Ond cirkel

Av Sara Burlin Pellbäck den 2010-01-16 13:34

Om man är stressad eller överbeslastad  är det vanligt att bli nedstämd eller deppig till följd av det. Man känner att man inte duger eller kanske att andra är bättre. För att kompensera för detta är det vanligt att lägga på ett extra kol. Man anstränger sig lite mer på jobbet, jobbar över kanske, hittar på fler aktiviteter med barnen, städar järnet hemma,  flänger runt i affärer för att köpa något så att man blir snyggare, för då kanske det känns bättre. Man börjar göra sådant som kortsiktigt känns bra men som i själva verket gör tiden för återhämtning mindre. När man vilar kanske det också leder till myrkryp och rastlöshet? Man hamnar i en ond cirkel där energin tar slut och nedstämdheten förvärras.  Bästa sättet att motverka att hamna i en sådan här situation är att sova tillräckligt och hela tiden tänka på att ansträngning ska följas av vila. Ganska självklart kan tyckas men ofta ganska svårt i praktiken.  Goda cirklar snurrar inte av sig själv....

Kommentera

Sara Burlin Pellbäck

Sara Burlin Pellbäck
Gör: Arbetar som psykolog och chef på PBM,

Intresse: Mitt jobb, mina barn, vänner och att hinna träna (typ springa) mellan varven.

Hjärtefråga: Kvinnors vägar att hitta balans mellan arbete och familjeliv som min bok "Lär dig säga jag och nej" handlar om.

Kontakt: sara.burlin@pbm.se

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Påsken har firats och så cyklar vi in våren!: Vilken härlig påsk det blev! Hoppas ni också haft det både välsmakande, trevligt och en stunds vila och återhämtning. Själv for jag ner till vackra Victoria Huset vid Läckö Slott på skärtorsdag... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arken Hotel & Art Garden Spa | Hôtel Eggers | Varbergs Stadshotell & Asia Spa