Välkommen Maria!

Vi välkomnar vår nya kärntruppsmedlem Maria Fager Hohenthal! Maria bor och arbetar som advokat i Enköping och Stockholm, där hon driver egen advokatbyrå.

Maria brinner för att bekämpa orättvisor – både som advokat och människa.  I sitt jobb träffar hon ofta kvinnor som befinner sig i utsatta situationer.

– Jag jobbar en hel del med familjerätt och våld i nära relationer och kommer här i kontakt med kvinnojourer. Jag har märkt att många av just dessa kvinnor blir förbisedda i vården och får inte den hjälp de så väl behöver.

För Maria kändes det därför som ett naturligt steg att engagera sig för kvinnors situation i ett större perspektiv – som en del av 1,6miljonerklubbens kärntrupp.

Maria beskriver sig själv skämtsamt som den viljestarka och modiga Lilla My i Mumintrollen. Engagemanget för orättvisorna och klyftorna i samhället slog rot redan i barndomen.

– Jag gick i en högstadieskola med elever som kom från både så kallade ”fina” områden och från enklare förhållanden. Jag reagerade på klyftorna mellan de olika grupperna och säkert var det då som fröet såddes till mitt yrkesval. 

Maria är gift med Simon som driver resebyrå i Enköping och Stockholm och tillsammans har de barnen Maximilian och Leonie.