Woman in Red i Borås

Hjärtat i fokus på Röda rummet i Borås

Efter en smakfull lunch och gemenskap i bistron fylldes Röda rummet med inredning i rött av damer – många klädda i rött. WIR i Borås blev en lyckad dag som var lärorik, underhållande och inspirerande.

Att vara i det fina Kulturhuset kändes rätt. Vi invigde högtidligt genom att Katarina Bartholdson, känd Boråsprofil, klippte det röda bandet. Saxen bars fram på en hjärtformad röd kudde.

Lillemor Carlsson, kontaktperson för 1,6 & 2,6 med ny samarbetspartner Kerstin Oscarsson, inledde med att berätta om kampanjen WIR och vikten av insamling till forskning på kvinnohjärtat. Då Lillemor berättade att Alexandra Charles, på internationella kvinnodagen, i Sydafrika undertecknat ett avtal för att bilda en 1,6 miljonerklubb där, utbröt en spontan applåd. Det kändes stort!

Hjärtstartare kan rädda liv! Kerstin Oscarsson, som har en hjärtstartare på sitt företag berättade lite om det och tycker att det borde finnas lika många hjärtstartare som första förbandslådor på alla företag och att utbildning i hur de fungerar ska ges till alla anställda.

Hjärtläkare Björn Fredriksson föreläste om förmaksflimmer – vanligt, farligt och underbehandlat. Det gjorde han på ett mycket lugnt, behagligt och informerande sätt. Förmaksflimmer är dessutom en faktor som ökar risken för stroke.

Från det allvarliga till våra underhållare Dramafabriken! In kommer dessa tjusiga pojkar, iklädda frack, och underhåller oss på ett roligt sätt och avslutar med vacker sång!

Vid bensträckaren med fruktpaus fanns tillfälle att prata med våra representanter Malin från Kroppskoll, Katja från Borås Pilatescenter och Ingela från Mind4You.

Avslutningsvis bjöd mannekängerna på en härlig modevisning ledd av butiksinnehavaren Inger Johansson. Kläder från olika märken visades. Många fina vinster från generösa handlare och företagare i Borås och Kinna lottades ut och ingen gick lottlös hem då alla fick en välfylld goodie-bag.

Vi arrangörer, Lillemor Carlsson och Kerstin Oscarsson, vill framföra vårt hjärtliga tack till er som deltog, medlemmar samt icke medlemmar. Ungefär hälften av gästerna var icke-medlemmar och vi är så glada att vi fick flera nya medlemmar!

Vi vill också rikta vårt hjärtliga tack till Katarina som invigde, volontärerna, våra artister, föreläsare, Inger med mannekänger, alla generösa sponsorer av vinster, till alla er som gett oss innehållet till våra goodie-bags samt ICA Maxi för frukt och Blomsterdesign för blommor.

 

Lillemor Carlsson
Kontaktkvinna Borås

 

 

 

Arrangörena Lillemor Carlsson till höger och Kerstin Oscarsson till vänster flankerar Dennis Claesson och Simon Carlsson i Dramafabriken

 

Modevisning

 

 

Underhållning av Dramafabriken. Från vänster Dennis Claesson, Markus Hauptmann, Simon Carlsson

 

Lillemor Carlsson med hjärtläkaren Björn Fredriksson