Om en enastående kvinna som går till världshistorien

Av Roxanne Heravi Khajavi Amraée den 2012-06-09 01:47

Hej kära vänner,

Det är en mysig natt och jag lyssnar på ljuvlig musik medan jag skriver här för er.

I torsdags var det Bernadotte Art awards gala och bland gästerna befann sig en färgstark och exceptionell kvinna, HIM empress Farah Diba Pahlavi av Iran. Hon, en gång hustru till en av världens mäktigaste män och en älskad kejsarinna som engagerade sig och  beskyddade många välgörenhetsorganisationer särskild de som rörde hälsa, kultur och jämställdhet blev så småningom tvungen att lämna allt mot ett liv i exil. Trots att hon har upplevt många svåra utmaningar i form av landsflykt, livet i exil, förlusten av den persiska påfågelstronen och sin man Shah samt två av sina älsakde barn håller hon huvudet högt och bejakar livet med en otroligt stark vilja, beslutsamhet och livsglädje.

Hon har upplevt glädje, kärlek, makt, förlust och sorg och det är inte alltid lätt, men hon menar att det krävs optimism och hopp för att fortsätta livets resa. Hon är onekligen en av de absolut starkaste människorna inom modern tid och samtidshistoria, en enastående kvinna och en fantastisk förebild för många världen över oavsett bakgrund eller politisk tillhörighet. Jag önskar att framtiden bär endast ljusa och lyckliga stunder för henne.

All kärlek

Roxanne

Kommentarer

Sheila skrev 2012-06-19 21:20:

Fint skrivet! Visst är Farah Diba en förebild! En fantastisk kvinna! Kram på dig som skriver om henne i din blogg!

Kommentera

Roxanne Heravi Khajavi Amraée

Roxanne Heravi Khajavi Amraée
Gör: Civilingenjör

Intresse: Ledarskap, konst, piano, film och upplevelser som stimulerar min kreativitet. Dansar klassisk balett.

Hjärtefråga: Jag älskar livet med alla dess härliga färger och dimensioner. Att skapa ljuva minnen och glädje, att vara närvarande och inspirera andra, att ta hand om sin hälsa och livskraft och leva livet till fullo trots alla dess utmaningar är min hjärtefråga.

Kontakt: roxhe426@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Musik ska byggas utav glädje!: Av glädje bygger man musik! Ja, ni hör ju själva underbara Lill Lindfors rader som verkligen är glädje, såväl för öronen som för själen. Precis som all kultur är och för mig personligen ligger musi... Läs mer »

Julklappstips

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Ge en annorlunda gåva i år - stöd forskningen på kvinnohälsa!
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Coala LifePeptonic Mediacal ABScandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com