Seminarium i Göteborg 23 april

Nyheten publicerad: 2018-05-03

Vilken inspirerande, glädjefylld och intressant kväll vi hade på Waterfront Hotell den 23 april i Göteborg med över 150 kvinnor.

Kvällen inleddes av Helena Filipsson Nyström som är docent och universitetssjukhusöverläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hon pratade om vår livsviktiga sköldkörtel. Över 450 000 svenskar är diagnostiserade med en rubbning i sköldkörteln. Förenklat kan man säga att sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen i kroppen, och det är viktigt att den fungerar för att man ska må bra. Den vanligaste formen av sköldkörtelrubbning är hypotyreos – en underfunktion i sköldkörteln. Man kan också ha en överfunktion – då kallas det hypertyreos. Det finns även olika varianter av cancer i sköldkörteln. Vi fick även veta att sköldkörtelsjukdomar är klart vanligare hos kvinnor.

Helena Filipsson Nyström som är docent och universitetssjukhusöverläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Helena Filipsson Nyström som är docent och universitetssjukhusöverläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Lena-Carin Apoy Gustafsson som är förändringsledare och yogalärare, fortsatte kvällen med att prata om ”Förändring i livet”, om hur vi hanterar och förstår dessa förändringar. Utifrån yogan, berättade Lena-Carin om kroppens energicenter (chakran) och hur viktigt det är med inre kommunikation och att reflektera över vad som händer i kroppen och att lyssna på sig själv. Vårt femte chakra står för inre och yttre kommunikation och är kopplad till Sköldkörteln.  Hon beskrev även hur vi rör oss i Förändringens fyra rum; Nöjdhet, Självcensur, Förvirring och Inspiration.

Lena-Carin Apoy Gustafsson & Agneta Johansson & Helena Filipsson Nyström & Martina Farinder


Martina Farinder är coach och inspiratör inom hälsa och välmående och hon brinner för att hjälpa människor att skapa bättre hälsa.

Martina pratade om att vara magsmart! Vikten av att ta hand om sin mage och att äta rätt mat. Vi är vad vi äter så hur kan vi skapa en bra balans mellan kost, motion och sömn.

Lena-Carin Apoy Gustavsson pratar om förändring i livet

Kvällen avslutades med mycket skratt, personlighet och enkel men nyttig kunskap om stil. Agneta Johansson är en välrenommerad föreläsare inom stil och styling. Hon åskådliggjorde situationer som vi alla kände igen när det gäller kläder och utseende. Vi fick många aha-upplevelser och massor av nyttiga tips att ta till hemma i garderoben.

Gäster

 

 

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

OOOOH så mycket kul att se fram emot!: Förra veckan den 8/3 var jag i Ljusdal och föreläste för ett gäng underbara kvinnor tillsammans med intressanta begåvade och härliga medaktörer. Alltid lika trevligt att träffa er ute i landet! <3... Läs mer »

Annonser

Bungypump
Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
MylanArcameaHemfridBioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABSaxå BrukVinkällaren GrappePfizer ABiZafeAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika