Fullsatt i Linköping

Woman in Red i Linköping

Den 9 mars klockan 17 så började kvällen med mat och mingel och besök hos ett tio-tal utställare. Under tiden blev det skön underhållning av Bruno och Nils-Inge, två mycket välkända Linköpingsprofiler.

Kvällen från scen inleddes sedan med sång av Stephan Petersson som startade med Lady in red. Sigrid Barany fortsatte på temat mat och känslor ur ett hälsoperspektiv. Före pausen sjöng Arja varvat med inspiration kring Sauna. Det blev sedan bubbel i pausen och samtidigt gav huvudsponsorn en kort information kring ung ekonomi.

Karin Schenck-Gustafsson var speciellt inbjuden till denna kväll eftersom det var hon som tog Woman in Red till Sverige. Det är nu 10 år sedan, lika länge som vi har haft Woman in Red i Östergötland. Karin höll en spännande föreläsning på temat Kvinnohjärtat då, nu och i framtiden. Genustänk inom kardiologin då, nu och i framtiden.

Lotteri inbringade 38 000 kr till forskning på kvinnohjärtat

Arja äntrade på nytt scenen för en liten konsert. Underbart med detta ”tryck” och sångglädje. Modekvällen avslutade före lottdragningen. I år liksom föregående år var det lokala designers som visade sina kollektioner. Helt otroligt att det finns så många lokala designers. Vinsterna till lotteriet var skänkta av företag som även bidragit till våra goodiebags, utställare, klädföretag samt två konstnärer som skänkt varsin tavla. Lotteriet inbringade nästan 40.000 kr som går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.
I år kunde kvinnor inte bara från Norrköping utan även från Motala via Vadstena och Mjölby samt från Finspång via Skärblacka åka gratisbuss till detta evenemang.
8 mars 2016 har vi Woman in red nästa gång på samma plats.

 

Text: Wivi-Ann Heurlin-Krantz

 

Arja Saijonmaa gjorde ett bejublat framträdande

 

 

Modevisning

 

Konstnären Louise Hävre med tavla som hon skänkt till lotteriet

 

Mat och mingel