Alla känner någon

#ALLA KÄNNER NÅGON

Psykisk ohälsa kan ha många olika ansikten –  stress, utbrändhet, ångest, depression.Tillsammans med Psykiatrifonden vill vi uppmärksamma psykisk hälsa. Vi hade nyligen ett mycket uppskattat seminarium om Mental Health, som filmades och finns nu att ladda ner från  vår webbsida. Du som inte kunde närvara och är intresserad av ämnet, kan se den direkt, se Livesändning, Mental Health.

Mars är vår hjärtmånad
Vi arbetar  brett med kvinnors hälsa och inspireras  av våra medicinska experter med bland andra Karin Schenck-Gustafsson, Cecilia Linde och  Mai Lis Hellenius. Dessa experter kommer att medverka på Woman in Red den 11 mars på Oscars i Stockholm. I år kommer Woman in Red kampanjen till rekordmånga orter runtom i landet, 21 orter. Så boka in dig så fort du kan!

”70 är det nya 50”
En man som gjort mycket för folkhälsan är professor Ingmar Skoog, professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och medicinsk forskare specialiserad på äldre personers mentala hälsa. Hans uttryck ”70 är det nya 50” uttalade han med anledning av att 70 åringar är fysiskt och intellektuellt som 50 åringar idag, jämfört med tidigare. Ingmar Skoogs tips för ett friskt och långt liv är bland annat att regelbundet kontrollera sitt blodtryck och kolesterolvärde.För högt blodtryck och höga kolesterolvärden kan innebära många riskfaktorer för hjärnsjukdomar, kärlsjukdomar och demenssjukdomar. Idag har genomsnittblodtrycket på 70 åringar gått ner sedan 1970-talet. Det beror delvis på att fler får behandling med olika läkemedel, men även livsstilsförändringar som att motionera mer, äta nyttigare och röka mindre. Det viktigaste när man blir äldre är att vara frisk naturligtvis, då kan man göra precis det man vill – och det gör jag 🙂

ALEXANDRA

Kommentarer