Mental Health Evening på Maximteatern!

Tack alla som kom till vår fantastiska kväll Mental Health Evening för Psykisk Ohälsa på Maximteatern. Samtalen och diskussionerna avlöste varandra och varvades med skönsång av våra härliga artister på scenen.

Under kvällen talade man om hälsa och livskvalitet för kvinnor och om forskning inom det psykiatriska fältet. Moderatorer var Alexandra Charles och Simon Kyaga, den senare är känd för sin forskning om kopplingen mellan genialitet och galenskap. Martin Schalling, ordförande i Psykiatrifonden, berättade om verksamheten och senare under kvällen delades stipendier ut till årets forskarprojekt. Engagerade och inspirerande Suzanne Osten berättade om sin film Flickan, mamman och demonerna som är inspirerad av hennes egen uppväxt med en mamma som har schizofreni.

Kvällen gästades också utav författaren Pebbles Karlsson Ambrose, förra årets prisvinnare av Psykiatrifondens fördomspriset, på grund av sitt arbete att stävja fördomar kring psykisk sjukdom. Hon fick dela ut priset till årets prisvinnare Ann Söderlund, Sanna Lundell och Ann-Linn Guillou för deras arbete med tv-serien Djävulsdansen. Pebbles Karlsson Ambroses bok Vid vansinnets rand fick också plats i de goodiebags som gavs till alla som kom till Maximteatern.

Åter igen stort tack alla som kom och alla som hjälpt till att få ihop denna lyckade afton för Psykisk Ohälsa