Inspiration

Att göra saker som inte leder i rätt riktning

Av Lili Öst den 2016-11-07 10:30

Hej måndag! Snöig och lite grå, men vad gör det så länge man lever... Ibland är det bra att se det ur det perspektivet. Jag har blivit fullständigt beroende av en serie på Netflix. Suits. Innan netflix tittade jag väldigt sparsamt på Tv för jag är ingen tv människa, men nu är det andra serien jag fastnat för. Suits är egentligen inte min "cup of tea" om man tänker på alla intriger och det hårda oempatiska omänskliga spel som hela tiden försigår. Men det som är så otroligt spännande är relationerna mellan de personer som är med i serien, vad de gör och konsekvenserna som blir av deras val. Och konsekvenserna som blir av deras personlighet och deras reaktioner på det som är.

En av rollerna spelas av en kille som är otroligt känslostyrd och aldrig tänker efter innan han reagerar. Och varje gång han reagerar gör han något som sedan slår tillbaka på honom själv, vilket gör att han konstant ångrar vad han gjort, men han har svårt att se att han själv sätter sig i situationerna genom hur han väljer att reagera och genom vem han väljer att vara. Det som hela tiden räddar honom kvar på advokatfirman, är att han är duktig på det han gör, men han har stora problem i sina relationer till alla runt omkring och han har en ständig kamp inom sig där hela världen verkar vara i maskopi mot honom och han matar sig hela tiden med känslan av oförrätt, frustration, ilska, utanförskap, hämd. Nu är detta en serie, men jag vill ändå dra parallellen till det verkliga livet och dagens fråga handlar inte om Netflix, utan om att göra regelbundna val som ger regelbundna oönskade resultat. Och att gå omkring med en ständig inre frustration.

Vad krävs egentligen för att vi ska bryta ett beteende som inte ger oss de resultat vi vill ha? Till att börja med behöver vår önskan att bryta dem vara större och starkare än beteendet som ger de oönskade resultaten. Motivationen att skapa något annat måste vara större och starkare än beteendet som ger de oönskade resultaten. Vi behöver bli medvetna om våra ärvda och/eller valda sanningar som binder fast oss vid det beteende som inte gagnar oss. Vi behöver bli medvetna om hur våra förväntningar ser ut gällande det som inte blir som vi vill ha det. Och på toppen av allt detta behöver vi bli medvetna om vilken känsla som regerar  i vår mage för att förstå vilken typ av magnet vi har aktiv. För visst har attraktionslagen att göra även med detta. Känslan av vårt beteende hänger tätt ihop med hur vi interagerar med LOA och vad vi genom det skapar i vårt liv om och om igen. Tittar man på karaktären jag beskrivit är det inte konstigt att han hela tiden hamnar i skitsituationer, inte bara på grund av hans temperament utan även hans känslomässiga fokus. Återigen, - detta är tv och en påhittad intrig, men den ligger inte långt ifrån det verkliga livet. Och för någon kanske det är en riktigt copy and paste med vad som försigår i deras liv

Om du precis som Netflix karaktären får oönskade resultat i ditt liv om och om igen som skapas av något som du gör eller inte gör, är en bra fråga: Vill jag fortsätta skapa detta? Om svaret är nej, då behöver du skruva på något i dig själv först för att kunna få andra resultat runt dig. De flesta av oss försöker förändra det som är runtomkring när vi vill skapa en förändring. Men inte lika många förstår att förändringen måste starta inom oss i det vi tänker - känner - hur vi fokuserar - hur vi prioriterar först, - för att något ska kunna förändras runt oss.

Har du något som du vill förbättra resultaten av? Fundera på hur du har tänkt - känt - fokuserat och gjort hittills som lett dig dit du nu är. Och fundera sen på om du är villig och tillräckligt motiverad att axla ansvaret att sätta igång förändringen du vill ska ske i dig själv först. Om svaret är nej, behöver du nog dessvärre finna dig i att samma typ av situation kommer fortsätt komma in i ditt liv... Är det en god nyhet? Eller känner du att det är dax nu? Att enough is enough? Bara DU vet om du är där du vill vara. Och bara DU kan se till att du kommer någon annan stans om du inte är det.

With Love/Lili

Ps. Behöver du hjälp att sortera i det du kommer fram till, - vet du var du når mig:-)

Kommentera

Hej alla vackra kvinnor

Av Lili Öst den 2016-10-31 17:31

Det har varit radioskugga från mig i några veckor men nu är jag här igen:-) Idag vill jag be DIG om hjälp. Sitter just nu och jobbar på nästa bok som även den kommer att handla om attraktionslagen och vill inspirera läsarna med ett antal fantastiska sannberättelser. Och vad jag önskar från dig är en sitiation där du känner starkt att samarbetet med LOA gett dig det resultat som hänger ihop med det du berättar.

Som handlar om vad du bett om och hur det kommit till dig. Hur saker förändrats när du fokuserat eller fokuserat om. Om hur du känner att du blivit hjälpt eller ledd fram till det du velat uppnå. Historien är din och det är bara du som vet vilken skillnad den skapat. Vill DU få en chans att vara med i min kommande bok, maila mig din historia. Bifoga gärna ditt telefonummer om jag väljer DIN berättelse och behöver ringa dig. De berättelser som jag inte får plats med i boken kommer jag att lyfta i bloggen och reflektera över för att inspirera andra. Jag kommer bara skriva ditt förnamn som avsändare till det du skriver och kommer självklart inte att avslöja min källa.

Jag vill dela några personliga infokuseringssaker med er idag. För det är fokusering som det handlar om. Fokusering följt av manifestering. För ett antal år sedan när barnen var små och jag var gift med deras pappa bodde vi i ett radhus i Älta. Jag var ute och promenerade med min minsta varje dag, tittade på alla fina villor och tänkte att så småning om ska vi bygga hus och då vill jag ha fönster över diskbänken. Det var en tanke som jag tänkte nästan dagligen en tid och jag älskar verkligen det, för det är så trivsamt att stå och titta ut när man diskar och håller på med mat och annat i köket. Nu bar det sig inte bättre än att vårt förhållande inte höll och när skilsmässan var ett faktum och jag skulle leta nytt boende så började jag titta på lägenheter. När jag kom in i den första lägenheten, studsade jag till när jag kom in i köket som självklart hade ett litet fönster över diskbänken. Jag blev förälskad i lägenheten och köpte den. Något år senare fick jag möjligheten att köpa ett nybyggt radhus till mig och barnen och när jag kom in i det köket började jag skratta eftersom över den diskbänken var ett lågt, men långt fönster ut mot trädgården. Efter ett par år till träffade jag en ny man. Vi bestämde oss för att flytta ihop och jag köpte halva hans hus och vi byggde ut och om och fönstret över diskbänken här blev ett stort härligt fönster varifrån jag kunde följa årstidsväxlingarna i naturen och jag älskade verkligen att stå där och titta ut på allt som hände utanför. Något jag dock kände var att allt var så nära inpå. Jag konstaterade ofta att nästa boende vi har vill jag bo högt upp och se långt. Gärna mycket himmel, - för det är frihet för mig. Och träd. Jag älskar träd.

Under en lång tid, - jag vet egentligen inte när den började, har jag konstaterat att jag ÄLSKAR Nackamasterna. Ja, jag vet, - det låter nog inte riktigt klokt, men så var det. ÄR det. Varje gång jag åkte hem till Älta såg jag dem på håll och jag tyckte att de blinkade för mig och min framgång. Det var min känsla. Masterna talade till mig även om jag inte riktigt förstod vad de ville säga. När vi hade byggt ut huset och byggt en stor altan utanför vardagsrummet insåg jag att när jag satt i loungemöbeln i ena hörnet, såg jag en av dem mellan grannhusen. Jag älskade att sitta i det hörnet på sommarkvällarna påpälsad med filtar och duntofflor med ett glas vin eller en kopp te och titta på blinket från masterna. Fortfarande med känslan att de pratade med mig och att jag kände en stark samhörighet. Och jag upprepade för mig själv att på nästa ställe vi bor vill jag se båda masterna ordentligt. Nu höll dessvärre inte heller detta förhållande och när jag återigen tittade på lägenheter så hade jag tittat på några som inte passade mig och barnen, när lägenheten vi bor i nu kom till mig. Redan när jag klev in i hallen såg jag dem, eftersom jag såg rakt igenom lägenheten och in i köket. Jag konstaterade att jag såg dem från alla rum utom vardagsrummet. Men när man gick ut på balkongen från vardagsrummet kunde man se dem även därifrån. Jag visste att jag hade hittat rätt lägenhet. Nio trappor upp med en storslagen vidsträckt utsikt över en massa vackra träd som nu är magiska i sin flammande höstskrud.

Det är aldrig roligt att skiljas och männen jag skilt mig från är inga dåliga män, men de delar inte de grundvärderingar som för mig är avgörande viktiga, och som bara tycks bli viktigare för varje steg jag tar. Innan jag tog steget att bryta hade jag många tankar om i vilken energi jag vill leva resten av mitt liv. En kväll i somras när jag stod och tittade ut på masternas vackra blinkande ljus slog det mig vad det var som de berättat för mig hela tiden. Att det var hit jag skulle, för det var här som jag skulle landa i mig själv och i den jag vill vara. Här skulle jag sätta an den energin jag vill leva i. Med mina barn som är en stor fantastiskt givande del av mig och mitt liv. När tanken kom till mig infann sig ett lugn och en förvissning om att det var sant. Huset är dessutom byggt samma år som jag är född, och här tog ett nytt kapitel av mitt liv fart. Det blev en stark symbolik och det kändes att jag kommit tillbaka till mitt utsprungliga jag efter alla dessa år. Och jag har en djup övertygelse att det är det masterna har velat säga mig hela tiden. Att här skulle jag återknyta med min intention jag kom hit med. Och när tiden var mogen, - tog jag steget och förenades med det som var meningen att det skulle bli. För mig, - är detta klara bevis på att mitt upprepade fokus gett manifesterade resultat. Vad är din historia?

Mitt nästa boende ska också vara högt upp med en vidunderlig utsikt över himmel, träd, stad och vatten. Det ska vara högt i tak, öppen planlösning mellan kök och varagsrum, stora fönster ut mot utsikten och ha en stor terrass med sol hela dagen. Jag lovar att jag meddelar när det kommer till mig:-) Tills dess njuter jag av det som är, eftersom attraktionslagen fungerar lika - attraherar - lika!

Maila din historia till lili@liliost.se

All min kärlek/Lili

Nästa öppna föreläsning är 22/11 kl 18.30-20.30 på Luntmakargatan 52, Sthlm Begränsat antal platser. Säkra din plats genom att anmäla dig idag! http://simplesignup.se/event/84982-en-kvaell-med-attraktionslagen

Kommentera

Tar man för många snedsteg ändras rutten...

Av Lili Öst den 2016-10-10 14:17

Jag har en ny favoritserie på Netflix! Jag är egentligen ingen följetångsmänniska för jag tittar inte så mycket på tv, men den här heter Good witch och jag ÄLSKAR alla klokskaper som huvudrollsinnehavaren levererar hela tiden.

I ett avsnitt hade hennes tonårsdotter töjt lite på gränserna och dessutom ljugit om det för sin mamma, - den goda häxan.

Till slut kunde hon inte klara av att leva med sitt dåliga samvete utan gick och berättade det för sin mamma, - som svarade att hon redan visste. Varför sa du inget då frågade dottern och den goda häxan svarade; - "Vissa saker vinner på att man berättar, andra vinner på att man får dem berättade för sig..." En klok iakttagelse. Dottern undrade om hon kunde förlåta henne. Mamman svarade, - "alla kan vi göra misstag och ta ett steg i fel riktning, utan att det nämnvärt påverkar vår lagda livsrutt. Men tar man för många snedsteg, ändras rutten och plötsligt utan att vi märker det, är vi på väg åt fel håll."

Det kanske inte låter som några stora sanningar eller visdomsord för dig, men i mitt hjärta klingade de otroligt klart och tydligt. Så, min fråga till dig idag är, - har du tagit ut en önskad riktning, och tar du medvetna steg som leder dig åt rätt håll? Det är lätt att fastna i ett görande och i ett hanterande av dagarna i veckan, och vips har en vecka gått utan att du har gjort ETT - ENDA - DUGG som leder dig i den riktning ditt hjärta vill föra dig! Gäller det här dig? Om du svarar ja på det, - hur känns det? En vecka blir lätt två, tre, fyra... Utan att du märker det har det gått sex månader, - sen plötsligt har det gått ett år och du har fortfarande kanske inte tagit steg som matchar det du vill uppnå. Hur känns det?

Vad är det du vill ha, vill göra, vill skapa, nå, leva? Hur när är du detta? och vad gör du AKTIVT för att nå dina drömmars mål? Din livsrutt. En bra fråga att starta veckan med.

With Love/Lili

Kommentera

Hur vill du att din vecka ska se ut?

Av Lili Öst den 2016-09-26 10:00

Idag är det måndag igen. En perfekt dag att summera veckan innan. Hur har den varit? Om du gör en känsloskala mellan 1 - 10 där 1 är dåligt och 10 är bra, gör ett överslag - försök att minnas dagarna förra veckan och sätt kryss för var du legat mest. Vad vill du ha ut av denna vecka? Vad vill du hinna? Vad vill du känna? Vilken typ av situationer vill du ha? Istället för att bara förvänta dig att du inte kan styra ett smack av det som händer, påverka det du kan genom att PRO aktivt ta ut den riktning du vill att det ska gå. I dag börjar en ny vecka av DITT liv. Där du kan ta ut nya riktningar eller påminna dig om dem du redan tagit ut. Varje morgon du vaknar har du en möjlighet, eller rättare sagt - en hel massa möjligheter att påverka ditt liv till att bli så bra som det bara är möjligt.

Vem vill du vara den här veckan?

Vill du vara den som ler mot okända - eller går omkring neutralt korrekt i dig själv och inte skapar någon härlighet varken i dig själv eller till andra.

Säger tack och ler när någon håller upp dörren - eller bara går igenom den öppna dörren utan att ens reagera på att någon just ansträngde sig för din skull.

Själv håller upp dörren och ler - eller inte ens bemödar dig att se om någon kommer bakom dig.

Hälsar på grannarna - eller håller dig neutralt korrekt i dig själv och inte skapar någon härlighet varken i dig själv eller i dina grannar.

Hjälper okända människor som du ser att de behöver hjälp - eller tänker att det inte är din business.

Hälsar på busschaffören och spärrvakten med ett leende - eller kliver på utan att ens se att det är en människa framför dig.

Lämnar din plats på bussen eller tunnelbanan för en äldre - eller är så inne i dig själv eller telefonen så du inte ens ser att någon äldre kanske inte får någon plats.

Ger bort din kundvagn till någon som inte har växel när du handlat klart - eller tänker att det inte är din business. Som medvetet möter din familj på ett kärleksfullt sätt och lyfter deras goda sidor mer än deras mindre bra - eller som inte bryr sig om att anstränga dig för att möte dem i en hög positiv energi.

Som möter dina kollegor på samma sätt - eller som inte bryr dig om ditt eget ansvar om att skapa en härlig energi omkring dig.

Med handen på hjärtat, vem skulle du blivit gladast av att möta? Och en ännu viktigare fråga - vem av dem som jag beskrivit här i dagens blogg, är oftast DU? Det de flesta inte vet att genom att välja att vara som de första jag beskrivit, sår man inte bara anti-härlighet omkring sig utan även i sig själv. Vilket ligger som grund för känslan i oss, vilket ligger - som alltid - som grund för vilken magnet vi blir och vilken frekvens vi lägger oss och sänder på. Om du tänker på det faktum att LOA hela tiden jobbar med dig i hur du väljer att vara, fokusera och känna. Och att lika attraherar lika. - Vem tror du du har allt att vinna på att vara?

För att nå något nytt behöver vi

1) blir medvetna om vad vi gör den mesta av tiden

2) ÖVA på att göra medvetna val gällande vem vi vill vara!

Gör ett aktivt val denna vecka att i varje situation VÄLJA vem du vill vara.Låt det inte bara bli vad det blir, - och så gör en utvärdering på söndag vad detta skapade i ditt liv.

Lycka till! With Love/Lili

Kommentera

Att förlåta

Av Lili Öst den 2016-09-19 10:11

Underbara måndag, nu är du här igen:-) Haft en så härlig helg! I fredags var jag hos en väninna som är en definitiv tillförsel av positiv energi i mitt liv. Vi har inte känt varandra i så många år men med vissa människor gör det absolut ingenting. Det är på vilket sätt man känner varandra som är viktigt och detta håller på att utvecklas till en fin vänskap. Det var två kvinnor till där. Lika varma, generösa och fantastiska. Det var en sån där magisk kväll ni vet, där maten smakar fantastiskt, vinet likaså. Sällskapet är på samma våglängd och allting känns enkelt och harmoniskt. Samtalen flöt på med en enorm respekt för varandra och vi lyssnade lika aktivt som vi pratade. Väninnan vi var hos hade förberett några aktiviteter som vi skulle göra under kvällen. Bland annat skulle vi ta med något som var viktigt för oss.

Förutom det uppenbara för mig att mina barn är det viktigaste i mitt liv, så fick jag faktiskt fundera en lång stund innan jag kom på vad som var viktigt för mig att ta med. Jag tog med mig min bok, Jag blir vad jag tänker. För när jag tänkte på vad den egentligen står för för mig, insåg jag hur mycket av vikt i mitt liv som den verkligen ligger till grund för. Jag visste innan att den var viktig, - men när jag verkligen tänkte på det, insåg jag för första gången HUR viktig den är och har varit för mig. En härlig insikt!

Om jag ställer samma fråga till dig, - vad väljer du då? Något som har med DIG att göra. Vad är superviktigt för DIG och varför?

Vi hade sleepover allihop, så morgonen efter vaknade jag, tassade ut i deras fantastiska vardagsrum med högt i tak som i en kyrka och massa fönster som släppte in den strålande morgonsolen. Väninnan hade satt på musik och jag fick ynnesten att börja dagen med Bill Withers härliga Lovely day och doften av nybryggt kaffe. Att dansa loss redan innan frukost i detta underbara rum kändes helt naturligt!

Vi avnjöt en lång frukost, lika härlig som kvällen innan och samtalen flödade även nu. Ett ämne som kom upp var förlåtelse. Väninnan berättade att hon varit och lyssnat på en guru och hon hade fått komma upp på scenen. Ämnet hon hade tagit upp var förlåtelse. Hon berättade om någon som gjort något, men som hon hade förlåtit. Hans respons var inte riktigt väntad, - men ett spännande sätt att se det på, därför vill jag dela det med dig. Gurun sa. Gör dig inte större än du är! Om du förlåter, - vem är du då? Vem kan förlåta alla synder i världen? Ett helgon? Gud? Och om du är ett helgon, - vem är du hen du förlåtit? En syndare?

Jag måste erkänna att så här har jag aldrig sett det förut! Jag har tänkt att det är viktigt att förlåta, eftersom om du inte förlåter ligger det kvar och skaver. I DIG! Ur ett energiperspektiv ligger det oss definitivt i fatet.

Men vad händer om du till exempel är i en relation och din partner upprepat gör saker som sårar dig på ett eller annat sätt, och du alltid förlåter hen. Vad blir balansen i ett sånt förhållande? Hur kul är det att hela tiden känna sig som en syndare? Att aldrig nå upp till det helgonstatus som förlåtaren har...

Gurun tyckte att man skulle svara med samma mynt, fast lite mindre. För att få en balans. Gjorde man mer, - eskalerar det lätt, men om man svarar med samma mynt, - blir det balans.

Jag vet inte riktigt om jag håller med om den biten måste jag säga, men det jag känner som förändrades i mig gällande att förlåta någon annan när jag nu reflekterat över detta på ett nytt sätt, är att det är fortfarande viktigt för mig med själva förlåtelsen, men istället för att förlåta DIG om du gör något mot mig, att istället förlåta mig själv för att jag lät det hända. Sen acceptera att du gjort det du gjort och hitta ett sätt att leva med att du gjorde det som känns bra i mig. Och vill DU ha förlåtelse, behöver DU förlåta dig själv för vad du gjorde mot mig.

För mig känns det som ett sätt att aktivt ta ansvar för sina handlingar. Hur tänker du?

Är du sugen på att lära dig mer om dig själv, dina tanke- och känslomönster och ditt fokus, börjar nästa kurs den 19/10. Läs mer här

Vill du och din partner ingjuta mer positiv energi i ert förhållande, lära er att kommunicera på ett nytt sätt och hitta ett nytt sätt att får förhållandet att blomma, är det premiär för min par kurs den 18/10. Läs mer här

With Love/Lili

Kommentera

Att skapa något annat än det som är

Av Lili Öst den 2016-09-12 20:08

Många, skulle faktiskt vilja drista mig till att säga - de allra flesta som vill ha en förändring, tror att förändringen behöver ske på utsidan först. Ibland till och med bara. Blir bara xx bra, kommer jag må bra. Kommer bara y bli bra kommer allt lösa sig. Det är självklart en del av lösningen i en förändring att det sker något på utsidan, men inget kommer ske och bli en varaktig förändring på utsidan om man inte tittar på sin insida först.

Tittar på hur vi tänker. Hur vi känner. Hur och på vad vi fokuserar. Hur ofta. Hur vi förhåller oss till det vi vill förändra. Hur vi pratar om det. Hur mycket det upptar vårt fokus. -Tankemässigt såväl som känslomässigt. Vad vi hittills haft för vanor gällande det vi vill förändra.

Om vi inte blir medvetna om de här sakerna, utan gör som vi gjort innan, tänker som vi gjort innan, känner som vi gjort innan osv, så är det väldigt svårt att bryta det mönster vi vill bryta eftersom vi själva på insidan fortfarande agerar som om det fortfarande vore samma situation.

När vi vill se en förändring i vår yttre värld, - behöver vi först börja att göra ändringarna i vår inre värld, eftersom vår yttre värld till stor del är en spegling av vår inre.

Detta faktum var en av de många anledningarna varför jag skapade mitt grupputvecklingskoncept för kvinnor på min bok Jag blir vad jag tänker. För att hjälpa kvinnor att bli medvetna om sig själva, sitt mesta fokus och sina tanke- och känslomönster, för att skapa medvetenhet om vad som behöver medvetandegöras och korrigeras på insidan innan man kan initiera en förändring på utsidan. Min metodik bygger ju dessutom på insikten om vårt samarbete med Attraktionslagen, vilket ger en helt ny spelplan när man förstår hur vi och den hänger ihop.

Efter ett stort antal påtryckningar sedan jag startade kvinnokonceptet i början av 2016, kör jag nu igång ett utvecklingskoncept för par som har premiär den 18 oktober och det ska bli SÅ spännande att även hjälpa par att få på sig "nya glasögon" att se sig själva, varandra och sig själva som par som kan hjälpa dem att skapa ett mycket mer harmoniskt förhållande. Ett som GER energi och inte tar energi som många vittnar om att deras förhållande gör. Få upp ögonen för ett helt nytt sätt både att kommunicera och förhålla sig till varandra. I den här kursen får paren verkligen lära sig att teama upp och bli ett vinnande team! Jag längtar verkligen till första gruppen startar!

Är du nyfiken på koncepten, kan du läsa mer om dem genom att klicka på länkarna

http://www.liliost.se/files/6414/7317/2251/Jag_blir_vad_jag_tnker__-_Ett_grupputvecklingskoncept_fr_kvinnor_oktober_16.pdf

http://www.liliost.se/files/5914/7317/2702/Jag_blir_vad_jag_tnker__-_Ett_grupputvecklingskoncept_fr_PAR.pdf

Kanske det är dags att så ett nytt frö?

With love/Lili

Kommentera

vi drar till oss människor vi behöver

Av Lili Öst den 2016-08-29 16:06

Igår skulle jag bli intervjuad av bloggerskan, entreprenören, frilansjournalisten Anne von Porat på www.veckomagasinet.se Vi skulle prata Attraktionslagen och om hur jag jobbar och tänker som coach och föreläser. Jag hade full koll på att Anne också är inne på samma spår som jag gällande LOA därav vårt möte, men mötet fick snabbt ett helt nytt fokus, då det visade sig att Anne som är medial, började plocka upp en massa info om mig som hon delgav med en fascinerande precision, samt att hon jobbar som EFT terapeut (Emotional Freedom technique) och generöst bjöd på en session med mig för att lösa upp stagnerad negativ energi.

Eft-metoden, som ibland kallas för psykologisk akupressur, har enligt anhängarna hjälpt tusentals människor världen över. Bland annat är det en väl beprövad metod på Vietnam-veteranerna i USA och används flitigt för att lösa posttraumatisk stress på människor i krigshärjade länder.

Jag har varit och tagit Eft tidigare hos en väninna till mig som också är utbildad terapeut, där vi pratade om ett samarbete. Ngt som dock runnit ut i sanden, men när jag träffade Anne igår, väcktes min nyfikenhet på nytt, då jag kan se vilken kraft det kan tillföra mina coachningar att lägga till Eft.

Gjort två rundor med knackningar idag på mig själv och ska nu testa dagligen i några veckor för att se vad som händer. Blir du också nyfiken så hittade jag hur man gör på nätet på http://eft-coachen.se/instruktioner.html

Definitivt ngt värt att prova om man känner att man kört fast.

På språng nu till ett möte så idag blir bloggen kort, men förhoppningsvis ger den dig ngt som kan förädla ditt liv!

With Love/Lili

 

Kommentera

Varför jag väljer att tänka, - vilken härlig morgon!

Av Lili Öst den 2016-08-22 09:26

Godmorgon ! Vilken härlig morgon!

-Ja det vet jag inte, kanske någon tycker som inte alls haft en härlig morgon. Jag vet, vissa mornar kanske inte ÄR helt underbara och vissa personer har aldrig härliga mornar, (jag känner ett flertal som tillhör den kategorin) MEN det går faktiskt att skapa en härlig start på dagen varje dag! Hur? - Tricket är att börja skapa den redan kvällen före. Varför? Ja, för att den enda gången vi inte aktivt interagerar med Attraktionslagen och är i "sändning" är när vi sover och mediterar. Så om du skapar en positiv känsla redan på kvällen innan du somnar, tänker på vad som varit bäst med dagen, tänker på saker du har att glädjas åt i ditt liv stort som smått, känner tacksamhet, så avslutar du dagen i en positiv energi. Du trycker på paus när du sover och när du vaknar morgonen efter, tar du upp tråden igen där du lämnade den. Om du dessutom, innan du ens går ur sängen tar ett par minuter att känna samma tacksamhet och glädje som dagen innan, tänka på vad du själv kan göra för att skapa en härlig positiv dag, - då har du redan innan du klivit upp, höjt din egen energifrekvens och genom det inte bara känns allt lättare, utan det blir lättare eftersom du drar även till dig det som ligger på samma frekvens och sänder. Så har du ett positivt tanke- och känslofokus, drar du till dig saker, situationer och personer som matchar det. Har du mycket som trasslar i ditt liv, möter många "idioter" i dina ögon, får en massa oönskade situationer i knät hela tiden? Då är det definitivt en bra idé att börja se över ditt tanke- och känslofokus. Hur du avslutar dina dagar och påbörjar dina mornar. Och göra ett aktivt val att sätta an den energifrekvens du vill ligga och verka på, - redan kvällen innan.

Hur gör jag? Det första jag gör när jag vaknar, är att medvetet skapa en positiv känsla i kroppen, för jag vet att det sätter an hur resten av min dag kommer att se ut! Jag brukar gå upp själv innan resten av familjen kommer upp, så jag får min tid för plantering av positiva tankar. Sätter på kaffe och tittar på den kromade skylten som står bredvid kaffemaskinen med texten - "If you can dream it, you can achieve it" Glädjs åt mina framgångar, - både de jag redan ser/har och de som jag jobbar på att dra till i mitt liv. Tittar med tacksamhet på mitt hem och gläds över det jag har. Tänker på att jag är frisk och har friska barn som jag har en underbar och nära relation till. Tänker igenom hur jag vill att min dag ska se ut och på alla saker jag kommer att hinna med under dagen och medan jag tänker alla dessa positiva tankar jobbar jag också på att frammana samma positiva känsla i kroppen. Sedan när barnen vaknar möts de, det första de gör på morgonen, av någon som är glad och positivt inställd och de hjälper naturligtvis igång deras dag på ett bättre sätt, än om jag hade brakat in i deras rum, tänt lampan surt sagt till dem att vakna och gått muttrande därifrån, eller mött dem med ett surt grymtande eller bara neutralt i köket när de kom upp... Neutralt är väl inte negativt kanske du tänker? Nej, men det tillför inte heller någon som helst positiv energi, vilket betyder att neutralt inte boostar någon! Lever du ensam - ja, då är du ju bara DU som kan möta DIG på morgonen - och då kanske det är bra att låta sig själv möta ett positivt inställt "själv " det första man gör när man vaknar...

Om du är en skeptiker - kanske du tycker att allt detta ulliga och gulliga positiva tanketjafs är fullständigt befängt och bara ett slöseri med tid. Eller om du är en människa med ett uselt morgonhumör kanske du tycker att detta är något som känns som en omöjlighet och undrar hur jag hade tänkt att du skulle lyckas få till en sån här start på din dag?!

Det handlar om att vi måste förstå att vi är MEDVETNA TÄNKARE!! Vi ÄR inga offer för varken våra tankar eller känslor - om vi inte GÖR oss till offer! Vi måste lära oss att ta kommando över våra tankar - och inte låta dem ha kommando över oss! Vi kan faktiskt välja vad vi vill tänka, men eftersom de allra flesta av oss är omedvetna om att vi faktiskt kan det, så fortsätter vi att leva våra liv - som slavar under våra tankar!!

Om du vaknar med ett uselt humör och har svårt att få i dig något överhuvudtaget - då är det en stark indikation på att du har lågt blodsocker. Om du då bestämmer dig för att bryta dessa usla starter på dagen och hjälpa dig själv att sätta an en bättre start - som med all säkerhet även kommer att ge dig bättre möjligheter, eftersom attraktionslagen fungerar så att lika - attraherar - lika, så ha t ex en banan bredvid sängen. Innan du kliver ur sängen, tar du en bit banan och ligger kvar en liten stund, samtidigt som du bestämt leder dina tankar till något positivt. Du kanske ska göra en rolig resa snart - tänk på hur härligt det ska bli. Du kanske ska gå ut med härliga vänner i helgen - tänk på hur kul det ska bli. Gläd dig åt något som du kanske sparar till att köpa. Du kanske har en flirt med någon på jobbet - tänk på vilken härlig känsla i kroppen det skapar... Om du inte hittar något att spontant glädja dig åt framåt, tänk på positiva saker i ditt förflutna. Har du en utmaning även med det, tänk på alla saker som vi har i vårt land som många ute i världen inte har. Att du har tak över huvudet, kan dricka vatten direkt ur kranen, lever i ett land fritt från tsunamis, den typ av kraftfulla tornados som drabbar USA årligen eller den typ av kraftiga kraftiga jordbävningar som ständigt drabbar andra delar av världen. Vad du än väljer att glädjas åt så är huvudsaken att lyckas frammana en härlig positiv känsla i kroppen. Om du gör denna lilla, till synes kanske oviktiga handling, så kan jag garantera dig att din dag kommer att ge dig klart bättre förutsättningar, än om du börjar din dag i vredesmod!! Prova får du se.

Det handlar om att styra vart man väljer att lägga sitt tankefokus. Om du hela tiden låter dina tankar ta över och du kanske har fastnat i ett negativt tankemönster, då är det ju på det negativa du lägger ditt tanke- och känslofokus - och då är det mer av det som ligger och vibrerar på samma frekvens, det som matchar ditt fokus som du ofelbart kommer att dra till dig mer av!

Jag har sagt det förr men det är viktigt nog att upprepas, - Vi tänker ca 60 000 tankar om dagen och 99% av de tankar du tänker idag, är en upprepning av de tankar du tänkte igår och kommer att tänka imorgon om du inte gör en medveten tankeskiftning! Så vad tror du händer med ditt liv framåt om du har hamnat i ett tankesätt som mest handlar om att fokusera på allt det som gör dig frustrerad, irriterad, det du saknar, allt du lider brist på, allt du är avundsjuk på att andra har men inte du. Allt du inte hinner med, inte kan, inte klarar av. Att du inte är fin nog, bra nog, smal nog, tuff nog, framgångsrik nog osv. Vad tror du händer med kvalitén i ditt liv om du hela tiden låter de negativa känslorna få styra dig istället för att DU STYR DEM?

Genom att välja hur du VILL börja dagen och inte bara reagera på vad som än läggs i ditt knä, kan du skapa en helt annan kvalitet på din dag. Och börjar du dessutom plantera den redan kvällen före, - hjälper du dig själv att aktivera rätt magnet! Så om du, - precis som jag väljer att tänka - VILKEN HÄRLIG MORGON, ökar du dramatiskt upp chanserna att få en riktigt fantastisk dag! Lycka till!

With love/Lili

Vill du ha hjälp att lära dig att ta kommando över dina tankar, drar jag igång nästa kurs inom kort. Maila för mer info! lili@liliost.se Nedan ser du några referenser från tidigare deltagare.

”Vilken utveckling! Jag känner en enorm glädje och tacksamhet över att jag valde att gå kursen och att vara en del av mitt kraftteam. Lilis kurs Jag blir vad jag tänker är en fantastisk, inspirerande, glädjefylld, utmanande och tankeväckande resa. Jag har fått en massa nya verktyg, lärt mig nya sätt att använda och styra mina tankar och att byta fokus. Dessutom är boken ett riktigt uppslagsverk som jag alltid kommer bära nära mitt hjärta! Lili – Du är fantastisk!”

Eva Daniels, Massageterapeut & Kinesolog/ Eva Daniels kroppsrehabilitering

”Lilis sätt att föreläsa gör det enkelt att förstå hur vi med våra tankemönster kan nå dit vi kanske aldrig trott. Insikterna jag fått om mina omedvetna negativa tankar, har stundom känts lite obehagliga för jag har verkligen inte sett dem så tydligt innan. Så glad att jag gör det nu! ”

Lena Brovall, VD/ägare Brovalls rum

Kommentera

Hur tänker du ta dig an din höst?

Av Lili Öst den 2016-08-15 12:06

Tillbaka till ordning och reda.

Jag älskar sommaren precis som jag älskar alla årstider eftersom jag tycker det är en total waste av energi att inte göra det, då jag vet vikten av att ha en god känsla i magen så stor del som möjligt. Men något som jag tycker är så SKÖNT med att börja jobba igen efter sommaren, är att det blir lite ordning och reda. Schyssta till tiden då jag går och lägger mig eftersom jag behöver komma upp ett antal timmar tidigare än på sommarsemestern, och dessutom vara fräsch i huvudet. Ha lite koll på vad som ska göras och i vilken ordning. Ha koll på vad jag lägger mitt största fokus på så att det jag gör Men framförallt ger dig mig en struktur att leva efter. Det låter kanske inte klokt för någon, men jag behöver något att hålla mig i för att inte fladdra iväg och landa i att ge fel saker mitt fokus. Detta är dock ingen sanning som någon annan behöver hålla sig till, utan min högst egna. Vad jag vill ta upp idag är just hur viktigt det är att man vet hur man själv fungerar så att man kan ge sig själv de allra bästa möjligheterna att vara sitt allra bästa jag.

Det är också viktigt att vara medveten om de beteenden man har som gagnar en, och som inte gagnar en. Många lever på ett sätt som ger dem upprepade bekymmer för att de tror att det är så här det måste vara, att det bara ÄR så här. Inget kunde vara mer fel. Saker och ting i vårt liv ÄR som de är mycket tack vare vårt fokus, vårt upprepade beteende, våra förväntningar, våra begränsande sanningar, huruvida vi ser på saker som ett problem eller en möjlighet. Att blir medveten om vem man är och vem man fungerar som är ett kraftfullt steg i en riktning där man faktiskt kan börja skapa mer av det man vill ha i sitt liv och klart mycket mindre av det man inte vill ha!

Det är en av de starka anledningarna varför jag skapade mitt grupputvecklingskoncept för kvinnor byggt på min bok - Jag blir vad jag tänker. För att hjälpa kvinnor att lära känna sig själva och få nya glasögon att se sig själv, sina beteenden och sina möjligheter på. Blir du nyfiken på att veta mer om nästa kurs som drar igång den 31/8, klicka på länken. http://www.liliost.se/index.php/download_file/view/87/126/

Jag avslutar dagens blogginlägg med veckans uppgift:

Välj en sak som inte fungerar i ditt liv. Som du inte är nöjd med. Som du skulle önska att den vore annorlunda. HUR tänker du på den? Hur ofta och på vilket sätt? Hur ofta pratar du om den och på vilket sätt? Vad är din sanning gällande den? Vad baseras denna sanning på? Är det en sanning som gagnar dig? Vad förväntar du dig gällande det det gäller? Vad förväntar du dig ska hända, hur det ska vara? Vad är din rädsla och din förutsägelse om saken eller situationen? Vad är det du hela tiden upprepar? Genom att verkligen reflektera över din situation genom de här frågorna, kan du se ett mönster som antingen leder dig i samma hjulspår eller ett som KAN leda dig till något annat, bättre, önskat. Om du tänker på att lika - attraherar - lika, KAN det fokus och det beteende- och handlingsmönster leda dig till något annat än mer av det du redan har? Ta dig en rejäl funderare för det här är frågor som kan förändra dina möjligheter att komma närmare ditt drömliv. Och behöver du hjälp i rätt riktning, - vet du vart du kan vända dig! Lycka till <3

With love/Lili

Kommentera

Tjohoooo!!! Tillbaka i etern!

Av Lili Öst den 2016-08-01 17:59

Kära läsare! Jag har lyst med min frånvaro i några veckor för jag har haft svårt att få tiden att räcka till. Skriver just nu, faktiskt rätt frenetiskt, på en E-kurs som bara växer medan jag skriver. Härligt, - men tidskrävande. Den här sommaren har jag faktiskt bara haft några enstaka hellediga dagar, där jag inte skrivit, men jag får skylla mig själv. Det är ju jag som håller i både taktpinne och roder.

Det är SÅ himla spännande att jobba med utvecklingsmaterial och jag har verkligen njutit av varenda stund jag suttit och skrivit. Den här veckan hoppas jag bli klar med kursen, för att nästa vecka börjar jag jobba igen:-) Kanske - om jag har tur, blir det en ledig helg!! Mina knappt 30 "piloter" som håller på att testa kursmaterialet har även de jobbat idogt i sommar, fast med sin egen utveckling. Har fått lite löpande feedback och den lovar gott. Förhoppningsvis kommer E-kursen bli klar och kunna köpas genom min hemsida redan i höst. Det är i alla fall min ambition! Något SOM jag vet i alla fall, är att nästa Tjej grupputvecklings kurs drar igång den 17/8 i Stockholm, och det ska bli SÅ kul!!!

Man blir glad när man får såna här referenser:

” Med varm, positiv och professionell hand guidar Lili oss genom frågeställningar och tankegångar som jag har hört talas om, men inte tagit till mig förrän nu. Känns som att det är första gången en personlig utvecklingskurs faktiskt leder till en utveckling av mig som person." Isa Wileen, VD/ägare Wisa Business Development AB

”Kursen är SÅ givande. En stor del i det hela är Lili som person med sin otroliga förmåga att inspirera. Inslaget med sång är helt underbart! Går alltid från kurstillfället full av energi och inser att det inte är så svårt att tänka ”rätt”. Den här kursen borde alla gå!” Helen Heed, Ägare, Heed&Heed/FWD Reklambyrå AB

”Insikterna jag fått om mina omedvetna negativa tankar, har stundom känts lite obehagliga, för jag har verkligen inte sett dem så tydligt innan. Så glad att jag gör det nu! Lilis sätt att föreläsa gör det enkelt att förstå hur vi med våra tankemönster kan nå dit vi kanske aldrig trott. Jag är helt övertygad att de verktyg jag lärt mig att använda kommer att hjälpa mig att driva mig och mitt företag till toppen.” Lena Brovall, VD/ägare Brovalls rum

 ”Vilken utveckling! Jag känner en enorm glädje och tacksamhet över att jag valde att gå kursen och att vara en del av mitt kraftteam. Lilis kurs Jag blir vad jag tänker är en fantastisk, inspirerande, glädjefylld, utmanande och tankeväckande resa. Jag har fått en massa nya verktyg, lärt mig nya sätt att använda och styra mina tankar och lärt mig byta fokus. Dessutom är boken ett riktigt uppslagsverk som jag alltid kommer bära nära mitt hjärta! Lili – Du är fantastisk!” Eva Daniels, Massageterapeut & Kinesolog/ Eva Daniels kroppsrehabilitering

Vill DU skapa något mer än det som är, så maila mig för mer information! lili@liliost.se

Hoppas din sommar varit - och fortfarande ÄR fantastisk! Och att du fått ladda batterierna för att ta dig an hösten med stor härlig aptit! Just nu har jag just avslutat ett av kapitlen i min E-kurs som handlar om hur man förhåller sig till sina måsten och den dagliga logistiken. Otroligt spännande kapitel som med ALL säkerhet kommer skapa ett pärlband med AHA-upplevelser för kursdeltagaren. Vilket leder mig till veckans fråga som jag kan rekommendera dig att bli medveten om: Hur är DIN känsla gällande detta område? Hur mycket frustration hänger ihop med dina dagliga göranden? Hur ofta känner du dig i tidsnöd? Hur ofta blir du frustrerad över att du inte hunnit göra det du föresatt dig? Hur ofta blir du frustrerad över att folk och situationer runtomkring stjälper din planering? De här sakerna kan vi påverka till en viss del, men självklart inte till 100%, vilket gör det väldigt viktigt att vi blir medvetna om hur vi förhåller oss till det, - känslomässigt! Varför? Jo, eftersom Attraktionslagen fungerar lika - attraherar - lika. Och för att det är våra känslor som skapar vår magnet. Det är våra känslor som avgör på vilken frekvens vi sänder och därmed också drar till oss det som liknar. Jag kan ge dig en mycket viktig ledtråd i detta pussel. Positiva känslor och negativa känslor ligger inte på samma frekvens och sänder! Vilket innebär, att om du går omkring dagligen med en massa måste, borde - och logistikfrustration, jobbar du på en låg negativ frekvens, där inga positiva resultat kommer hitta dig... Bli en tankedetektiv, - när du känner en jobbig känsla i magen, behöver du byta tanke. Till en tanke som leder dig i en positiv riktning. Till en tanke som ger en bättre känsla i magen. För Attraktionslagen bryr sig inte om, förstår inte och har ingen empati med varför vi känner en jobbig känsla. Den bara svarar på den energifrekvens vi sänder. Bestäm dig för att göra hösten till den bästa hösten i mannaminne! Ta kommando!

With love/Lili

Kommentera

« Visa 10 nyare blogginläggVisa 10 äldre blogginlägg »

Lili Öst

Lili Öst
Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist

Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet

Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha

Kontakt: lili@liliost.se

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

ETT MER JÄMLIKT SAMHÄLLE GER FRISKARE KVINNOR: I december 1918 röstade riksdagen igenom att kvinnor från 21 års ålder skulle ha rösträtt. Beslutet innebar att kvinnor fick rösta i kommunalvalet 1919 och i riksdagsvalet 1921.  Det är cirka hundr... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Bungypump
Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
Arcamea - Vår berättelse
ArcameaHemfridBioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABSaxå BrukVinkällaren GrappePfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika