Ny podcast av, med, om och för kvinnor


Foto: Jezzica Sunmo

Varje vecka bjuder programledarna Leone Milton och Bianca Meyer in intressanta gäster för att diskutera kvinnors hälsa och välmående.

Lyckopodden diskuterar tillsammans med kända kvinnor från olika generationer skönhetshetsideal, fysisk hälsa och psykisk ohälsa, men också relationer, träning, vänskap, karriär och förälskelse.

I det första avsnittet gästade journalisten och programledaren Annika Jankell och relationsexperten Linn Heed studion. I de följande avsnitten kommer vi till exempel få möta Doreen Månsson, Alexandra Charles, Cissi Wallin, Gunilla Pontén, Hannah Graaf, Bea Szenfelt och flera andra namnkunniga experter inom hälsa och välmående.

– Vi vill göra en podd som på ett varmt sätt tar sig an problemen och utmaningarna med att vara kvinna idag och som varvar lättsamhet och skratt med allvar och kunskap, säger programledarna Leone och Bianca.

Journalisten och bloggaren Leone Milton är en aktiv debattör som tidigare har riktat strålkastaren på skönhetshetsen i samhället och förespråkat lagstadgat förbud mot sjukligt magra modeller.

Bianca Meyer är skribent, manusförfattare och komiker. Ibland är hon humoristisk i radio (just nu i ”Den stora kärleken” och ”Isabelle och Bianca räddar världen” i P3) och ibland är hon det på stå upp-scener runt om i landet. 

Det första avsnittet sändes den 1 maj och nya avsnitt kommer varje torsdag under tio veckor. Du når sändningen här på vår webb och via iTunes.