De bloggar om kvinnors hälsa

Nyheten publicerad: 2012-03-20

Ny bloggare varje månad

Varje månad har vi en ny bloggare på 2,6 bloggen. Här skriver och inspirerar våra ambassadörer och andra som har ett brinnande intresse för kvinnors hälsa, gemenskap, värdeladdad fritid och det ibland knepiga livspusslet.

Tidigare har vi kunnat följa bland andra Paula Ternström, Annette Lefterow, och Susanne Fellbrink.

Vi bad Paula, Annette och Susanne att dela med sig av sina tre bästa hälsotips, och berätta om vad som driver och inspirerar dem och vilka frågor de anser vara särskilt viktiga när det gäller unga kvinnors hälsa.

 

Susanne: "Var snäll mot dig själv!"

Susanne Fellbrink, ambassadör för 2,6 miljonerklubben i Sundsvall och kalenderflicka 2011, är musiker och artist. Susanne är skivaktuell i vår med ett personligt album om livet, nya insikter och om inspirationskällor. Hennes engagemang för 2,6 bottnar i de orimliga krav kvinnor har på sig själva. Hon ser sitt ambassadörskap som "en möjlighet att både sprida och själv få inspiration, kunskap och tips. Det är en väldigt bra plattform för att få möta andra kvinnor för att dela med sig och få ta del av andras erfarenheter". Susanne uppmanar oss att vara lite snällare mot oss själva och minska våra och omgivningens krav på hur perfekta vi ska vara. Det kan vara precis lika viktigt för hälsan att träffa någon man tycker om över en kopp kaffe och en god bulle, att strunta i tvätten och istället sätta sig ner och verkligen prata och umgås, menar Susanne.

Läs hela intervjun med Susanne

 

Paula: "Gör det du drömmer om!"

Paula Ternström, skådespelare och 2,6 ambassadör, är just nu aktuell med Matdesperat - en show som hon har skapat tillsammans med Grynet Molvig och Christin Mellner och som handlar om vårt förhållande till våra kroppar. Så här beskriver Paula den hälsofråga som hon anser vara den viktigaste för 2,6:or: "Unga kvinnor av i dag är väldigt jagade. De ska vara några slags övermänniskor med jobb och barn och vällagad nyttig mat, träning och dessutom hinna med att vara den goda, snälla dottern." Paula menar att ingenting är så bra för hälsan som kreativitet, men för det krävs det mod. Ett av Paulas bästa hälsotips handlar därför om att våga vara modig,
och att göra det man drömmer om!

Läs hela intervjun med Paula

 

Anette: "Vänta inte på den perfekta tiden att börja ta hand om dig själv"

Anette Lefterow är ny ambassadör sedan årsskiftet och när hon inte engagerar sig i 2,6 jobbar hon med sin egen wellness-filosofi som bygger på åtta vägar mot hälsa och välbefinnande: yoga, pilates, meditation, kost, träning hemma, ayurveda och spa, wellness utomhus och dans. Ett av hennes bästa hälsotips är: "Lev här och nu! Vänta inte på den perfekta tiden att börja ta hand om dig själv. Den tiden är alltid just nu. Gör något litet för din hälsa varje dag. Lite ger mycket!"

Läs hela intervjun med Annette

 

 
Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika