27-30/9 Bokmässan i Göteborg

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Nu är det dags för årets bokmässa i Gbg!

Kvinnor och Hälsa - så mycket bättre! 

På bokmässan presenterar 1,6 & 2,6 miljonerklubben boken ”Kvinnor och hälsa – så mycket bättre”
En bok som berättar om forskningsutvecklingen på kvinnors hälsa har sett ut under de senaste 20 åren. Författare är 21 medicinska experter som berättar om forskningen inom sina respektive specialområden t ex livsstil, hjärt-kärlsjukdomar, psykiatri, smärtor, cancer och diabetes. Boken ger en tillbakablick, fokuserar på det aktuella läget och blickar in i framtiden.

     

Läs mer om boken här!

Under bokmässan finns 1,6 & 2,6 miljonerklubben i monter B04:53. 

      

Mat & Livstilsscenen 

Torsdag 27e sept, kl. 11.00-11.20: Kvinnor och hälsa - så mycket bättre!

         

     Marjut Sohlman   Alexandra Charles

Överläkaren, ortopeden och föreläsaren Marjut Sohlman samtalar med Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, om benskörhet, artros och hur man slipper operation. Marjut Sohlman är en av medförfattarna till boken Kvinnor och hälsa – så mycket bättre som uppmärksammar det senaste inom hälsoforskningen med fokus på kvinnor.

 

På Forskartorget

Fredag 28e sept, kl. 11.10-11.25: Vad har hänt inom diabetesvård och forskning?

 

Kerstin Brismar

Senaste 20 åren har ökat kunskap om orsaker till typ1 och typ2 diabetes samt sena följdsjukdomar lett till utveckling av många nya läkemedel och tekniska hjälpmedel och därmed bättre förebyggande behandling, vilket förlänger liv, minskar lidandet och underlättar för ett ”normalt” liv för de som får diabetes. Nya metoder möjliggör att vi tidigt kan identifiera de med hög risk att drabbas av typ2 diabetes och därmed förebygga sjukdom. Kerstin Brismar, professor och specialist i internmedicin, diabetologi och endokrinologi, medverkar.

 

På Mat & Livstilsscenen 

Lördag 29e sept, kl. 16.00- Att sitta still är livsfarligt!

 

 Maj-Lis Hellenius

Professorn, livsstilsexpert och Friskis & Svettis-instruktören Mai-Lis Hellenius samtalar med Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, om dåliga matvanor och stillasittande är det som orsakar mest ohälsa.

 

På Berättarscenen:

Söndag 30 sept, kl. 16.00-16.20 Kvinnor och hälsa- så mycket bättre! 

 

 Wilhelmina Hoffman

Wilhelmina Hoffman, geriatriker, verksamhetschef Silvia Hemmet och VD Svensk Demenscentrum, medverkar och talar om 1,6 & 2,6 miljonerklubbens jubileumsbok där hon även är medförfattare.

 

 

 

När:27-30 sept
Plats:Svenska Mässan, Mässans gata/Korsvägen, Göteborg
Pris:Vuxen: 190 kr/per dag, Ungdom 7-19 år alla dagar: 60 kr/per dag

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520