Klubbnyheter och reportage

Årets hälsohjälte – nytt för Hälsopriset 2017

2016-12-21 Vi följer upp förra årets succé, snart är det dags för Hälsopriset 2017. Nytt för i år är Årets hälsohjälte, en person som utmärkt sig genom att hjälpa sig själv eller andra med unika hälsoinsatser, bekä... Läs mer »

Lion och 1,6 & 2,6 miljonerklubben

2016-12-12 Indiska ungar. Älskade ungar. Fantastiska ungar. Det är ett ögonblicks verk när olyckan drabbar familjen, när man dansar på rälsen och trampar snett eller när någon med onda avsikter för en över gränsen till något annat.... Läs mer »

Kunskapsseminariet i Stockholm

2016-12-02 Kunskapsseminariet i Stockholm blev en mycket lyckad tillställning med nästan fullsatt salong. Kvällen inleddes med att Alexandra Charles delade ut 1,6&2,6miljonerklubbens stipendium Vetenskapspriset till Professor Maj-Lis Hellenius och Journalistpriset till journalist Kerstin We... Läs mer »

Woman in Red 2017 - Save the date!

2016-12-01 Runt internationella kvinnodagen i mars anordnas den årliga kampanjen Woman in Red för att uppmärksamma kvinnohjärtat. Hjärt-och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsakerna bland kvinnor över 55 år. Ändå är kunsk... Läs mer »

Rabatt på Prevenar 13-vaccin

2016-11-17 Höst och vinter betyder långpromenader, hemmamys och värme från öppna spisen. Men det innebär också förkylnings- och influensasäsong. Många tänker på att vaccinera sig mot influensan. Men kände du till att det även g&ari... Läs mer »

Hälsodagen i Helsingborg firades i strålande sommarväder!

2016-10-27 I år samarbetade vi med Skåneleden och vi valde att lägga vår hälsodag på invigningen av Eurorando i Helsingborg, ett europeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare i år har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i An... Läs mer »

Seminarium i Motala

2016-10-27 Två mycket viktiga frågor var på agendan när det var seminarium i Motala. Kvällen inleddes med Elisabeth Wallins berättelse och ”resa” med sin son som har ADHD. Hon beskriver med känsla och värme att ha ett barn som inte fungerar som and... Läs mer »

Ny teknik ger nya hälsolösningar

2016-10-04 I vårt samarbete med Bioservo vill vi nu uppmärksamma "robothandsken", ett hjälpmedel som kan hjälpa handsvaga tillbaka till arbetslivet. Lider du av artros eller har svårt att använda händerna kan det här vara en lösning som underlättar v... Läs mer »

Nominera till årets Hälsopris här!

2016-09-02 Nu är det dags att nominera dina favoriter till årets Hälsopris. Vilka ska bli årets vinnare i följande kategorier? Årets inspiratör - ex. föreläsare, instruktör, personlig tränare, coach Årets sociala medier-profil - en person... Läs mer »

Mat & Mingel med Mod och Mode

2016-05-25 I vackra Grand Clarions lokaler hade vi en fantastisk glad måndagkväll! Livskvalité på högsta nivå, för både kropp och själ. Stina Sjöström bjöd in oss med sommartallrik och Rosé i restaurangen, som följdes av h&ou... Läs mer »

Oacceptabelt att kvinnor får sämre hjärtsviktvård

2016-05-16 Under maj månad uppmärksammas hjärtsvikt i en kampanj runtom i Europa, med målet att förbättra diagnostiseringen och vården av hjärtsvikt. Omkring 100 000 svenskar, de flesta över 65 år, har diagnosen hjärtsvikt. Man tror att lika m&ari... Läs mer »

Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa

2016-05-16 Att förbli frisk, ha ett klappande hjärta, en klar hjärna och en följsam kropp in genom livet och in i ålderdomen - ingenting kan vara mer betydelsefullt. Ledsamt nog är detta inte alla förunnat. Vem som helst kan när som helst drabbas av en svå... Läs mer »

Woman in Red i Enköping

2016-05-12 Enköpings kvinnor har fått inbjudan till ett nytt fantastiskt koncept - Women in Red ! Den 2 mars samlades ett trettiotal förväntansfulla kvinnor på advokatbyrån Egalia hos Maria Fager-Hohental. Vi startade med mingel för att sedan bli förär... Läs mer »

Kvällen i Norrköping 19/4

2016-04-21 Kvällen i Norrköping tillbringades i fina lokaler på Louis de Geer Congress, dit vårklädda 1,6 kvinnor styrde kosan i aprilsolen. Wivi-Ann Heurlin-Krantz, kontaktkvinna för Östergötland, berättade om de senaste nyheterna inom 1,6 och fr... Läs mer »

Rabatt på TBE-vaccin

2016-04-14 Genom ett samarbete med fästing.nu får du som är medlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben ett rabatterat pris på TBE-vaccin. Vi erbjuder 10 % rabatt per dos där ordinarie pris ligger på cirka 300-400 kr. Områden där TBE förekommer Det ä... Läs mer »

Behjärtansvärd Women in red i Göteborg

2016-03-21 Vilken stämning och glädje! 350 förväntansfulla, sprudlande och glada kvinnor kom till Women in red på Clarion Post Hotel i Göteborg den 6 mars. Kvällen började i vinterträdgården med ett glas bubbel och mingel runt alla utställare. D&... Läs mer »

Alexandra med i Go'kväll

2016-03-21 I lördags (19 mars) medverkade Alexandra Charles i SVT-programmet Go'kväll. Hon berättade om idén bakom 1,6 & 2,6 miljonerklubbens nya bok Lyckomyten - en arg bok om lycka och tog oss med till två av sina favoritplaser i Sydafrika och på Barbados. H&aum... Läs mer »

En stark resa för kvinnors hälsa

2016-02-09 Just nu befinner sig en projektgrupp från 1,6 miljonerklubben och Hand in Hand i Indien för fältstudier. Projektet som vi driver tillsammans är Women Health Movement India. Läs här var vår ambassadör, Paula Ternström, i Indien skriver. Har al... Läs mer »

Klara K-dagen 1/12

2015-11-24 Tipping Point för jämställdhet Klara K samlar makthavare, opinionsbildare och jämställdhetsarbetare för att hålla årets viktigaste samtal om jämställdhet. Analysen är klar. Vi har många framgångar att fi... Läs mer »

Kul & Tur på Hjul - rullar vidare på kvinnohistorisk färd.

2015-10-30 Den 19 september samlades en cykelgrupp vid Dramatens trappa bredvid den alltid varma Margareta Krook statyn, skapad av konstnären och nyligen avgångna Dramatenchefen Marie Louise Ekman. [[slider id="3"]] Denna dag hade också utropats till "I stan utan min bil dag" av Sto... Läs mer »

Fantastiska dagar på Bokmässan i Göteborg.

2015-10-07 Bokmässan i Göteborg är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och Europas näst största i sitt slag. I år var den ungerska litteraturen i centrum. Under fyra härliga, inspirerande, intensiva och roliga dagar arbetade v&a... Läs mer »

Hälsodagen i Malmö

2015-09-24 Vilken härlig Hälsodag det blev den 20 sep. Nästan alla av de som deltog kände sig väldigt nöjda och uppfriskade efter hälsodagens alla aktiviteter. Christina Nilsson inledde som konferenciär och hon höll i trådarna under hela dagen. Utst&... Läs mer »

Hälsodagen i Borås

2015-09-21 Den 13 sep var det en liten men mycket trevlig skara kvinnor och män som kom till Hälsodagen i Borås. Det blev en kombination av hälsopromenad och kulturpromenad. No Limit i Borås har gatukonst uppförd på många byggnader i staden och när alla... Läs mer »

Hälsodagen på Kullaleden

2015-09-16 Efter fantastiska sensommardagar i Skåne lyckades vi pricka in den skånska Hälsodagen- som den dag då regnet kom! Detta avskräckte inte våra medlemmar utan många tappra damer, hundar och några män gick med oss på en del av Kullaleden l&a... Läs mer »

Seminarium med USWA

2015-09-15 Måndagskvällen den 31 aug blev det fullsatt i Dansmuséets lokal där vårt seminarium om mindfullness, inspiration och tankekraft ägde rum. Efter att alla fått en liten matbit så presenterade USWA (United Swedish Women Awareness) och 1,6 & 2,6miljo... Läs mer »

Blogg: Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg

Boksalong - Den Enda - en hyllning till kärleken och livet: Boksalong - med fokus på kärlek - kärlek till livet "Daniel Mendoza föddes i Uruguay år 1972. Efter år på flykt hamnade han slutligen i Sverige år 1981. Trots en mycket mörk och våldsam barndom ... Läs mer »