Kvinnors hälsa - Må bra mitt i livet

Det finns ett stort sug efter kunskap om kroppen och de förändringar som oundvikligen inträffar efter 45. Men vad är egentligen sant? Och hur kan man själv bidra till ett friskare och rikare liv? Nu ger Gothia Förlag i samarbete med 1,6 miljonerklubben ut en bokserie om kvinnors hälsa.

Böckerna belyser det naturliga åldrandet och de förändringar som sker i kroppen mitt i livet. De tar upp vad vi själva kan göra för att må bättre och vid vilka tillfällen det är viktigt att söka vård. Att ta hand om sig själv och lyssna till kroppens signaler ger ökad livskvalitet och ett större välbefinnande.

Böckerna är skrivna av läkare med lång erfarenhet inom sina områden. De vilar på vetenskaplig grund och är fria från trender, produkter och dolda budskap. De är också lättillgängliga och överskådliga.

De fyra första titlarna är:

  • Rörlighet: skelett, muskler, leder
  • Klimakteriet: hormoner, sex, livskvalitet
  • Huden: rynkor, veck, prickar
  • Magen: irritation, knip, svullnad

Boken Kvinnors hälsa - Rörlighet

Kvinnors hälsa - Rörlighet
Skelett, leder, muskler

Anna Engström-Laurent, Ulla Lindqvist

Det händer något med rörligheten när man passerat fyrtio; de naturliga åldersförändringarna börjar ge sig till känna. Boken ger fakta och kunskap om rörelseorganen och redogör för vanliga sjukdomar och möjliga behandlingar. Den tar också upp vad du kan göra själv för att må bra och bibehålla god rörlighet.

Författare är professor Anna Engström-Laurent och läkare Ulla Lindqvist, båda specialister i reumatologi och internmedicin med lång erfarenhet av patientarbete och forskning.

Pris 100 kr/st (90 kr/st vid köp av minst 5 ex). Moms och porto tillkommer.

2009, 64 sid. ISBN 978-91-7205-630-5

Beställ Kvinnors hälsa - Rörlighet från Gothia Förlag

Boken Kvinnors hälsa - Klimakteriet

Kvinnors hälsa - Klimakteriet
Hormoner, sex, livskvalitet

Britt-Marie Landgren, Lotti Helström

Klimakteriet är en period som sammanfaller i tid med många andra förändringar i en kvinnas liv. Vad har ursprung i klimakteriet och vad har ursprung i livssituationen i övrigt? I boken ges fakta och kunskap om vad som händer i kroppen under klimakteriet och hur det påverkar välbefinnande, lust och humör.

Författarna Britt-Marie Landgren, professor emerita, och Lotti Helström, docent, är båda erfarna specialister i obstetrik och gynekologi med lång erfarenhet av patientarbete och forskning.

Pris 100 kr/st (90 kr/st vid köp av minst 5 ex). Moms och porto tillkommer.

2009, 64 sid. ISBN 978-91-7205-629-9

Beställ Kvinnors hälsa - Klimakteriet från Gothia Förlag

Boken Kvinnors hälsa - Huden

Kvinnors hälsa - Huden
Rynkor, veck, prickar

Lennart Emtestam

Varför får vi rynkor och veck? Och varför ska vi känna att vi måste göra något åt det? I boken beskrivs hur huden fungerar och hur den förändras under vår levnad. Vi får förklaringen till varför konturerna ändrar form och rynkor uppstår, men även hur vi bör sköta om vår hud och skydda den. Här får du veta mer om vanliga hudsjukdomar och vilka prickar du bör visa upp för läkare. Läs också om olika metoder att behandla hudförändringar och om de vanligaste skönhetsingreppen, förväntade effekter och risker.

Författare är Lennart Emtestam; inledningen har skrivits av Maria Bradley. Båda är specialister i dermatologi och venereologi och har lång erfarenhet av patientarbete och forskning.

Pris 100 kr/st (90 kr/st vid köp av minst 5 ex). Moms och porto tillkommer.

2009, 64 sid. ISBN 978-91-7205-645-9

Beställ Kvinnors hälsa - Huden från Gothia Förlag

Boken Kvinnors hälsa - Magen

Kvinnors hälsa - Magen
Irritation, knip, svullnad

Pontus Karling

Ont-i-magen, knip och bubbel - vi är många som vet hur det känns att ha besvär med magen. Men det går ofta att hantera sina besvär! Genom att lägga om vanor och med små livsstilsförändringar kan man nå långt. Här får du förklaringar till hur magen fungerar, varför den ger signaler och orsakar besvär. Du får också råd om vad du själv bör tänka på och när det är dags att söka läkare. Vanliga tillstånd och sjukdomar som hör ihop med magen beskrivs och du får också insyn i pågående forskning.

Författare är Pontus Karling; inledningen har skrivits av Kristina Zachrisson. Båda är specialister i gastroenterologi och hepatologi och har lång erfarenhet av patientarbete och forskning.

Pris 100 kr/st (90 kr/st vid köp av minst 5 ex). Moms och porto tillkommer.

2009, 64 sid. ISBN 978-91-7205-651-0

Beställ Kvinnors hälsa - Magen från Gothia Förlag

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
MatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika