Nytt pris ska uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsa

Det är viktigt och värdefullt att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och på så sätt sprida kunskapen vidare. Det gäller att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och hälsa för alla, säger Alexandra Charles.

Bland kategorierna kan nämnas årets inspiratör, årets sociala medier profil, årets författare, årets matprofil, årets spa, årets innovatör och juryn hederspris.

Hälsopriset utses av en jury i samarbete med 2,6 miljonerklubbens ambassadörer och en medlemspanel. Öppen nomineringsperiod pågår från mitten av juli till oktober. Sedan utser juryn tre kandidater inom varje kategori. Därefter pågår en öppen röstning från november fram tills prisutdelningen sker i Stockholm i december.

I juryn sitter bl.a. Pamela Andersson, Sigrid Bárány, Alexandra Charles, Carl Jan Granqvist, Mai-Lis Hellenius, Tony Irving, Annika Jankell, Annette Lefterow och Gunnel Åkerman.

I Sverige har vi världsledande kompetens inom hälsa. Den internationella publiken söker nya trender från Sverige. Därför ska det bli roligt att lyfta talanger och innovationer med Hälsopriset säger Annette Lefterow, initiativtagare och konceptutvecklare av Hälsopriset.

Symbol för priset är en rosa kristall, formad som en stjärna. Rosenkvarts symboliserar kärlek, respekt och talang samt bär den rosa färgen som symboliserar 2,6 miljonerklubben, producent för priset.

 

Nominera här!