aktiv längre.

Gå ner i vikt med te: Grönt te gör det lättare att gå ner i vikt och skyddar också mot vissa typer av cancer, hjärtsjukdomar och ger dig även ett längre liv.

Mot stress: Kamomill verkar lugnande vid stress och förebygger förkylningar.

Synen: C-vitamin skyddar - som du säkert vet - mot förkylningar, men även mot skador i ögat och dålig syn.

Choklad: Mörk choklad dämpar ångest och verkar lugnande

Bli mer kreativ: Potatis, havregryn, blåbär och kåldolmar gör dina hjärnceller mer aktiva och hjälper dig att tänka mer kreativt.

Lindrar infektioner. Gurkmeja lindrar vid ledgångsreumatism och i vissa fall vid infektioner.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520