Chartertåg för operaälskare

Nyheten publicerad: 2012-06-04

Exklusivt chartertåg för operaälskare stödjer kvinnlig hjärtforskning

Den 15 juli går en unik tågresa mellan Stockholm och Mora av stapeln – en resa med en kulturupplevelse som mål, till förmån för kvinnlig hälsa. Publiken reser i veterantåg till Mora, där besök på Zornmuseets sommarutställning med verk av den okända Julia Beck följs av operaföreställningen Lucretia i Vattnäs Konsertlada. Operatåget sker på initiativ av Vattnäs konsertlada i samarbete med Zornmuseet, 1,6 miljonerklubben och Siljan Turism.

Vattnäs Konsertlada och Zornmuseet skänker 100 kronor från varje biljett till kampanjen Woman in Red – 1,6 miljonerklubbens kampanj till stöd för hjärtforskning som gynnar kvinnor.


Anna Larsson

- Vi är väldigt stolta över detta spektakulära samarbete med 1,6 miljonerklubben och Siljan Turism! Operatåget blir för Vattnäs Konsertlada ett sätt att markera vårt stöd för kampanjen. Publiken ombord får ju ta del av ett gripande kvinnoöde i operaföreställningen – och på Zornmuseet möter de verk av en framstående 1800-talskonstnärinna, Julia Beck, säger hovsångerskan Pers Anna Larsson, Konsertladans konstnärlig ledare.

Resan med veterantåg sätter fokus på kvinnors upplevelser och på kvinnans konstnärliga perspektiv.

- Resan med Operatåget blir en tidsresa – en chans att möta kvinnor genom musik och konst, och samtidigt hjälpa dagens kvinnor genom att stödja hjärtforskningen. Kampanjen Woman in Red syftar till att främja forskning på kvinnohjärtat, och i förlängningen förbättra livskvalitén för tusentals kvinnor, säger Alexandra Charles, ordförande i 1,6 miljonerklubben.

Destinationsbolaget Siljan Turism är stolt över att kunna erbjuda en unik reseupplevelse.

- Operatåget är ett riktigt guldkorn. Jag hoppas verkligen att publiken i Stockholm tar tillvara på detta unika tillfälle att besöka Siljansbygden och Vattnäs säger Birgitta Pettersson, VD vid Siljan Turism.

Tåget, som körs av Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg (SKÅJ) avgår tidig morgon från Stockholm C den 15 juli och anländer i Mora vid lunchtid. Biljettpriset om 2450 kronor omfattar förutom opera- och museibesök även lunch och middag ombord på tåget. Klockan 15 bjuds publiken på opera vid Vattnäs konsertlada, Benjamin Brittens kvinnodrama Lucretia, där förutom Pers Anna Larsson namnkunniga veteraner som Göran Eliasson och Ingrid Tobiasson, och stjärnskott som Håkan Ekenäs, Eva-Lotta Ohlsson och Anton Ljungqvist medverkar. För scenografi och kostym svarar Anders Hanser och Mathias Clason.

Vattnäs Konsertlada

Vattnäs Konsertlada byggdes sommaren 2011 på initiativ av Hovsångerskan Pers Anna Larsson och hennes man Göran Eliasson. I de vackra dalaomgivningarna har de skapat en unik scen där de själva vill vara och skapa musik.

Denna tågresa arrangeras exklusivt T/R Mora från Stockholm i samband med årets operafestival – Sångfest (13-29/7).

Läs mer:

För mer information kontakta

Birgitta Pettersson
VD, Siljan Turism
0248-79 72 22
birgitta.pettersson@siljan.se

Sofia Nyblom
Projektledare Vattnäs Konsertlada
Mobil: +46702377361

 

Program 15 juli

07.50 Tåget rullar in på Stockholms Centralstation på spår annonserat på Stora Tavlan under "Avgående tåg".
08.00 Avfärd med SKÅJ-tåg från Stockholms Central. Kaffe och tvårätters lunch ombord på tåget
12.30 Ankomst i Mora. Lars Skogström från Stiftelsen Vattnäs Konsertlada möter vid stationen och är gruppens reseledare under hela besöket. Transfer till Zornmuseet.
14.00 Transfer från Zornmuseet till Vattnäs Konsertlada
14.15 Operaintroduktion med Sofia Nyblom
15.00 Lucretia - kammaropera i två akter
17.30 Transfer till Mora Station
18.00 Återfärd till Stockholm. Trerätters middag ombord på tåget
21.30 Ankomst till Stockholm

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika