En resa för själen - Mallorca 2017

Av Gabriella Svanberg den 2017-05-23 15:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kommer till mitt jobb på företagshälsovården. Stressrelaterat besvär står det på remissen jag får i handen. Hon har haft mycket att göra säger chefen lite övergripande. Jobbigt med livspusslet tillägger han. Hon är en duktig medarbetare, men hon behöver redskap för att hantera stress. Så kommer då dagen då jag ska träffa denna kvinna. Vi träffas i mottagningens entré, jag erbjuder kaffe  och vi går in på mitt rum vid Sergels Torg i Stockholm. Hon hänger av sig kavajen och hinner knappt sätta sig i fåtöljen innan hon brister ut i gråt.

"Jag behöver andas", säger hon.

"Det känns som om jag sitter på en karusell och bara inte vågar hoppa av. Hur mycket jag än kämpar känner jag mig konstant otillräcklig och när mörkret lagt sig och jag ligger stilla i min säng frågar jag mig, vad håller jag på med!?"

Kanske känner du igen dig. Kanske har du någon gång haft samma känsla. Jag har det. Och jag vet av mina 17 år som psykolog att det är många med dig och mig. Många som ibland ifrågasätter hur vi lever, hur vi värnar om våra medmänniskor och vår jord, hur vi har det i våra relationer, hur vi trivs eller inte trivs på våra jobb. Hur vi slits mellan våra olika roller och hur vi mer eller mindre anpassar oss för att passa in. För att duga.

När jag träffade Daniel Mendoza och han berättade för mig att han höll på att skapa ett nytt koncept - en resa för själen....förstod jag att han var på rätt spår....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I oktober 2016 hade vi vår första resa. I mars 2017 den andra. Resan i november 2017 håller på att fyllas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bilden: (Jag, Daniel och Ulrika) Ulrika bor på Mallorca och har varit medarrangör på plats.

Jag läser kommentarer deltagare skriver. Jag funderar och reflekterar. Huset vi bodde i var fullkomligt magiskt. Maten av vår kock Bittan var fantastisk. Besöken till en ekologisk apelsinodling gav minnen för livet. Inspirationsföreläsningar som avlöstes med musik av en trubadur fick oss alla in i harmoni. In i samma andetag......  Allt i denna gudomliga miljö.

....men vet ni vad. Jag tror det allra finaste var att vi i fyra dagar fick vara oss själva. I fyra dagar släppa alla formaliteter och krav och ägna allt fokus på vackra samtal om kärlek och livet. I lugn och ro kunde vi utbyta tankar och reflektera kring de större frågorna, de vi sällan tar oss tid till i vår värld full av dagens brus. Full av måsten.

kan vi hjälpa oss själva att vara mer i nuet?.......

Besegra sina rädslor - hur gör man och bör man?......

Varför känner vi skam för att må bra?......

Lever jag eller överlever jag?........ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ville att alla skulle känna sig fria. Fria att bara få vara.

 

 

 

 

 

här fanns inte plats för krav, måsten eller dömande....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istället utrymme för reflektion och tankar om vad som egentligen är viktigt.

Egentligen....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paret som tog emot oss på den ekologiska vinodlingen berättade hur de tagit över gården efter sin pension. "Det är ett hårt jobb", sade den fine mannen, men han log och sa att det gav honom mening. Den inspiration han fick och den mening han kände var värt allt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi tar hand om våra kroppar, vi pratar om mat och om träning men ofta glömmer vi våra själar. Jag tror många av våra sjukdomar kommer av just själslig smärta. Någonstans inom oss känner vi att det skaver. Vi hör ett litet pip inom oss som säger något, men vi lyssnar inte alltid. Det är inte lätt att höra själens röst mitt i allt brus. Ibland behöver vi komma bort. Bort till stillhet för att ha ett möte med oss själva. Under ett mandelträd, uppe på en kulle är det lätt att komma till ro, att finna den stillheten och och den sinnesro vi ofta söker. Vi väcker en känsla inom oss och vi tar med den hem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ med oss i november 2017.

Mer info finner du på Kärlekens omtanke - Den kontinuerliga resan - Daniel Mendoza

Ta hand om dig!

/Gabriella

Kommentera

Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg
Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva.

Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com

Våra aktuella bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilken härlig dag vi hade alla kontaktkvinnor!: Att få träffas och utbyta tankar och idéer vi alla som jobbar tillsammans är alltid otroligt givande och inspirerande. I år är det ju vårt stora jubileumsår, vilket jag hoppas att ni har skrivit up... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
BioGaiaMatkomfortMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerPeptonic Mediacal ABScandicDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika