Möt Marianne i Luleå!

Marianne Blomqvist är som klippt och skuren
för rollen som kontaktkvinna i Luleå där hon är en känd profil efter att i åratal ha varit ägare till två boutiquer med damkläder. 

 

– Jag känner halva stan och jag tar alla tillfällen i akt att informera om föreningen!

Marianne och Alexandra Charles kom i kontakt med varandra redan på nittiotalet då Alexandra hade olika uppdrag i Luleå. Men det var på en resa till Bilbao i Spanien som Marianne och Alexandra började prata om att det behövdes en kontaktkvinna i Luleå. Marianne berättar:

– Alexandra sa till mig att nu Marianne får du ordna ett seminarium i Luleå!

Marianne ordnade sitt första seminarium och under de kommande åren ett stort antal välbesökta seminarier och salonger.

– När jag hade mina butiker var det väldigt smidigt att sprida information. Jag hade alltid informationsmaterial liggande framme och tog varje tillfälle i akt att informera om föreningens arbete.

Men Marianne är både en uppfinningsrik och kreativ kvinna och i sitt nuvarande liv som pensionär hittar hon nya kanaler:

– När jag följer barnbarnen till tandläkaren, lägger jag ut några tidningar och i samma hus finns vårdcentral och även deras väntrum förser jag med tidningar. Jag missar inte ett tillfälle att informera om föreningen!

Efter ett långt yrkesliv som egen företagare njuter Marianne av den friare tillvaron som pensionär. Hon älskar att resa och kombinerar gärna resandet med operabesök – till exempel som höstresan till Metropolitan i New York.

– Jag och maken har hunnit med många längre resor och kryssningar – till och med två jorden-runt resor!