Behjärtansvärd Women in red i Göteborg

Vilken stämning och glädje! 350 förväntansfulla, sprudlande och glada kvinnor kom till Women in red på Clarion Post Hotel i Göteborg den 6 mars.

Kvällen började i vinterträdgården med ett glas bubbel och mingel runt alla utställare. Därefter var det sittande middag i den vackra Drottningporten med hjärttårtor och cupcakes från The Cake Shop och praliner från La Praline.

Kvällen bjöd på fantastisk musikalisk underhållning av Duratrion, Mats Sköldberg, operasångerskan Carolina Sandgren, Gitarrkompsarna och av vår konferencier Karin Klingenstierna.

Kvinnliga symtom på hjärtinfarkt

Under kvällen hölls även flera föredrag. Jan Borén, professor och avdelningschef för molekylär och klinisk medicin vid Göteborgs Universitet pratade om riskfaktorer som ligger bakom hjärt-kärlsjukdom som fetma och diabetes typ 2. Carita Gelang, vårdutvecklare på Prehospitalt Katastrofmedicinskt Centrum, pratade om symtomen på hjärtinfarkt hos kvinnor som är annorlunda jämfört med män.. Kvinnor kan få smärta som strålar mot käkarna och andningssvårigheter utan smärta som kan vara början till en hjärtinfarkt. Vi kvinnor är dessvärre bra på att negligera våra smärtor men det är viktigt att söka om något känns onormalt. Tid är en viktig faktor för att det skall gå bra.

Cattis Sandell, grundare och ägare av Träningsverket, var sist ut bland föreläsarna.

Hon pratade om hur viktigt det är med träning, kost, vila och kärlek för att våra hjärtan skall må bra. Mycket skratt blev det vilket också är bra för våra hjärtan.

Kvällen avslutades med härlig vårinspirerad modevisning med kläder från Walkincloset, Mouche och Davida, skor från Jade Ask och underkläder från AVIANI.

Tårtor från The Cake Shop

 Åsa Lövgren Janson gjorde ett kanonjobb som vår kontaktkvinna i Göteborg

Karin Klingenstierna