Hjärtat i fokus – landet runt!


Köp nålen för att stödja forskningen på kvinnohjärtat

Vi började den 4 mars i Stockholm och knöt ihop säcken den 2 april i Umeå. Woman in red 2014 är klart och vi kan se tillbaka på 15 välbesökta evenemang från norr till söder. Bland föreläsarna finns välkända och uppskattade experter och hälsoprofiler som Karin Schenk Gustafsson, Mai-Lis Hellenius och Sigrid Bárány. Många populära artister förgyllde kvällarna – till exempel Lill Lindfors och Nanne Grönvall.   

Här ser du härliga bilder från Östersund till Helsingborg!

På invigningen i Stockholm delades det ut 1,4 miljoner kronor i stipendier till forskning på kvinnors hälsa.

 

Läs mer om kampanjen Woman in Red

 

Bilder och reportage från hela landet

 

Stockholm

Invigning och stipendieutdelning 

Den 4 mars gick startskottet för Woman in Red med en fullsatt galakväll på Oscarsteatern i Stockholm. Förutom föredrag, stipendieutdelning och modevisning bjöds vi på musik och show av Lill Lindfors och Maria Möller.

Malmö

Viktoria Tolstoy, akrobatik och goda råd för hjärtat

I Malmö delade hjärtläkare och hälsokonsulter med sig av goda råd om hur man skapar en god hjärthälsa och om stresshantering. Kvällen bjöd även på dans, akrobatik, modevisning och musik. På scen uppträdde bland andra Viktoria Tolstoy och Mahan Moin.

Västerås

Tankeställare och positivt tänkande

För andra året hölls Women in Red på ACC i Västerås. Mattias Damberg gav oss en del tankeställare om kostdieter, och Lili Öst pratade om positivt tänkande. Kvällen avslutades med en modevisning.

Göteborg

Med hjärtat – och hjärnan – i fokus

I Göteborg fick vi lära oss mer om kopplingen mellan hjärtat och hjärnan, och om de senaste rönen kring vilken mat som är bra för hjärtat. Kvällen avslutades förstås med en modevisning i rött.

Sundsvall

Inspirerande kostråd med Sigrid Bárány 

I Sundsvall föreläste kardiolog Per Insulander om hjärtrytmrubbningar och genusskillnader i vården. Sigrid Bárány delade med sig av inspirerande tips och råd om hälsosam kost, och kvällens musikaliska show med Martin Häggström, Anna Hanning och Patrik Norman fick stående ovationer. 

Borås

Rödklätt och festligt i Röda Rummet

Gemenskap, kunskap och inspiration präglade Woman in Red i Borås där vi fick lära oss mer om båda hjärtstartare och förmaksflimmer. Dramafabriken sjöng och showade, och kvällen avslutades med en modevisning.

Örebro

På Örebro Slott hölls föreläsningar om förmaksflimmer, goda kostråd och motion. Lise & Gertrud gjorde ett uppskattat uppträdande och kvällen avslutades med en modevisning.

 

Helsingborg

Nanne Grönvall och Go Slow på Dunkers Kulturhus

För första gången hölls Woman in Red i Helsingborg och det blev en helkväll på Dunkers Kulturhus med föreläsningar om hjärtat, livsstil och konceptet Go Slow. På scenen uppträdde bland andra Nanne Grönvall. 

Ystad

Björn Ranelid och Sara Li på scenen

Även i Ystad var det i år premiär för Woman in Red. Vi fick bland annat ta del av föredrag om hur hjärtat och hälsan påverkas av sömn och kondition, och för underhållningen stod Björn Ranelid och Sara Li.

Östersund

Yoga för hjärtat och jazz för själen
Yoga för hjärtat var en av programpunkterna i Östersund den 9 mars, med både föreläsning och prova-på-övningar. Kvintetten Sjöbergs Blandning spelade jazz och kvällen avslutades med en modevisning.

Linköping

Mai-Lis Hellenius om vikten av kost och motion
I Linköping uppträdde Lill Lindfors och Carina ”Judit & Judit” Perenkrantz. Livsstilsprofessor Mai-Lis Hellenius föreläste om vilken betydelse kost och motion har för hjärthälsan, och kvällens lotteri gav 21 000 kr till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

 

Eskilstuna

Lärorikt och hårfint i Eskilstuna!

Woman in Red i Eskilstuna blev en riktigt lyckad kväll med hjärtföreläsning av Carina Carnlöf  och underhållning av musikalartisten Nina Söderqvist.Ett litet lekfullt grepp hade värdinnan Ann-Sofie Karlsson som välkomnade gästerna iklädd papiljotter!

Umeå

Stipendieutdelning och kampanj-avslutning

Rådhusets eleganta festsal var fylld till bredden av förväntansfulla gäster på årets sista Women in Red-evenemang. Kvällen bjöd på föreläsningar om förmaksflimmer, mat för hjärtat, poesi, musik och mode.