Inspirerande författarseminarium i Göteborg torsdag 26 september

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Författarna Jan Mårtenson och Viveca Lärn kommer till 1,6 & 2,6 miljonerklubbens seminarium under bokmässans första dag i Göteborg. 

Välkommen till 1,6 & 2,6 miljonerklubben bok-seminarium i Göteborg.

Stolta presenterar vi två av Sveriges mest kända författare Jan Mårtenson och Viveca Lärn.

Vi gratulerar författaren Jan Mårtenson som tilldelas Crimetime Award i kategorin Årets hederspris. Priset delas ut under Crimetime Göteborg på Bokmässan den 28 september, då författaren kommer att vara på plats för att ta emot priset. Hederspriset delas ut till en författare som varit banbrytande för den svenska kriminallitteraturen och satt Sverige på deckarkartan.

Författarinnan Viveca Lärn, välkänd bl a för sin framgångsrika svit om Saltön, är för många synonym med västkusten. Viveca Lärn firar 75 år med sin självbiografi ”Sladdisen”. Med värme, humor och ett imponerande sinne för detaljer målas bilden av en stad, en familj och en mycket speciell liten flicka upp.

Alexandra Charles leder oss genom kvällen!

Det går att anmäla sig på plats!

    

     Jan Mårtenson                        Viveca Lärn                       Alexandra Charles

Jan Mårtenson firar sin 70:e bok: "Dödligt hot"

I maj utkom Jan Mårtenson med sin 70:e bok: Dödligt hot – en Homanroman av verkligt fin årgång. Jan Mårtenson har fyllt 86 år, och har dragit ned på takten något. Men inte vad gäller skrivandet. Det tackar vi för nu när den 47:e romanen om antikhandlaren Johan Kristian Homan utkommer. Jan Mårtenson är mest känd för sina Homan-deckare, där huvudkaraktären heter Johan Kristian Homan. Homan bor i Gamla stan, där han driver antikaffär. Och samtidigt rör sig i skumma miljöer, för Homan tycks alltid hamna mitt i händelsernas centrum, av någon konstig anledning.

Homan är en typisk antihjälte. Han gillar inte våld, han avskyr blod och svimmar när han ska ta sänkan – och ”skulle skjuta sig själv i foten om han måste använda pistol”.

Viveca Lärn firar 75 år med självbiografin Sladdisen

Viveca Lärn står stadigt med ena benet i sin hemstad Göteborg och det andra i Bohuslän. I sin rosade självbiografi Sladdisen berättar Viveca om uppväxten i en konstnärlig och fritänkande familj där förmågan att dra en god historia alltid uppskattades mer än sanningen.

 ”Den här boken handlar om min uppväxt och om människor som format mig. Fast när jag var elva år var jag övertygad om att det var jag själv som gjorde det. Jag tror att när man är elva be­finner man sig på livets höjdpunkt, förutsatt att man omges av en trygg vuxenvärld. Sommaren ‑ råddes jag att sluta sträva och i stället njuta av livet och eventuellt av ålderdomen. Jag vandrade på klipporna i Lysekil, tittade på trutar och stoppade huvudet i havet, men blev alltmer rastlös och olycklig. – Skriv! sa en kär vän till mig. Det är ju det enda du kan. Då gjorde jag det. Så denna bok handlar om livet före och efter elva (år)."

 

1,6 & 2,6 miljonerklubben finns även på plats under hela Bokmässan. 

Vår monter är B03:45.

Vi är med på Forskartorget på lördag 28/9, kl.10.25. 

Tema: "Osteoporos och fraktur – dags att bygga och förebygga"

Medverkande: Kristina Åkesson.

Läs mer här!

 

 

När:Torsdag 26/9 kl. 18.00 - 21.00
Plats:Quality Panorama Hotel, Eklandagatan 51-53 Göteborg
Pris:295 kr medlem / 345 kr icke medlem
Övrigt:I priset ingår wrap & kaffe/te/vatten. Vin går att köpa till. Anmälan är bindande.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520