Seminarium i Kalmar med hjärtat i fokus

Ännu en fantastisk kväll här i Kalmar. Denna gång med temat Hjärtinsufficiens.

Den 28/9 kl. 16.30 börjar gästerna strömma in och kl. 17:00  har Ulla och hennes personal dukat fram en smakrik, vegetarisk buffé dagen till ära eftersom vi är i Teatervallens nya, vackra lokal. Stämningen är både bildligt och bokstavligt högt i tak.

Docent Peter Johansson från Linköpings universitets sjukhus förmedla på ett trevligt och engagerande sätt sin medicinska kunskap i detta ämne. Uppmanar oss om hur viktigt det är att ta vår kropp och dess symptom som t.ex. andningsbekymmer, bensvullnad och trötthet, speciellt i kombination, på allvar.

Ett annorlunda liv, var rubriken på Petra Karlssons föreläsning. Vilket liv att först få bröstcancer 2 ggr och få sitt hjärta skadat av strålning och cytostatika och sen få bära denna tunga hjärtpump i många år, där hon måste vara rädd för vatten så att inte batterierna kortsluts och sen när hon är trygg i detta ta beslutet att genomgå hjärtbyte. Vilken otrolig människa hon är och vilka livskrafter hon har. Hjälp på vägen får hon bl.a. av sina 2 schäfrar. Tänk er att leva och veta att det nya hjärtat i bästa fall håller i 15 år. Hon berörde oss alla otroligt mycket.

Med kraftfull energi tog Ingela Karlsson över. Med dragspel, gitarr och färgpennor i högsta hugg drog hon med oss i både allsång och dans och slutresultatet blev en färgrik ”hjärtetavla”. Vilken kväll! Många tack till alla