Intervju med Ina Forsberg

Nyheten publicerad: 2012-06-27

"Jag bryter inte ner mig. Jag bygger upp mig"

 

Beskriv ditt engagemang för 2,6 miljonerklubben?

Jag blev ambassadör för några år sedan då jag träffade Alexandra efter ett framträdande jag gjorde på RightLiveliHood Award i Riksdagshuset. Jag brinner för andra människors hälsa, drömmar och liv som ju alla är sammanhängande faktorer. Jag brinner framför allt för unga kvinnor. Jag har en livsfilosofi - att du kan få allt du vill och du är VÄRD allt du vill ha. Det gäller att lita till sitt hjärta, sina drömmar och hela tiden jobbar framåt för att få det man vill. Det är mitt mål med 2.6 miljonerklubben.

 

Vad inom området hälsa tycker du är viktigast?

För mig är det grundläggande inom hälsa att skapa dig ett liv du vill ha. Ett liv du mår bra av. Ett liv där du är ledare och bestämmer. Ett liv som gör dig lycklig och tacksam. Varje dag. Det skapar hälsa.

 

Hur tror du att det är för just unga kvinnor idag? Vad tror du behöver förbättras? Vad är redan bra? Hur tror du att unga kvinnor mår?

Unga kvinnor sitter i en obegriplig sits idag. Där du ska matcha ditt yttre med rätt yrke, rätt bil, rätt latte i handen. Samtidigt som du ska jobba med din personliga utveckling och krama träd för att visa att du är med på alla trend-områden.

Jag är glad att jag föddes på 80-talet. Att växa upp nu måste vara oerhört förvirrande. Jag hann åtminstone få någon slags stabilitet innan jag kastades ut i den här medialt styrda världen.

Jag tror att en av de stora lösningarna är att jobba med sitt inre. Ja visst gå igenom traumatiska händelser och bearbeta vårt förflutna. OCH samtidigt jobba på din mentala förmåga att peppa och boosta oss själva. Och andra. Ge till andra skapar ännu en dimension av tacksamhet.

 

Är du alltid hälsosam? Finns det stunder där du inte orkar, och vad gör du då?

Hälsa handlar om att ge min kropp så bra förutsättningar som möjligt för att må så bra som möjligt under så lång tid som möjligt. Det är inte en trend som media basunerar ut. Det är något ofantligt mycket större än så. Att må bra. Det som är min mest hälsosamma sida är att jag ger mig själv slack. Jag har jobbat otroligt mycket med mina tankar. Hur jag reagerar på varje given situation. Och jisses vad mycket bättre jag har blivit. Otroligt. Jag bryter inte ner mig. Jag bygger upp mig. Jag är ju en bra människa. Istället för att säga att det finns stunder då jag inte orkar vara hälsosam så tänker jag: Shit vad många stunder jag är helt bra mot mig själv.

 

Vad tycker du att man ska göra för att fler ska intressera sig för sin hälsa? Ser du någon brist i hur det ser ut idag? Vad behövs förändras?

Alla, inklusive 1.6 och 2.6 miljonerklubben borde anamma ett österländskt tänk. Det handlar om att skapa så bra förutsättningar som möjligt nu och bygga ett starkt immunförsvar istället för att fokusera på vad vi ska göra när symptomen redan uppstått. Det handlar mycket om näring. Att se till att kroppens näring är i balans skapar ofantliga förutsättningar att skydda kroppen mot alla dagliga nedbrytande attacker. Jag jobbar förutom sångerska med ett ledande wellness företag. Jag har ätit deras näringstillskott i flera år och de har hjälpt mig otroligt mycket att få min hälsa på plats. Jag vill ge möjligheten tillbaka att känna sig så stark som jag gör.

 

Och slutligen; hur har musiken hjälpt dig? Hur tycker du att den kan användas ur hälsosynpunkt?

Musiken ger mig så mycket. Musiken är mitt liv. Och musik är garanterat smörjmedel för själen och således också den fysiska kroppen. Jag vill dock slå ett slag för DITT smörjmedel. Vad är din passion? Vad mår du bäst av att göra? Det är vad som kommer hjälpa dig allra mest med din hälsa. Helt övertygad.  

 

- Intervjuad av Linn Ogelid

 

Inas hälso- och livsstilstips

1. Anamma din passion och kärlek och se till att hitta en väg att leva dina drömmar.

2. Boosta dig själv varje dag med positiv litteratur, filmer, ljudböcker osv. Jag lyssnar tex inte på nyheterna, det är för negativt för mig.

3. Näring. Se till att få i dig rätt näring. Det här är SÅ viktigt.

4. Auyrveda - ett alternativ till västerländsk medicin.

 

 

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika