Tänk vilken kraft musiken har!

Visst spritter det lite extra i kroppen nu när vårsolen äntligen visar sig ordentligt! Jag säger det så ofta jag kan, och kommer åt, att musik och dans verkligen är det bästa av ”medicin” för såväl kroppen som knoppen, något som allt som ofta även kommer fram i vetenskapliga undersökningar. Nu senast är det tidskriften Neurolmage som uppmärksammar en studie som visar att redan för tidigt födda barn reagerar på musik. När de får lyssna till musik ökar hjärnans aktivitet i de områden som sysslar med rytm och igenkänning av musikaliska mönster vilket kan ha betydelse för språkförmågans utveckling senare i livet. Själv älskar jag att dansa och lyssna på musik och just dansen har en väldigt positiv effekt på kroppen. Testa själva! Sätt på en härlig låt hemma på stereon i kväll och låt rytmen få frihet i hela kroppen med en dans! Otroligt befriande och välgörande kan jag lova.

Glöm inte att titta in på vår webbsida för att inte missa något av allt vi har på gång i vår. Det är hälsoseminarier, båtutflykter, mässor, Almedalen och givetvis, sist men inte minst, firar vi ju 20 år i år! Agendan är som alltid välfylld men en dans, eller två hinns det med ändå!

Och apropå rörelse tag med en väninna, eller två, och anmäl er till vår golftävling Hjärtgolfen. Golftävlingen för kvinnor där det både spelas för den egna hälsan och andras. Alla som deltar är med och skänker pengar via startavgiften till forskningen om kvinnors hälsa. Förra året fick vi in över 70.000 kronor till Kvinnors Hälsa.

Hjärtgolfen spelas i år på 10 banor runt om i Sverige där 1:an och 2:an går vidare till slutfinal på Hooks Herrgård den 19 augusti.

Vinnarna av finalen får åka till Mallorca i september och spela i Prinsessan Birgittas Golf Tournament 2018 som spelas 6-8 september. Finalpriset innebär resa, boende samt startavgiften till hela tävlingen, under 3 dagar. Här ser ni förra årets vinnare tillsammans med prinsessan Birgitta och mig på Mallorca.

Om ni vill läsa mer om studien jag nämnde ovan om hjärnan och musik gör ni det här, om det inte går att klicka på länken kopiera den och klistra in i er webbläsare: Studien ”Music processing in preterm and full-term newborns”:

http://www.kulturellahjarnan.se/2018/04/14/tidigt-fodda-barn-reagerar-positivt-pa-musik-ny-studie/

 

Kommentarer