Svenskar i Världen anordnar Utlandssvenskarnas Parlament

Nyheten publicerad: 2017-06-29

"Årets viktigaste evenemang för utlandssvenskar är på ingång

I sommar går Svenskar i Världens sjätte utlandssvenskarnas parlament av stapeln den 22 augusti - en etablerad demokratisk plattform som syftar till att lyfta viktiga frågor för de 660 000 utlandssvenskarna. Idén kommer ursprungligen från Finland och blir alltmer ett föremål för mediebevakning samt en utmärkt utgångspunkt för diskussion med politiker och beslutsfattare. På kvällen bjuder Margot Wallström in utlandssvenskarnas parlaments deltagare till en mottagning på Utrikesdepartementet.

Alla med att intresse är varmt välkomna att delta, höra till intressanta talare och mingla med toppar från den politiska sfären såväl som företagsvärlden. 

I anslutning till utlandssvenskarnas parlament arrangeras även årsmöte med årsmöteslunch på Grand Hôtel den 23 augusti. Här får deltagare chansen att avnjuta en fantastisk lunch på Grand Hôtel samtidigt som det bjuds på tal och underhållning tillsammans med stimulerande sällskap. Sist men inte minst delas det prestigefyllda priset till Årets Svensk i Världen 2017 ut. I år är Pia Sundhage den stolta mottagaren av priset som delats ut sedan 1988. Bland tidigare års pristagare finns Staffa de Mistura, Margot Wallström, Hans Rosling och Agneta Nilsson. 

Utförlig inbjudan med information om anmälan finnes här

 

 

 

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Att nå målet - och behålla de önskade resultaten: Idag tänker jag vara väldigt ärlig och väldigt privat i bloggen, för jag anser att det kan vara viktiga insikter för fler än mig, - det som landat hos mig idag. Även om jag hjälper andra med hur at... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
Scandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com