Intervju med Roxanne Heravi Khajavi Amraée

Nyheten publicerad: 2012-06-27

"Väck ditt glada barnasinne, skratta mer och lev i nuet."

 

Beskriv ditt engagemang för 2,6 miljonerklubben?

Mitt grundläggande intresse i detta sammanhang är kvinnors hälsa. Mår kvinnan bra mår samhället bra. Som ambassadör för 2,6 miljonerklubben försöker jag uppmärksamma andra unga kvinnor om vikten att prioritera sin hälsa, ta kontroll över sin livsstil och optimera sitt välbefinnande. Formeln för välbefinnande är en kombination av sinne, kropp och själ i harmoni och som 2,6are har man förmånen att delta i många lärorika vetenskapliga seminarier samt trevliga sociala evenemang som informerar om olika hälsofrågor.  Man blir inspirerad att må bra.

 

Du kombinerar jobb som civilingenjör med kreativa aktiviteter som dans, musik och film, hur går det ihop? Vad är det bästa?

Jag har alltid varit fascinerad av matematikens värld och ledarskap samt gillat utmaningar och detta uppnår jag genom mitt arbete i ett tekniskt företag men jag har också ett stort behov av att stimulera mina andra kreativa sidor i min fritid. Det når jag genom att bl.a. dansa balett, måla och spela musik. Då är alla mina sinnen i harmoni och jag mår som bäst. Jag älskar också film och just nu håller jag även på att skriva ett filmmanus men det är långtifrån färdigt. 

 

Hur får du tiden att räcka till?

Jag får inte tiden att räcka till alltid, jag brukar ha många bollar i luften och det är vissa saker som jag får helt enkelt prioritera. Kvinnor har i regel alltid varit ambitiösa och förväntar sig att de ska hinna med allt. Men man ska bli mer realistisk och snällare mot sig själv, kunna prioritera utifrån den tid man har och välja göra det som får en att må bäst.

 

Orkar du alltid? Om inte, vad gör du för att hitta motivationen igen?

Jag är otroligt envis, när jag verkligen bestämt mig för att starta ett projekt så måste jag avsluta det och att uppnå målet ger mig extra energi och hjälper mig i min vardag. Motivation hittar jag även genom att alltid bejaka mina kreativa sidor vid sidan om. T ex efter en timmes dans är alla mina sinnen i harmoni.

 

Vad är den viktigaste hälsofrågan enligt dig?

Det finns väldigt många viktiga hälsofrågor beroende på vilken livssituation man har eller vilken fas i livet man befinner sig i, från Kärnkraftens säkerhetsrisker till trygg organdonation och transplantation eller ett hälsosamt och värdigt åldrande.

Men de flesta hälsofrågor kan sammanfattas av hur man kan förhindra eller minska den negativa stressen som är det stora hotet för människohälsan. Det är oftast svårt att påverka de yttre stressfaktorerna men det finns alltid verktyg för att hantera de inre stressfaktorer genom att öka kunskapen om stress och förebyggande åtgärder.

 

Finns det någon fråga som måste uppmärksammas mer?

Det är oroväckande att det kommer rapporter att det är fler unga kvinnor som röker. Jag hoppas att den trenden vänder snart och alla rökare inser allvaret av de hälsoskador som rökningen orsakar.

 

Hur tror du att det är för unga kvinnor idag? Bryr sig unga om sin hälsa tillräckligt?

Tror att unga människors hälsomedvetenhet har ökat vilket är glädjande men vi ser att det finns fortfarande behov i form av upplysning och utbildning av unga som tar sin hälsa för given.

 

- Intervjuad av Linn Ogelid

 

Roxannes hälso- och livsstilstips

1. Omge dig med mycket kärlek och med människor som du älskar och trivs med

2. Drick mycket vatten samt ha en god nattsömn, produktionen av endorfin och melatonin stiger när vi sover bra och det håller oss friska och pigga.

3. Bejaka ditt glada barnasinne, skratta mer och lev i nuet.

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika