Lyckad come back i Motala!

Vilken kväll det blev den 25 mars då vi hade vårt första seminarium i Motala på flera år. 75 förväntansfulla damer intog Motala Convention Center för att lära sig mer om sparande och om våra viktiga relationer.

Kvällen inleddes med att Ylva Yngveson, senior ekonom på Swedbank, väckte intresse under vinjetten ”Pengar är kul, men ekonomi?” Hur ska vi tänka kring sparandet och till vad kan vi låna? När tycker vi att vi har råd att gå i pension? Våra förutsättningar är så olika. Det finns många småutgifter som man kan kanske kan se över, menade Ylva. Vad innebär till exempel en kvällstidning varje dag i årskostnad? Ylva visade bland annat ett exempel när det gäller långsiktigt sparande med olika räntesatser.

Efter landgång och en härlig modevisning med smakprov på vårens mode – med mycket svart och vitt i färgsättningen, kom Marie Mian, vår kärntruppsmedlem och talade över ämnet ”Hur påverkar bra respektive dåliga relationer din hälsa?”. Hon pratade kring vår första viktiga relation – ofta den till våra föräldrar och hur den påverkar oss. Dåliga relationer i tidiga år kan leda till svåra trauman senare i livet. Marie arbetar med klienter som syntesterapeut och delgav oss också ett exempel på ett svårt hälsotillstånd där ”allt” bottnade i en relationsstörning i unga år.

Avslutningsvis på denna informativa föreläsning fick vi några tänkvärda rader.

 

Det är omöjligt, sa Tvivlet

Det är farligt! sa Rädslan

Det är onödigt, sa Förnuftet

Prova ändå… viskade Hjärtat

Ge mig sinnesro att acceptera de människor jag inte kan förändra. Mod att förändra den människa jag kan och förstånd att inse att den människan är JAG.

 

Kvällen avslutades med härlig sång och musik med Ylva Yngveson och Per-Arne Rönngren med bland annat Taube och en tonsatt dikt av Tage Danielsson. Vi avslutade förstås med vår egen sång.

Tack alla ni som förgyllde denna kväll!

 

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
Kontaktkvinna för 1,6 miljonerklubben i Östergötland

 

Läs mer i Motala Vadstena Tidning

Även MTV, Motala Vadstena Tidning, var med under kvällen och den 27 mars publicerades ett reportage om kvällen. Klicka här för att läsa artikeln

 

 

 

 

T.v. Marie Mian föreläste om hur relationer påverkar hälsan
T.h. Per-Arne Rönngren avslutade kvällen med musik av bl a Taube