Klubbnyheter och reportage

En stark resa för kvinnors hälsa

2016-02-09 Just nu befinner sig en projektgrupp från 1,6 miljonerklubben och Hand in Hand i Indien för fältstudier. Projektet som vi driver tillsammans är Women Health Movement India. Läs här var vår ambassadör, Paula Ternström, i Indien skriver. Har al... Läs mer »

Klara K-dagen 1/12

2015-11-24 Tipping Point för jämställdhet Klara K samlar makthavare, opinionsbildare och jämställdhetsarbetare för att hålla årets viktigaste samtal om jämställdhet. Analysen är klar. Vi har många framgångar att fi... Läs mer »

Kul & Tur på Hjul - rullar vidare på kvinnohistorisk färd.

2015-10-30 Den 19 september samlades en cykelgrupp vid Dramatens trappa bredvid den alltid varma Margareta Krook statyn, skapad av konstnären och nyligen avgångna Dramatenchefen Marie Louise Ekman. Denna dag hade också utropats till "I stan utan min bil dag" av Stockholm stad och vi s&... Läs mer »

Fantastiska dagar på Bokmässan i Göteborg.

2015-10-07 Bokmässan i Göteborg är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och Europas näst största i sitt slag. I år var den ungerska litteraturen i centrum. Under fyra härliga, inspirerande, intensiva och roliga dagar arbetade v&a... Läs mer »

Hälsodagen i Malmö

2015-09-24 Vilken härlig Hälsodag det blev den 20 sep. Nästan alla av de som deltog kände sig väldigt nöjda och uppfriskade efter hälsodagens alla aktiviteter. Christina Nilsson inledde som konferenciär och hon höll i trådarna under hela dagen. Utst&... Läs mer »

Hälsodagen i Borås

2015-09-21 Den 13 sep var det en liten men mycket trevlig skara kvinnor och män som kom till Hälsodagen i Borås. Det blev en kombination av hälsopromenad och kulturpromenad. No Limit i Borås har gatukonst uppförd på många byggnader i staden och när alla... Läs mer »

Hälsodagen på Kullaleden

2015-09-16 Efter fantastiska sensommardagar i Skåne lyckades vi pricka in den skånska Hälsodagen- som den dag då regnet kom! Detta avskräckte inte våra medlemmar utan många tappra damer, hundar och några män gick med oss på en del av Kullaleden l&a... Läs mer »

Seminarium med USWA

2015-09-15 Måndagskvällen den 31 aug blev det fullsatt i Dansmuséets lokal där vårt seminarium om mindfullness, inspiration och tankekraft ägde rum. Efter att alla fått en liten matbit så presenterade USWA (United Swedish Women Awareness) och 1,6 & 2,6miljo... Läs mer »

Hälsodagen på Gotland

2015-09-15 Söndagen den 6 september var det Hälsodagen på Gotland. Natten till söndagen och förmiddagen regnade det rejält, men kl. 13.00 när det var dags att starta sken solen härligt varm. Dietisten Elisabeth Drugge startade med att berätta och informera ... Läs mer »

Chokladprovning hos Jolla i Norrköping

2015-09-08 Dagen efter Hälsodagen var det dags för lite nya nyttigheter nämligen en chokladprovning hos Jolla som egentillverkar choklad och desserter. Under Jollas sakkunniga ledning fick vi kunskap om chokladens historia och dess intåg i Europa. Vi doftade och testade olika rena ... Läs mer »

Samarbete med Indiska

2015-09-02 Under september månad ska Indiska sälja vår sko-pin för att hjälpa till att samla in pengar till forskningen på kvinnorelaterade sjukdomar. Vår skopin kostar 30 kr och kan nu köpas i Indiskas butiker. - Det är roligt att vi nu ska samarb... Läs mer »

Sveriges största familjeyoga

2015-08-21 På Hälsodagen i Stockholm den 13 sep och med livesändning via Periscope ska vi genomföra Sveriges största familjeyogapass tillsammans med Annette Lefterow. Familjeyoga är ett koncept som bygger på Annette Lefterows junioryoga för barn som stärke... Läs mer »

Medalj för förtjänstfullt ideellt arbete

2015-07-30 Alexandra tog emot medalj av åttonde graden från kungen den 16 juni, för förtjänstfullt ideellt arbete för kvinnors hälsa. Hur går medaljutdelningen till? När medaljerna är utdelade håller Kungen ett kort gratulationstal. Där... Läs mer »

Seminarium Sydafrika

2015-07-20 Seminarier om kvinnors mentala hälsa och drogmissbruk, om könsrelaterat våld och om kvinnors hälsa och hur det hänger ihop med ett holistiskt perspektiv. Alexandra Charles, vår ordförande och vår styrelsemedlem Harriet Gillberg reser ner till Kapsta... Läs mer »

Nytt pris ska uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsa

2015-07-14 Det är viktigt och värdefullt att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och på så sätt sprida kunskapen vidare. Det gäller att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och hälsa för alla, säger Alexandra Ch... Läs mer »

1,6 i Sydafrika besökte National Institute for the Deaf

2015-06-23 The 1.6 Million Club South Africa and Mhani Gingi spent the Sunday at the National Institute for the Deaf - Worcester, South Africa together with YWAM Worcester. Amazing teenagers (mostly girls) were listening to Karin Eriksson from the 1.6 Million Club South Africa and Mhani Gingi speaking abo... Läs mer »

Nytt samarbete med Hand in Hand

2015-06-17 Kvinnors hälsosituation i Indien är katastrofal. Var tionde minut dör en kvinna i Indien på grund av förlossningskomplikationer, spädbarnsdödligheten är hög och många kvinnor är undernärda samt lider av järnbrist. Nu inleder vi ... Läs mer »

Lyckad Hjärtgolf på Skytteholm

2015-06-17 Den 14 juni samlades 90 förväntansfulla tjejer på Mälarö GK Skytteholm för att spela Hjärtgolfen. Dagen startade i lite regn men solen kom lagom fram till lunchbuffé och prisutdelning. Många fina priser var det som delades ut och vinnare av t&aum... Läs mer »

Vinnarna utsedda i tävlingen om eltandborstar!

2015-06-03 På Seniordagen i Kungsträdgården den 26 maj hade vi en tävling med tre fina Philips Sonicare DiamondClean eltandborstar i potten. Nu har vi dragit tre vinnare som får varsin eltandborte. Grattis önskar vi på 1,6 & 2,6 miljonerklubben! Vinnarna... Läs mer »

En kul tur på cykel till Thielska

2015-05-28 Söndag den 24 maj. Solen strålar varmt när vi ett tiotal cyklister lämnar Raoul Wallenbergs torg nedanför Dramaten och cyklar längs Strandvägen mot Djurgården och med slutdestination Thielska galleriet. Vårt första stopp på v&a... Läs mer »

Kvinnors arbetsmiljö är en spegling av samhället

2015-05-21 Arbetsmiljöverket har mellan åren 2011-2014 haft ett uppdrag av regeringen att synliggöra kvinnors hälsa i arbetslivet. Detta med bakgrunden i att kvinnor har högre sjukfrånvaro än män och att skillnaderna fortsätter att öka. Fler kvinnor &... Läs mer »

Vårtid i Göteborg

2015-05-20 Den 20 april fick vi en insikt som redan många har – att vårtider inte alltid bara är positivt, det finns även många som lider pga allergier och astma. Linda Ekerljung med.dr, civ.ing och forskare vid Göteborgs universitet redde ut begreppen kring... Läs mer »

Erkänn endometrios som en folksjukdom!

2015-05-13 2,6 miljonerklubben har skrivit under ett upprop för att endometrios ska erkännas som en folksjukdom. Vi kräver att de som är drabbade får likvärdig och relevant vård oberoende av var i landet de bor. I dagsläget styrs vården av den enskilde v&ari... Läs mer »

Seminarium om endometrios 26 maj

2015-05-15 Du har säkert hört att det talas mycket om endometrios på sista tiden i media och det är bra att det äntligen uppmärksammas! Ungefär 200 000 personer i Sverige har endometrios. Den 26 maj ordnar Kristdemokraterna i samarbete med Kristdemokratiska Kvinnof&o... Läs mer »

Hälsopriset

2015-05-12 Nytt pris ska uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsan. 1,6 & 2,6 miljonerklubben instiftar ett nytt och årligt återkommande pris inom hälsa. Ett pris som alla har möjlighet att nominera till och att vinna! Det är viktigt och värdef... Läs mer »

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Personlig utveckling. Är det verkligen nödvändigt?: Fridens liljor! Förra veckans blogg slutade såhär: GÖR du något aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller väntar du på att det ska hända dig? En bra och för någ... Läs mer »