Härlig stämning i Jönköping

Den 17:e februari ordnade vi ett seminarium i Jönköping som blev en intressant kväll i mysig miljö på Grand Hotel.

Agneta Hedengren, kontaktperson  för 1,6 miljonerklubben i Jönköping hälsade alla välkomna och berättade om vad som händer i föreningen.

Publiken satt avslappnat och nyfiket väntande vid små bord i den fantastiska festlokalen på Grand Hotel då Agneta presenterade den första föreläsaren som var Anna Grahn, som arbetar inom infektion på Östra sjukhuset i Göteborg och informerade om vikten av att vaccinera sig livet igenom.

Anders Bjerg Bäcklund, läkare och forskare på Göteborgs Universitet, fortsatte sedan att berätta om astma som har blivit Sveriges folksjukdom.  Han berättade om den senaste forskningen och varför det är så vanligt bland både barn och vuxna.  Andreas Wikman introducerade därefter en ny app, My asthma, bland publiken – en app som personer med astma kan använda för att kontrollera sin astma och  lättare få information om tex väder, pollen- och föroreningshalter. Ett hjälpmedel som verkade gå hem hos publiken.

Cecilia Åkesdotter, mindfulnessexpert,  tog sedan över för att berätta om och fick med publiken i några mindfulnessövningar. Hon berättade om forskning och gav publiken konkreta verktyg för vardagen.

Camilla Littorin avslutade kvällen med att  fånga  publiken med berättelser om hennes liv och hur det  varit som ensamstående mamma och ha karriärsdrömmar, och hur hon kom till sin roll som näringslivschef i Jönköpings kommun.