Sköna Söndag 31 jan

Under årets första Sköna Söndag bjuder Professor Kerstin Brismar på sina bästa råd och tips för att du ska kunna leva länge och väl, i ett personligt samtal med Alexandra Charles. Läs mer »

Premiär Kulturvecka hemma 1-7 februari

Nu kommer uppföljaren till vår populära onlinekurs Hälsovecka hemma. Denna gång är det kultur i fokus och du får lära dig att dansa med Malin Watson, sjunga med Maria Wells, skriva en bok med Lina Forss och läsa poesi tillsammans med Paula Ternström. Läs mer »

Författarträff online 3 feb

Vi träffar Jennie Walldén som blev känd för svenska folket när hon tog hem vinsten i Sveriges mästerkock 2013. Katarina Gospic pratar om sin bok Digital Tsunami och Mia Ingelström och Veronica Linarfve ger tips och råd för en bättre privatekonomi. Alexandra Charles leder samtalet under kvällen. Läs mer »

Alla hjärtans dag webbinar 11 feb

Inför Alla hjärtans dag sänder vi ett webbinar med fokus på hjärtat. Under kvällen pratar vi om hur man tar hand om sitt hjärta på bästa sätt, arytmier och strokeprevention. Medverkande är Karin Schenck-Gustafsson, professor i kardiologi vid KI, Carina Carnlöf, forskningssjuksköterska och Christina Schollin, skådespelerska och influencer.  Läs mer »

Hunden i centrum 28 feb

Vår 2,6 Ambassadör Johanna med sin man Anders Bagge vill bjuda in alla till följande digitala event Hunden i Centrum - som syftar till att sätta just hunden i centrum. Vi kommer även ta upp mycket med att djur är hälsa. Läs mer »

Magens välbefinnande

Alexandra Zazzi delar här med sig av sina härliga och nyttiga recept och du kan läsa Sofia Antonssons presentation som togs upp under webbinariet Magens Välbefinnande som sändes 14 feb. Läs mer »

Systembytet - frågor och svar

Vi byter nu system och här har vi samlat de vanligaste frågorna med svar. Läs mer »

Minnenas mat - ge ditt stöd du också!

Artister och fotografer stödjer alzheimerforskning. Några av de som delar med sig av minnesvärda recept är Lena Olin, Stefan Sauk, Gladys del Pilar, Patrik Isaksson, Victoria Silvstedt, Christer Fuglesang, Carl Jan Granqvist, Alexandra Charles och många fler.  Läs mer »

Medlemsförmåner

Missa inte våra fina medlemsförmåner. Vi erbjuder rabatt på alltifrån vaccinationer till eltandborstar. Här kan du läsa mer om vad du som medlem kan ta del av just nu. Läs mer »

Mina Sidor, skapa nytt lösenord!

Vi byter medlemssysem, så fr.o.m. nu behöver du skaffa nytt lösenord till Mina Sidor. Läs hur du gör här! Läs mer »

Woman in Red 2021

Woman in Red, kampanjen som sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. P.g.a pandemin har samtliga WiR evenemang flyttats fram till 2021. Information uppdateras löpande. Läs mer »

Våra webinarier

Missade du något av våra webinarier vi sänt  kan du se reprisen här. Många intressanta ämnen har tagits upp, som hjärt forskning, oro & krishanterng, författarfräff m.m. Välkommen att ta del av dem här. Läs mer »

Boktips för dig som söker inspiration

Välkommen att ta del av tips på en handfull böcker av olika slag, alla kan vara ett gott sällskap när som helst, vardag som söndag. Läs mer »

Hjärtgolfen 2020

2020 blev ett annorlunda år för Hjärtgolfen. Trots att pandemin drabbat oss alla så så har vi kunnat genomföra 10st tävlingar i år. Vi vill rikta ett stort tack till alla golfklubbar som haft möjlighet att genomföra en tävling.  Läs mer »

Må bra hemma!

Här delar vi med oss av olika tips för att må bra hemma! Läs mer »

Vi fortsätter jobba...

...för nyanlända kvinnors och deras barns hälsa. Under 2018-2019 erhölls fortsatta verksamhetsbidrag för projektet ”Främjande och förebyggande arbete inom området psykisk hälsa och suicidprevention hos barn i migration.” Läs mer »

Tips & tankar från våra ambassadörer

Några av våra ambassadörer för 1,6 & 2,6 miljonerklubben delar med sig av sina tips, tankar och reflektioner från vardagslivet. Läs mer »

Fråga våra medicinska experter

Här låter vi vår mediciska experter svara på aktuella frågor. Läs mer »

Ge bort en gåva

Till forskning om kvinnors hälsa!  Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa bidrar varje år till att öka vår kunskap om kvinnors hälsoproblem. – Pengarna går till livsviktig medicinsk forskning, säger Alexandra Charles, stiftelsens ordförande. Läs mer »

Information med anledn. av coronaviruset

1,6 & 2,6 miljonerklubben följer Folkhälsomyndighetens  rekommendationer. Med anledning av coronaviruset följer vi noggrant utvecklingen och uppdaterar oss dagligen på förhållningsregler och restriktioner. Läs mer »

#Loggautidetfria

Anta utemaningen och      #Loggautidetfria du också! Vi människor mår bra av att vistas utomhus. Det är ingen nyhet. Men numera är det svårare för oss att utenjuta. Att ha mobilen i fickan och vara ständigt uppkopplad påverkar både vår mentala och fysiska hälsa. Så för att verkligen koppla av behöver vi gå offline när vi går ut. Läs mer »

Köp vår skopin!

Vår skopin som säljs till förmån för forskning på kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar har nu ny design. Den är lite större och med guldfärgad klack, men är fortfarande vår symbol för Women in Red kampanjen med kvinnohjärtat i fokus. Läs mer »

Insamlingsstiftelsen

Att förbli frisk, ha ett klappande hjärta, en klar hjärna och en följsam kropp in genom livet och in i ålderdomen - ingenting kan vara mer betydelsefullt. Vi behöver forskning för att få svar på sjukdomars gåtor. Vi samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning som är betydelsefull och livsviktig för kvinnor. Läs mer »

På gång

Nyheter och notiser

Reportage

Artiklar i fokus

Om oss i media

Länktips

Systerföreningar i utlandet

Klicka på flaggorna för se vad som är på gång i respektive land

Lokala nätverk

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hälsa, kultur och digital gemenskap: Kära medlemmar Hösten kan vara härlig med hög klar luft, sol och vackra färger... Tänk så underbart när en av våra ambassdörer berättade att hon följt sin kollegas rekommendation, krama... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Skriv en bok som alla läser!: Idag har jag byggt en skrivskola. I gammelrosa för KONCEPT, gå-på-heden-grönt för KARAKTÄRER, kaffe-med-havremjölk-brunt för TEMA åskmolnsgrått till STRUKTUREN och vårvindsblått för SCENER. STIL... Läs mer »

Annonser

Amgen AB
Arcamea - Vår berättelse

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Sociala media

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520