Klubbnyheter och reportage

Mat & Mingel med Mod och Mode

2016-05-25 I vackra Grand Clarions lokaler hade vi en fantastisk glad måndagkväll! Livskvalite på högsta nivå, för både kropp och själ. Stina Sjöström bjöd in oss med sommartallrik och Rosé i restaurangen, som följdes av högt t... Läs mer »

Oacceptabelt att kvinnor får sämre hjärtsviktvård

2016-05-16 Under maj månad uppmärksammas hjärtsvikt i en kampanj runtom i Europa, med målet att förbättra diagnostiseringen och vården av hjärtsvikt. Omkring 100 000 svenskar, de flesta över 65 år, har diagnosen hjärtsvikt. Man tror att lika m&ari... Läs mer »

Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa

2016-05-16 Att förbli frisk, ha ett klappande hjärta, en klar hjärna och en följsam kropp in genom livet och in i ålderdomen - ingenting kan vara mer betydelsefullt. Ledsamt nog är detta inte alla förunnat. Vem som helst kan när som helst drabbas av en svå... Läs mer »

Woman in Red i Enköping

2016-05-12 Enköpings kvinnor har fått inbjudan till ett nytt fantastiskt koncept - Women in Red ! Den 2 mars samlades ett trettiotal förväntansfulla kvinnor på advokatbyrån Egalia hos Maria Fager-Hohental. Vi startade med mingel för att sedan bli förär... Läs mer »

Välkommen på föreningsstämma den 23 maj

2016-05-03 Ideella föreningen 1,6 miljonerklubben med organisationsnummer 802407-8799, håller föreningsstämma måndagen den 23 maj 2016, klockan 12:00 på 1,6 miljonerklubbens kansli, Grev Turegatan 27, 2 tr, 114 38 Stockholm. Föreningsstämmans handlingar kommer... Läs mer »

Kvällen i Norrköping 19/4

2016-04-21 Kvällen i Norrköping tillbringades i fina lokaler på Louis de Geer Congress, dit vårklädda 1,6 kvinnor styrde kosan i aprilsolen. Wivi-Ann Heurlin-Krantz, kontaktkvinna för Östergötland, berättade om de senaste nyheterna inom 1,6 och fr... Läs mer »

Rabatt på TBE-vaccin

2016-04-14 Genom ett samarbete med fästing.nu får du som är medlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben ett rabatterat pris på TBE-vaccin. Vi erbjuder 10 % rabatt per dos där ordinarie pris ligger på cirka 300-400 kr. Områden där TBE förekommer Det ä... Läs mer »

Behjärtansvärd Women in red i Göteborg

2016-03-21 Vilken stämning och glädje! 350 förväntansfulla, sprudlande och glada kvinnor kom till Women in red på Clarion Post Hotel i Göteborg den 6 mars. Kvällen började i vinterträdgården med ett glas bubbel och mingel runt alla utställare. D&... Läs mer »

Alexandra med i Go'kväll

2016-03-21 I lördags (19 mars) medverkade Alexandra Charles i SVT-programmet Go'kväll. Hon berättade om idén bakom 1,6 & 2,6 miljonerklubbens nya bok Lyckomyten - en arg bok om lycka och tog oss med till två av sina favoritplaser i Sydafrika och på Barbados. H&aum... Läs mer »

En stark resa för kvinnors hälsa

2016-02-09 Just nu befinner sig en projektgrupp från 1,6 miljonerklubben och Hand in Hand i Indien för fältstudier. Projektet som vi driver tillsammans är Women Health Movement India. Läs här var vår ambassadör, Paula Ternström, i Indien skriver. Har al... Läs mer »

Klara K-dagen 1/12

2015-11-24 Tipping Point för jämställdhet Klara K samlar makthavare, opinionsbildare och jämställdhetsarbetare för att hålla årets viktigaste samtal om jämställdhet. Analysen är klar. Vi har många framgångar att fi... Läs mer »

Kul & Tur på Hjul - rullar vidare på kvinnohistorisk färd.

2015-10-30 Den 19 september samlades en cykelgrupp vid Dramatens trappa bredvid den alltid varma Margareta Krook statyn, skapad av konstnären och nyligen avgångna Dramatenchefen Marie Louise Ekman. Denna dag hade också utropats till "I stan utan min bil dag" av Stockholm stad och vi s&... Läs mer »

Fantastiska dagar på Bokmässan i Göteborg.

2015-10-07 Bokmässan i Göteborg är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och Europas näst största i sitt slag. I år var den ungerska litteraturen i centrum. Under fyra härliga, inspirerande, intensiva och roliga dagar arbetade v&a... Läs mer »

Hälsodagen i Malmö

2015-09-24 Vilken härlig Hälsodag det blev den 20 sep. Nästan alla av de som deltog kände sig väldigt nöjda och uppfriskade efter hälsodagens alla aktiviteter. Christina Nilsson inledde som konferenciär och hon höll i trådarna under hela dagen. Utst&... Läs mer »

Hälsodagen i Borås

2015-09-21 Den 13 sep var det en liten men mycket trevlig skara kvinnor och män som kom till Hälsodagen i Borås. Det blev en kombination av hälsopromenad och kulturpromenad. No Limit i Borås har gatukonst uppförd på många byggnader i staden och när alla... Läs mer »

Hälsodagen på Kullaleden

2015-09-16 Efter fantastiska sensommardagar i Skåne lyckades vi pricka in den skånska Hälsodagen- som den dag då regnet kom! Detta avskräckte inte våra medlemmar utan många tappra damer, hundar och några män gick med oss på en del av Kullaleden l&a... Läs mer »

Seminarium med USWA

2015-09-15 Måndagskvällen den 31 aug blev det fullsatt i Dansmuséets lokal där vårt seminarium om mindfullness, inspiration och tankekraft ägde rum. Efter att alla fått en liten matbit så presenterade USWA (United Swedish Women Awareness) och 1,6 & 2,6miljo... Läs mer »

Hälsodagen på Gotland

2015-09-15 Söndagen den 6 september var det Hälsodagen på Gotland. Natten till söndagen och förmiddagen regnade det rejält, men kl. 13.00 när det var dags att starta sken solen härligt varm. Dietisten Elisabeth Drugge startade med att berätta och informera ... Läs mer »

Chokladprovning hos Jolla i Norrköping

2015-09-08 Dagen efter Hälsodagen var det dags för lite nya nyttigheter nämligen en chokladprovning hos Jolla som egentillverkar choklad och desserter. Under Jollas sakkunniga ledning fick vi kunskap om chokladens historia och dess intåg i Europa. Vi doftade och testade olika rena ... Läs mer »

Sveriges största familjeyoga

2015-08-21 På Hälsodagen i Stockholm den 13 sep och med livesändning via Periscope ska vi genomföra Sveriges största familjeyogapass tillsammans med Annette Lefterow. Familjeyoga är ett koncept som bygger på Annette Lefterows junioryoga för barn som stärke... Läs mer »

Medalj för förtjänstfullt ideellt arbete

2015-07-30 Alexandra tog emot medalj av åttonde graden från kungen den 16 juni, för förtjänstfullt ideellt arbete för kvinnors hälsa. Hur går medaljutdelningen till? När medaljerna är utdelade håller Kungen ett kort gratulationstal. Där... Läs mer »

Seminarium Sydafrika

2015-07-20 Seminarier om kvinnors mentala hälsa och drogmissbruk, om könsrelaterat våld och om kvinnors hälsa och hur det hänger ihop med ett holistiskt perspektiv. Alexandra Charles, vår ordförande och vår styrelsemedlem Harriet Gillberg reser ner till Kapsta... Läs mer »

Nytt pris ska uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsa

2015-07-14 Det är viktigt och värdefullt att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och på så sätt sprida kunskapen vidare. Det gäller att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och hälsa för alla, säger Alexandra Ch... Läs mer »

1,6 i Sydafrika besökte National Institute for the Deaf

2015-06-23 The 1.6 Million Club South Africa and Mhani Gingi spent the Sunday at the National Institute for the Deaf - Worcester, South Africa together with YWAM Worcester. Amazing teenagers (mostly girls) were listening to Karin Eriksson from the 1.6 Million Club South Africa and Mhani Gingi speaking abo... Läs mer »

Nytt samarbete med Hand in Hand

2015-06-17 Kvinnors hälsosituation i Indien är katastrofal. Var tionde minut dör en kvinna i Indien på grund av förlossningskomplikationer, spädbarnsdödligheten är hög och många kvinnor är undernärda samt lider av järnbrist. Nu inleder vi ... Läs mer »

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Everybody dies, - but not everybody lives…: Läs mer om mig på www.liliost.se Följ mig på instagram @inspirationskonsulten Vill du ha nyheter, spännande tips och tankeväckare. Anmäl dig här Uttrycket i överskriften såg jag i morse på faceb... Läs mer »