Klubbnyheter och reportage

Vill du delta i en studie om åldrande och sömnbrist?

2015-04-16 Stockholms Universitet söker försökspersoner till en studie om hur sömnbrist påverkar prestationsförmågan hos yngre och äldre personer. Är du 18 - 30 år eller 60 - 72 år, utan allvarliga sjukdomar samt boende i Stockholmsområde... Läs mer »

Vilse i hormondjungeln?

2015-04-01 Det börjar med första mensen. De där små, oskyldiga bloddropparna som dyker upp i början av puberteten kan ses som början på en hormonell resa som inte når sin slutdestination förrän flera decennier senare. För det är så kvinn... Läs mer »

Hjärtat i fokus - landet runt! 2015

2015-03-10 Mars är månaden då hjärtat står i fokus. Woman in Red är i år på 17 orter runtom i landet med evenemang innehållandes föreläsningar och underhållning, allt för att uppmärksamma kampanjen och kvinnohjärtat.... Läs mer »

Woman in Red Visby

2015-03-30 På Clarion Visby hotel samlades ca 60 personer till en mycket uppskattad ”Woman in Red”-aktivitet med Hjärtat i centrum, den 17 mars. Efter registrering och samling med smakliga snittar och vin välkomnade Gotlands landshövding Cecilia Schelin-Seidegård ... Läs mer »

1,6 miljonerklubbens koncept och idéer på väg till Sydafrika

2015-03-26 Ny systerförening växer fram i Sydafrika 1,6 miljonerklubben fick för ett par år sedan en förfrågan om att ta emot ett studiebesök från Kapstaden och regionen Western Cape i Sydafrika. Det var en spännande delegation med bland annat parlamentarik... Läs mer »

Woman in Red Gävle

2015-03-24 Måndag 16 mars var det dags för Woman in Red i Gävle. 170 kvinnor samlades på Winn konferens för att mingla, inta en lättare förtäring och framförallt lyssna till inspirerande föredrag. Det var hög stämning med mycket prat och sk... Läs mer »

Woman in Red i Luleå

2015-03-24 Kvällen startade med en härlig Buffé och sedan hälsade Marianne Blomqvist alla välkomna och berättade om klubbens verksamhet samt presenterade kvällens föreläsare. Yvonne Ryding tog därefter hand om mikrofonen och först ut som fö... Läs mer »

Woman in Red Östersund

2015-03-11 Kvällen den 8 mars började med att Astrid Åsgårdh hälsade alla välkomna och presenterade klubben. Därefter serverades bra mat för hjärtat. Läkaren, forskaren och stipendiaten Nikola Drca talade om förmaksflimmer. Frågorna fr&a... Läs mer »

Woman in Red Ystad

2015-03-10 Woman in Red Ystad blev ett hjärtligt event med mycket glädje, gemenskap. Först ut som föreläsare var skickliga Dr. Anette Barlöv, gynekolog och obstetrik som specialitet. Anette föreläste och vägledde oss skickligt igenom de hormonella &arin... Läs mer »

Fantastiskt och magiskt i Göteborg!

2015-03-10 Över 300 förväntansfulla kvinnor kom till Elite Park Hotel söndagen den 8 mars Åsa Lövgren Janson, ambassadör för Göteborg, hälsade välkommen och Pernilla Warberg var kvällens konferencier. Vi fick lyssna på intressanta oc... Läs mer »

Kvinnor missgynnas i hjärtsjukvården

2015-03-09 Den 8 mars blev en debattartikel publicerad i SvD, om hur kvinnor missgynnas i hjärtsjukvården. Det är skrämmande och upprörande hur det fortsätter att vara så här. ”Att det 2015 förekommer tydliga och mätbara genusorättvisor som... Läs mer »

Diskriminering inom hjärtforskning

2015-03-09 Hjärt-och kärlsjukdom som idag är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor – och där unga kvinnors hjärthälsa dessutom blir allt sämre. Vad kan vi göra själva, hur kan sjukvården och läkarutbildningar och forskning ändras? ... Läs mer »

En röd dag mitt i veckan

2015-03-06 Woman in Red i Örebro 2015 Det var god stämning, glada skratt men också allvar och eftertanke, på Stora Hotellet i Örebro då Internationella Kvinnodagen firades lite i förskott. Oftast är det bara kvinnor, men nu fanns fyra män med på m&oum... Läs mer »

Succé för Woman in Red på Oscarsteatern i Stockholm

2015-03-05 Alla glada och pigga gäster fyllde snabbt salongen och ett program lett av konferencier Alexandra Charles satte igång. Lise & Gertrud var först ut med att värma upp publiken och därefter tog Åsa Regnér, jämställdhetsminister och Chris Heister, la... Läs mer »

Premiär på Woman in Red Helsingborg

2015-03-04 Women in Red har nu dragit igång och den 2 mars så var det ett fullspäckat program i Helsingborg. En underbar kväll som inleddes av Alexandra Charles och Lou Rossling. Sedan avlöste föreläsningar om hjärtat och underhållning om vartannat. F&oum... Läs mer »

Årets stipendater 2015

2015-02-19 Fyra av årets stipendiater mottog sina diplom och checkar vid Woman in Red på Oscarsteatern i Stockholm den 4 mars. Stiependieutdelare var jämställdhetsminister Åsa Regnér och landshövding Chris Heister. Fr. v. Agneta Månsson Broberg, Birgitta ... Läs mer »

Om organisationen Kvinna till Kvinna

2014-12-11 Kvinna till Kvinna är en organisation som stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. De arbetar för en värld där våld och övergrepp mot kvinnor är utplånade och där det råder hållbar fred för alla. Kvinna t... Läs mer »

Möten från när och fjärran

2014-12-03 Den sista helgen i november samlades våra kontaktpersoner från Luleå i norr till Helsingborg i söder för att utbyta tankar och erfarenheter. Till middagen den fösta konferensdagen anslöt dessutom våra kollegor från systerföreningarna i ... Läs mer »

Möt Christina i Malmö

2014-12-05 Christina Nilsson lägger mycket fokus på att ta hand om sin kropp och själ – men hon tycker inte man behöver glömma bort det yttre för det. Det går att balansera en inre och yttre livsstil, tycker hon. Christina tror på Ayurvedisk hä... Läs mer »

Höstmix på Maximteatern

2014-11-13 Årets höstseminarium i Stockholm blev en kväll där allvar och skratt blandades. Vi lärde oss mer om det senaste inom ögonforskning, själens ABC och mycket annat. Doktor Denis Mukwege, dessutom årets pristagare av EU: s Sacharovpris, fick vårt vete... Läs mer »

Om balans och sötsug på Allt för Hälsan

2014-11-13 Som alltid fanns vi på plats på mässan Allt för hälsan som i år hade Balans i livet som tema. Flera uppskattade föreläsningar fanns på programmet bland annat om hur vi kan minska vårt sötsug, hälsohets och trendspaning. - Det f... Läs mer »

Kvinnlig majoritet på Kokbokens dag!

2014-10-29 Lördagen den 25 oktober var det dags för årligt återkommande Kokbokens dag i Grythyttan där en av höjdpunkterna var en kocktävling. Kvinnliga kockar tävlade om att åstadkomma den perfekta desserten. I juryn, som enbart bestod av kvinnor, satt blan... Läs mer »

Fredsgala på Örebro Slott

2014-11-03 ÖREBRO För att fira den första fredsdagen i Örebro så bjöd 1,6 och 2,6 miljonerklubben tillsammans med Yennenga Progress med flera arrangörer in till en fredsgala på Örebro slott. Kvällen gick i sångens och musikens tecken, men mål... Läs mer »

Migrän – mångas huvudvärk

2014-10-22 Många får migrän redan som barn och det kan vara en livslång plåga. Men det finns mycket god hjälp att få – både genom läkemedel och yoga. Att migrän är ett problem för kvinnor i alla åldrar blev tydligt under vå... Läs mer »

Munhygienens betydelse för en god hälsa

2014-10-06 En frisk och fräsch mun betyder mycket för välbefinnandet och livskvaliteten. Att kunna tugga, svälja, uppleva smaker samt samtala utan att oroa sig för om andedräkten är dålig är några aspekter av vad en frisk mun är. Men vad vi l&a... Läs mer »

Blogg: Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg

Berlin nästa! ACBS Annual World Conference: ACBS  - Association for Contextual Behavioral Science är en världsorganisation som verkar för att sprida information om ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och RFT (Relational Frame Theory). ... Läs mer »