Skriver musik i solskenet

Hej onsdag!

Jag har tillbringat förmiddagen och en bit in på eftermiddagen med att skriva musik till nästa musiksaga på cd med Snårpan. Denna gång skriver jag med fantastiska pianisten Joke Holgersson (jo, han stavar med K…). Förra cd-skivan bestod av musik från en mängd olika stilar; reggae, rock, pop, blues, tango osv. Vi fick så otroligt mycket beröm för det, så vi fortsätter på samma tema den här gången. Idag har vi skrivit en dansbandslåt om en liten gråsiding som längtar efter sitt livs kärlek… Och en snabb stresslåt som handlar om att alla jagar runt och ändå inte hinner med nåt! Förra gången skrevs en bossanova och en boogie woogie. Kalaskul! Nu ska jag bara skriva lite sångtexter på alla nya låtar…

Första cd-skivan ”Snårpan och den hemliga manicken” bygger på bilderboken med samma namn och finns också som föreställning. Vi uppträder på de mest skilda scener. På den lilla, lilla förskolan, till festivaler och folkparker. ”En svängig barnMUSikal” som Snårpan skulle sagt, för hon är en människomus! Den finaste komplimang jag fått för föreställningen fick jag förra veckan av en lärare som besökte Förskoledagarna: ”Hela läroplanen finns ju med i din föreställning! Har du tänkt på det?” Och det ärliga svaret är faktiskt nej. Jag skrev bara om det jag kände var viktigt och om det som berör mig.

Jag skapar och producerar material som är BÅDE pedagogiskt och roligt, vilket är en förutsättning för att få barn att lyssna och sedan ta till sig det som produkterna förmedlar.

Idag får ni också ett nytt inspirationskort för barn:

Idag vågar jag göra något jag länge velat göra

Idag vågar jag sjunga starkast på kören, höja ribban i höjdhoppet på gymnastiken, ha tre hästsvansar eller ta på mig de där byxorna jag sytt själv.

Eller så vågar jag tala om för någon att jag tycker om honom eller henne.

Eller så säger jag äntligen ifrån till någon, efter att ha hållit igen alldeles för länge.

Inga hinder känns för stora för mig. Jag kliver över dem, går runt dem eller går rakt igenom varenda svårighet som kommer i min väg.

Idag känner jag mig modig. Den känslan kommer att följa med mig så länge jag vill.

Illustration: Mikaela Nordlund Text: My Blomqvist

Njut i solen idag!

Bästa, My.

Kommentarer