Klubbnyheter och reportage

Premiär på Woman in Red Helsingborg

2015-03-04 Women in Red har nu dragit igång och den 2 mars så var det ett fullspäckat program i Helsingborg. En underbar kväll som inleddes av Alexandra Charles och Lou Rossling. Sedan avlöste föreläsningar om hjärtat och underhållning om vartannat. F&oum... Läs mer »

Härlig stämning i Jönköping

2015-02-25 Den 17:e februari ordnade vi ett seminarium i Jönköping som blev en intressant kväll i mysig miljö på Grand Hotel. Agneta Hedengren, kontaktperson för 1,6 miljonerklubben i Jönköping hälsade alla välkomna och berättade om vad som h&aum... Läs mer »

En kanonbra kväll i Karlstad

2015-02-20 Den 10:e februari arrangerade vi ett efterlängtat seminarium i Karlstad på Clarion Plaza Hotel. En av Kvinnor & Hälsas stipendiater för 2014, Birgitta Sigvant, överläkare, medicinsk doktor och kärlkirurg arbetar på kirurgkliniken på Centralsjuk... Läs mer »

Woman in Red - för hjärtats skull!

2015-01-15 Välkommen till inspirerande och lärorika kvällar i mars runt om i landet där fokus ligger på kvinnohjärtat! Det bjuds bland annat på underhållning, seminarier, modevisning, mingel och mycket mer! Program och bokningssidor läggs upp inom kort under... Läs mer »

Om organisationen Kvinna till Kvinna

2014-12-11 Kvinna till Kvinna är en organisation som stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. De arbetar för en värld där våld och övergrepp mot kvinnor är utplånade och där det råder hållbar fred för alla. Kvinna t... Läs mer »

Möten från när och fjärran

2014-12-03 Den sista helgen i november samlades våra kontaktpersoner från Luleå i norr till Helsingborg i söder för att utbyta tankar och erfarenheter. Till middagen den fösta konferensdagen anslöt dessutom våra kollegor från systerföreningarna i ... Läs mer »

Möt Christina i Malmö

2014-12-05 Christina Nilsson lägger mycket fokus på att ta hand om sin kropp och själ – men hon tycker inte man behöver glömma bort det yttre för det. Det går att balansera en inre och yttre livsstil, tycker hon. Christina tror på Ayurvedisk hä... Läs mer »

Höstmix på Maximteatern

2014-11-13 Årets höstseminarium i Stockholm blev en kväll där allvar och skratt blandades. Vi lärde oss mer om det senaste inom ögonforskning, själens ABC och mycket annat. Doktor Denis Mukwege, dessutom årets pristagare av EU: s Sacharovpris, fick vårt vete... Läs mer »

Om balans och sötsug på Allt för Hälsan

2014-11-13 Som alltid fanns vi på plats på mässan Allt för hälsan som i år hade Balans i livet som tema. Flera uppskattade föreläsningar fanns på programmet bland annat om hur vi kan minska vårt sötsug, hälsohets och trendspaning. - Det f... Läs mer »

Kvinnlig majoritet på Kokbokens dag!

2014-10-29 Lördagen den 25 oktober var det dags för årligt återkommande Kokbokens dag i Grythyttan där en av höjdpunkterna var en kocktävling. Kvinnliga kockar tävlade om att åstadkomma den perfekta desserten. I juryn, som enbart bestod av kvinnor, satt blan... Läs mer »

Fredsgala på Örebro Slott

2014-11-03 ÖREBRO För att fira den första fredsdagen i Örebro så bjöd 1,6 och 2,6 miljonerklubben tillsammans med Yennenga Progress med flera arrangörer in till en fredsgala på Örebro slott. Kvällen gick i sångens och musikens tecken, men mål... Läs mer »

Migrän – mångas huvudvärk

2014-10-22 Många får migrän redan som barn och det kan vara en livslång plåga. Men det finns mycket god hjälp att få – både genom läkemedel och yoga. Att migrän är ett problem för kvinnor i alla åldrar blev tydligt under vå... Läs mer »

Munhygienens betydelse för en god hälsa

2014-10-06 En frisk och fräsch mun betyder mycket för välbefinnandet och livskvaliteten. Att kunna tugga, svälja, uppleva smaker samt samtala utan att oroa sig för om andedräkten är dålig är några aspekter av vad en frisk mun är. Men vad vi l&a... Läs mer »

Miljonen klar!

2014-09-22 I år har alla vi tillsammans via appen "Gå för hjärtat!" promenerat in ännu en miljon kronor till samlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som årligen delar ut pengarna i form av stipendier till forskning om kvinnors hjärthälsa. Det betyder att vi seda... Läs mer »

Välkommen Maria!

2014-09-15 Vi välkomnar vår nya kärntruppsmedlem Maria Fager Hohenthal! Maria bor och arbetar som advokat i Enköping och Stockholm, där hon driver egen advokatbyrå. Maria brinner för att bekämpa orättvisor – både som advokat och människa. ... Läs mer »

Hälsodagen på Gotland

2014-09-11 En härlig dag på Gotland Hälsodagen i Visby startade med att vi, cirka 20 glada medlemmar, fick information av dietisten Elisabet Drugge som berättade om vikten av god kost och skön motion. Sedan promenerade vi ”Hälsans Stig” ca 4,5 km i strål... Läs mer »

Hälsodagen i Linköping

2014-09-08 En ljuvlig höstkväll eller snarare sensommarkväll genomförde vi Hälsodagen i Linköping. Gymmix stod för uppvärmningen och sedan äntrade vi 5 km spåret i Vidingsjös motionscentrum. Efter promenad och dryck och smörgås fick vi... Läs mer »

Hälsodagen i Stockholm

2014-09-02 Girl power på Djurgården! Finns det något bättre sätt att runda av sommaren och välkomna hösten än genom vår traditionsenliga hälsodag? I år gick premiären i Stockholm den 31 augusti. Solen sken och området vid Sjöhis... Läs mer »

En hälsosam veckas matinspiration

2014-06-16 1,6 & 2,6 miljonerklubben vill att alla kvinnor ska ha en god hälsa och inspirera till ett gott liv. Vi har i samarbete med Unilever och Sigrid Barany tagit fram en inspirerande läcker hälsosam matvecka. Så nu kan all ni som vill äta sunt bara ta del av dessa recept oc... Läs mer »

Måndag Italien

2014-06-16 Frukost: Molinogröt och ostsmörgås Mellanmål: Apelsin och 1 cantucci Lunch: Gremolatafylld kycklingfilé med bönsoffritto och grillad paprika Mellanmål: Tomatbruschetta på fullkornsbröd Middag: Spaghetti Bolognese med röda linse... Läs mer »

Tisdag Sverige

2014-06-17 Frukost: Rågflingegröt med banan och russin Mellanmål: Fruktsallad med valmötter Lunch: Köttbullar med piffat potatismos, ärter och lingon Mellanmål: Äggsmörgås på knäcke Middag: Torskrygg med pepparrot, palsternackspu... Läs mer »

Onsdag Nordafrika

2014-06-17 Frukost: Quinoagröt med kokosmjölk, hallon och blåbär Mellanmål: Äpple Lunch: Nötfärsbiffar med tabbouleh och sval yoghurtsås Mellanmål: Smörgås med hummus och tomat Middag: Marockansk kycklinggryta med oliver och aube... Läs mer »

Torsdag Thailand

2014-06-17 Frukost: Mango med kokos och keso Mellanmål: Kiwi och valnötter Lunch: Halstrad lax med sötsur edamamebönsallad och jasminris Mellanmål: Knäckebröd med jordnötssmör och banan Middag: Röd grönsakscurry och morotssallad med sesa... Läs mer »

Fredag Mexico

2014-06-17 Frukost: Huevos rancheros Mellanmål: Varmrökt lax och gurka på knäcke Lunch: Svart bönsoppa med pico de gallo Mellanmål: Banan Middag: Fredagsmys med pulled beef carnitas style Dessert: Myntamarinerad ananas med rom Mellanmål: Öl och... Läs mer »

Lördag Lördagslyx

2014-06-18 Frukost: Svartvinbärssmoothie Mellanmål: Sharon och mandlar Lunch: Skaldjursrisotto Mellanmål: Knäckebröd med färskost och rädisor samt lördagsgodis Middag: Renfile med rödvinssky, jordärtskockspuré, brysselkål och ros... Läs mer »

Blogg: Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg

Kvinnor: Läs mer »