"Fröken duktig"

Av Kristina Harbom den 2010-07-05 18:47

 
Hej på Er, 

Måndagen den 5:e juli, ja nu är dagen här som har upptagit mycket av min tankeverksamhet den senaste tiden och som jag haft tudelade känslor inför. Vad ska jag skriva, hur långt är ett blogginlägg, vad har jag att berätta som någon faktiskt tycker är intressant, vill någon läsa, vem kommer att läsa, kommer någon överhuvudtaget att läsa… frågorna är många och obesvarade. Jag blev oerhört glad och stolt då jag som ambassadör fick den ärofyllda frågan om jag ville ta hand om vår underbara miljonerhemsidas blogg under en vecka. Samtidigt dundrade en klump av oro ner över mig och jag började undra vad jag gett mig in på. Kanske är det mitt ”fröken duktig” komplex som försöker ta överhand och om Ni skulle bli besvikna, kära miljonersystrar, vore det ett tungt och hårt slag i magen för mig.

Varför ska vi kvinnor alltid ha så höga förväntningar på oss själva, det är ingen annan än vi själva som sätter upp de minst sagt alltför orimliga målen där endast det perfekta är gott nog. Tur nog fick jag uppleva min första möhippa i helgen vilken rådde bot på min oro och fyllde mitt ”Girl-power konto” till max. ”Herre gu” sa en av tjejerna när vi satt där och pimplade rödvin och förberedde oss för en utmanande 5-kamp, ”ta inte allt på så stort allvar Kristina, lev för dagen och skriv vad f-n som helst”. Och ja, det är precis vad jag gör och nu har jag ju faktiskt fått ihop några rader vilka jag inte tänker läsa igenom igen då risken är för stor att jag då börjar delete:a och peta i texten och det har jag verkligen inte tid med. Det är väl förresten det som är charmen med just en blogg, att man skriver det första som faller en in och trycker publicera innan man hunnit tänka efter. Vad vet jag, det kanske blir precis som för Julia i den fantastiska filmen ”Julie & Julia” att bara min mamma kommer att läsa mina rader. Nåväl, må så vara, då har i alla fall min kära mor något att fylla sin tillvaro med 6 dagar framöver. 

 

Möhippa gänget
Nu kära vänner har jag inte tid att skriva längre då jag ska gå ut och njuta av vårt underbara sommarväder, får se vad det blir mer exakt. Hör av mig med utfallet imorgon. 

Hörs då, och till dess… Njut av livet!

Kommentarer

Fommo skrev 2010-07-06 01:13:

Väl talat Kristina. =) Det är viktigt att kunna säga vad man tycker och stå för det. Och viktiga ideal bakom den här sajten oxå. Om vi inte ses innan semestern så får du ha en helt kollosalt underbart härlig sommar.

Penny skrev 2010-07-06 11:06:

Tack Kristina - det där med de höga kraven - tror att det är därför jag haft svårt att andas senaste veckan, vill inte ha det så, slutar i denna sekund :)

Kramis!

Peter Holgersson skrev 2010-07-07 00:05:

Bra skrivet Tina; du vet vad du talar om och det inger förtroende! // Peter

Kommentera

Kristina Harbom

Kristina Harbom
Gör: Utbildad Civilekonom med magisterexamen. Jobbar med personalfrågor på IT företaget Medius AB i Stockholm sedan 3 år tillbaka.

Intressen: Kulturlivet med teatrar, biografer, museer och allt vad det innebär. Jag har ett stort intresse för svensk historia och då främst genom våra kungaätter och våra vackra kungliga slott.

Förutom all den tid som ägnas åt vårt enorma utbud av kultur i Stockholm så slukas mycket av min tid och vardag tillsammans med nära och kära och även utav mitt intresse för att vistas ute i vår underbara natur.

Hjärtefråga: Att hjälpa och motivera de människor som är svaga eller som mår dåligt av olika skäl att hitta rätt i livet! Att få dem att finna tillit och tro till sig själva och inse sina styrkor och unika förmågor. Livet är för kort för att inte leva fullt ut varje dag och ta vara på varje minut av livsglädje som går att fås.

Kontaktuppgifter: kristina.harbom@medius.se,
Telefon: 08-643 78 06

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika