Möt Monica i Örebro!

Monica Wahlgren är tillsammans
med Margareta Svidén en av två kontaktkvinnor i Örebro. Där är de ett tätt team som jobbar hårt för att sprida information om 1,6miljonerklubben. När Monica fick frågan av Alexandra Charles om hon ville vara kontaktkvinna kom svaret snabbt.

– Jag är ju inte direkt typen som säger nej!

År 2000 ordnade Monica Wahlgren den första bokmässan på Örebro slott och på dessa mässor brukade även 1,6miljonerklubben medverka med seminarier och med att sälja böcker. 2004 arrangerade Monica sin sista bokmässa på slottet och i samma veva började hon jobba som kontaktkvinna.

– Alexandra tyckte att jag då borde ha tid att jobba som kontaktkvinna och så fick det bli, skrattar Monica.

Under några år bodde Monica på Österlen och då blev det ett uppehåll i uppdraget men sedan 2010 är hon tillbaka igen både i Örebro och som kontaktkvinna.

Med en bakgrund inom bland annat kultur, förlag och radion har Monica skaffat sig erfarenheter och nätverk som hon har nytta av nu.

Monica och hennes kollega Margareta anordnar regelbundet olika evenemang och då ofta på Behrn Hotell i Örebro – och kvällarna är ofta välbesökta.

– Ibland är det nästan ”världskrig” om biljetterna! Vi kommer även jobba på att få med flera yngre kvinnor.

Att engagera sig i hälsofrågor, särskilt när det gäller hjärtat, känns viktigt för Monica. För några år sedan förlorade hon sin man i en hjärtinfarkt – en upplevelse som stärkte hennes engagemang ytterligare.  

– De frågor som klubben jobbar med är lätta att känna för och engagera sig i. Dessutom är det kul att vara kontaktkvinna och bra att vi är två. Margareta och jag delar på ansvaret och fördelar uppgifterna så att det passar oss båda!