Träning är bästa medicinen!

Nyheten publicerad: 2012-05-22

Det gäller bara att komma igång!

Den 13:e maj bjöd vi därför in medlemmarna till en föreläsning och ett träningspass hos Friskis&Svettis i Stockholm.

Folkhälsovetaren Cecilia Dahl föreläste om träningens betydelse för hälsan. Trettio minuter måttlig fysisk aktivitet om dagen anses vara ett minimum för att bibehålla eller förbättra sin hälsa. Vi fick lära oss hur man med vardagliga övningar kan bygga upp sin kroppsstyrka. En sådan övning som Cecilia lärde ut var att stå på ett ben medan man borstar tänderna. På så sätt ökar man benstyrkan, vilket gör det lättare att hålla balansen till exempel om man skulle råka halka ute vintertid.

Därefter var det dags att omsätta teori i praktik och välja att gå på antingen cirkelgym eller yoga.

På cirkelgymmet tränade vi individuellt vid olika stationer och maskiner. Fokus låg på uthållig styrketräning men passade bra även för dem som inte är vana vid styrketräning. En energisk Peter Andersson hjälpte oss med träningstekniken och peppade oss att orka mer än vi trodde. Många av oss kände att vi fick möjlighet att prova på för oss nya träningstekniker, och framförallt lärde vi oss att gymträning inte alltid handlar om att bli muskulös, utan kanske framförallt om att vara hälsosam och ha kul!

I jämförelse med cirkelgymmet var yogan lugn och meditativ. Ett tillåtande pass, fritt från prestationskrav, som passade bra även för de av oss som inte har tränat yoga tidigare. Carina Sjöberg visade hur lugn yoga hjälper mot stress och ger styrka i både kropp och själ!

Vi fortsätter vår friskvårdsdrive i höst med fler pass hos Friskis&Svettis – mer information kommer efter sommaren!

 

 

 

 

 

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika