Kvällen i Norrköping 19/4

Kvällen i Norrköping tillbringades i fina lokaler på Louis de Geer Congress, dit vårklädda 1,6 kvinnor styrde kosan i aprilsolen.

 

Wivi-Ann Heurlin-Krantz, kontaktkvinna för Östergötland, berättade om de senaste nyheterna inom 1,6 och framtida träffar.

Först ut denna kväll var inspiratören och författaren Elisabeth Wahlin, som tog publiken på en mycket berörande resa bland bokstavskombinationer och utmaningar för en förälder med ett barn som har ADHD. Med både allvar och humor speglade hon hinder och möjligheter och gav konkreta tips på nödvändiga strategier för att klara vardagen i hemmet och dialogen med skolan.

Efter Elisabeths anförande avnjöt vi en mycket delikat soppa med gott bröd till. Därefter tog Britt-Marie Landgren, professor i obstetrik och gynekologi vid. Hon inledde med att beskriva lite av en kampanj som hon är med och driver som heter White Ribbon Alliance vars målsättning är gratis mödravård till alla. Man kan köpa en pin för att vara med och stödja detta viktiga arbete. Vi har världens bästa mödravård men i många länder, även nära oss (tex Rumänien) har kvinnor bedrövliga förhållanden.

Britt-Marie fortsatte sedan med att prata om hormoner och då främst östrogen. Vi lever i regel 30-50 år efter att mensen har upphört och då är det bra att kunna få bra hjälp om man har problem i övergångsåldern eller därefter. Kvällen avslutades av Gunilla Dahlgren, författare och kåsör. Hon är ”mamma” till ”Det lilla fruntimret” Hon har en stor källa att gräva ut när det gäller roliga historier och underfundigheter, med andra ord en lättsam avslutning på en innehållsrik kväll.