Woman in Red 2012

Nyheten publicerad: 2012-03-22


Kulturministern invigde i Stockholm

Woman in Red-starten gick rakt in i hjärtat

- Lyckad kampanj-kickoff med inspiration och information om kvinnohjärtat

I anslutning till Internationella kvinnodagen den 8 mars drog årets hjärtkampanj Woman in Red igång runt om i landet. Fantastiska kampanj-kickoffer genomfördes på rekordmånga platser, hela 16 stycken! Nu fortsätter den viktiga kampanjen som belyser kvinnors hälsa och samlar in pengar till forskning på kvinnohjärtat ända till augusti.

Woman in Red-evenemangen runt om i landet blev verkligen succéartade. Så många som 3 800 kvinnor deltog från Luleå i norr, där man bjöds på showen Matdesperat, till Malmö i söder, där det vimlades och underhölls av bland andra Viktoria Tolstoy, Myrra Malmberg och Gladys del Pilar.

Runt om i landet bjöds det på fantasiska föredrag och inspiration, bland annat av Eva Funck i Skellefteå och Marie Mian i Östersund. I Ljusdal var Tina Leijonberg värd och i Göteborg fick gästerna lyssna till en föreläsning om kopplingen mellan hjärna och hjärta. På de 16 platserna bjöds det även på underbar underhållning, av Lill Lindfors och Mats Norrefalk i Örebro och Anita Strandell i Sundsvall som sjöng Kerstin Thorvalls tonsatta dikter. I Västerås bjöd modeikonen Gunilla Pontén på ett kåseri och i Linköping sjöng Sanna Nielsen för 450 samlade kvinnor.


Syftet med Woman in Red är bland annat att samla in pengar till forskning. Här delas årets forskningsstipendier ut.

 

Woman in Red handlar om att ”inspireras och att informeras” som Alexandra Charles uttryckte det hela i en artikel i Gotlands Tidningar. Invigningen i just Visby blev en glammig tillställning med hjärtat i fokus och på övriga platser var fokus verkligen inspiration. I Karlskrona korades Årets Företagskvinna och i Kalmar deltog 200 personer på föreläsningar och mingel för att lyfta fram hjärt- och hälsoproblem bland dagens kvinnor. I Halmstad där Alexandra Zazzi berättade om hjärtvänlig mat var evenemanget utsålt till sista plats. I Uppsala samlades 250 kvinnor för att bl.a. lyssna till Lena Maria Klingvall som verkligen lyckades förmedla att ”lyckan inte sitter i armarna” men väl i sången.

Media fanns också på plats och bevakade aktiviteterna:

– Kvinnor här brinner för att hjälpa andra kvinnor. Och det är fantastiskt att komma hit som 40 plus och känna att du faktiskt är mitt i livet, sa Camilla Nilsson till tidningen Barometern om Kalmar-eventet.

– Det känns som en självklarhet. Det är skönt att kunna bidra med något och sätta kvinnorna först, sa Emma Igelström, fyrfaldig världsmästare i simning, till Kvällsposten om varför hon ställde upp på Woman in Red-galan i Malmö.

Ljusdalsposten skrev om ”en röd kväll för kvinnohjärtat” med ”en blandning av tunga och lätta ämnen för de närvarande”. Och Linköpings Tidning satte en mycket lämplig rubrik på artikeln om Woman in Red-starten i Linköping som stämmer väl in på kampanjgalorna runt om i landet: ”Woman in Red blev succé”!

För succé blev det verkligen! Hjärtligt och varmt tack till alla ni som deltog under Woman in Red och ett extra stort tack till all ni engagerade kvinnor som gjorde de succéartade aktiviteterna möjliga.

Nu fortsätter vi att rädda kvinnohjärtan!

 

Se även bildreportagen från Woman in Red Uppsala, Sundsvall och Skellefteå

 


Alexandra Charles och Prinsessan Christina på Woman in Red Stockholm


Karin Schenck-Gustafsson, professor, kardiolog och initiativtagare till Centrum för Genusmedicin på Karolinska Institutet och Alexandra Charles.


Operatrion Divine i Stockholm


Deltagare i Stockholm


Modevisning i Linköping


Harriet Gillberg med Gotlands läns landshövding Cecilia Schelin Seidegård (mitten) i Visby


Deltagare i Visby


Ina Forsberg underhåller i Västerås

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika