Seminarium i Västervik

Från skratt till allvar så kan man rubricera seminariet som gick av stapeln i Västervik måndagen den 27 febr.

Peter Johansson, bitr professor som arbetar både i Linköping och Norrköping inledde kvällen med att prata under rubriken Hjärtsvikt diagnostik och behandling.

Ca 300.000 personer i landet lider av denna åkomma och det är ett fenomen som ökar med åren. Det är lite av ett åldrandets sjukdom som är kronisk. Åkomman uppträder oftast i 75-årsåldern och ofta hos patienter som har Kol och nedsatt njurfunktion. Det är en förändring i hjärtats struktur och medför ofta andnöd, bensvullnad och trötthet. Han redde ut begreppen mellan  systolisk och diastolisk hjärtsvikt. På hjärtsviktsmottagningen gör man utredning och ger behandling.

Efter en kort paus berättade Elisabeth Wallin om ADHD utifrån sin ”resa” som ADHD-mamma. Detta är verkligen en föreläsning som kan rekommenderas för er som inte har hört Elisabeth. Hennes viktiga budskap berör verkligen.

Kvällen avslutades av Gudrid Hansen som under temat ” ”Lyckligt snubbelpladder – och några vemodsvisningar# lockade publiken till många skratt. Gudrid är författare och krönikör.

Kvällen kan sammanfattas med att vi som var där fick en härlig kväll med många reflektioner och mycket skratt och ni som missade detta seminarium i Västervik har gått miste om många tankar och skratt.

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
Ambassadör

Peter Jonsson

Elisabeth Wallin

Gudrid Hansen