Möt Cecilia i Ystad!

Med ett hjärta som klappar för hälsa och livskvalitet och med sin gedigna bakgrund inom sjukvården, är Cecilia Grave som klippt och skuren för sin roll som kontaktkvinna i Ystad.

Ett möte med 1,6 miljonerklubbens Marie Mian på en mässa 2013 blev startskottet för Cecilia i sin nya roll som kontaktkvinna för Ystad och Österlen.

– Jag blev så glad när chansen dök upp att få jobba med er eftersom jag har ett brinnande intresse för livsstil ur flera perspektiv. Jag vill arbeta med friskvård med en önskan om att alla ska nå en optimal hälsa långt upp i åldrarna utifrån sina förutsättningar.

Cecilia bor i Ystad och arbetar som diabetessjuksköterska på en privat hälsocentral i Malmö. Hon berättar att hon själv hamnade ”mellan stolarna” i vården för några år sedan när hon fick diabetes typ 2.

– Sjukvården tog varken symtomen eller mina dåliga värden på allvar och jag fick stå på mig för att få diagnosen. Det är en del av bakgrunden till att jag gärna vill engagera mig i föreningen och arbetet kring rättvisa inom vården.

Cecilia har ett stort intresse för livsstilsfrågor och parallellt med sitt jobb som sjuksköterska driver hon även ett eget företag inom livsstilsområdet – Nyckeln till hälsa.

– För mig är det viktigt med balans kring kost, motion, vila, arbete och fritid. Jag ser det som att kropp och själ hänger ihop.

Cecilia är även utbildad eventarrangör och bröllopskoordinator och man kan tänka sig att åtminstone den första titeln är något hon har stor nytta av i sin roll som kontaktkvinna! Sedan januari har hon sällskap i det jobbet av Monica Lauterbach-Olsson. Precis som Cecilia är Monica sjuksköterska och tjejerna har ett gemensamt förlutet som kollegor. Cirkeln är sluten.